Инструкции за настройка на сензора за движение

Когато говорихме как да направите улично осветление икономичен и в същото време функционален, силно се препоръчва да инсталирате сензор за движение на прожекторите. Това устройство ще ви позволи да автоматизирате системата за подсветка и да я включите не само след тъмно, но и ако се установи движение в зоната на откриване. Обаче далеч не винаги е възможно да направите настройката по желания от вас начин, в резултат на което сензорът се задейства от най-малкото колебание на клоните или когато навън не е твърде тъмно. Ето защо сме подготвили подробни инструкции за нашите читатели, в които ясно обяснихме как да настроите сензор за движение за осветление с две и три контроли.

Как мога да настроя детектора?

В съвременните сензори за движение (DD) можете да регулирате чувствителността, осветеността, забавянето на времето за изключване на светлината и ъгъла на инсталиране.

регулатори

Всички тези параметри, ако са правилно конфигурирани, могат да спестят до 50% от електроенергията, което е много важен показател. Трябва да се отбележи обаче, че не всички сензори за движение имат три контролера. При по-старите модели могат да се регулират само два параметъра - време на закъснение и чувствителност или време на забавяне и ниво на осветление, както е на снимката по-долу:

 

Препоръчваме ви да разгледате инструкциите, които обясняват схемата на работа на детектора:

Преглед на сензора

Сега отделно ще анализираме как да настроите сензор за движение на прожектор или друга версия на лампа.

Настройка на параметъра

Ъгъл на монтаж

Първото нещо, което трябва да направите, е да настроите правилно зоната за откриване на DD. В съвременните модели осветителни тела детекторите са представени от отделни елементи, монтирани върху панта. Тук просто трябва да го конфигурирате, така че инфрачервените лъчи да бъдат насочени към максимално възможна зона на откриване. Тук не само ъгълът на монтаж, но и височината, на която решавате свържете сензор за движение, Най-добрите и най-неуспешните методи за инсталиране са описани на диаграмите по-долу:

Зона за откриване

Методи за инсталиране

чувствителност

Вторият параметър, който трябва да конфигурирате, е чувствителността, която е посочена на корпуса SENS. Като правило за регулиране се използва колело с диапазон от min (ниско или -) до max (високо или +). Настройката на чувствителността на сензора за движение е най-трудна. Трябва да настроите параметъра, така че детекторът да не работи върху малки животни, но в същото време да включва светлината, когато човек бъде открит. В този случай се препоръчва незабавно да настроите SENS на максимум, да изчакате, докато лампата се изключи и да проверите как сензорът ще работи.

Светлина върху чувствителността

Постепенно ще трябва да намалите чувствителността си, докато не намерите средно място.Обръщаме вашето внимание на факта, че ако имате голямо куче в двора, малко вероятно е да конфигурирате сензора, така че да не реагира на него.

светлина

Следващата настройка е прагът на светлина, посочен в случая „LUX“. Този параметър е необходим, за да конфигурирате сензора да свети само когато е тъмно. Например, защо светлините трябва да се включват, когато движението се открие през дневните часове, той все още няма да даде нищо. При първата настройка се препоръчва да настроите максималната стойност на LUX и вечер да настроите подходящото време, в което сензорът ще се задейства.

светлина

Ако вашият детектор няма LUX управление, можете по избор свържете сензора за светлина, В този случай ще бъде възможно да настроите прожекторите така, че да се включва само през нощта.

Време за забавяне

Е, последният параметър е закъснението, обозначен с „TIME“. Времето е най-лесно да се настрои; диапазонът може да варира от 5 секунди до 10 минути. Тук трябва да решите сами по кое време е по-добре да зададете закъснение. Има сензори, при които времето на забавяне се увеличава с всеки нов старт. При първоначалната настройка се препоръчва да настроите това копче на минималната маркировка, за да можете бързо да извършите проверка на параметъра.

Закъснение във времето за отговор

Можете също така да намерите полезна информация, като гледате това видео:

Как да се настрои

Това е всичко, което исках да ви кажа как да настроя сензор за движение за осветление. Такива детектори могат да бъдат инсталирани не само на улицата, но дори и в апартамента, например, на площадката в стълбището. Надяваме се, че предоставените инструкции за настройка на детектора с две и три контроли са ви били полезни!

Ще бъде интересно да прочетете:

Преглед на сензора

Как да се настрои

(28 гласа)
Зареждането ...

4 коментара

 • Николас

  Благодаря ви много за преподаването на основни неща

  отговор
 • Андрю

  Засега не мога да разбера колко време след задействане на последния сензор ще изгасне светлината?

  отговор
 • Алексей

  Купих лампа SDO07, за да конфигурирате този сензор не е възможно, по-лесно е да закупите прожектор и датчик отделно.

  отговор
 • Жасмина

  Много полезна статия💎

  отговор

Добавете коментар