Иновативна защита от изтичане на вода - Neptun Prow + Wi-Fi

За да предпазят вашия дом или апартамент от течове на вода в банята, днес те използват специални системи, състоящи се от сензори, автоматични сачмени клапани и контролен модул. Такъв комплект е задължителен за инсталиране във всяка стая, където има „мокри места“, тъй като рискът от изтичане на вода винаги е много висок, независимо от качеството на ремонта. В допълнение, системата за защита от течове е един от компонентите на „Умния дом“ - технология, която се прилага в съвременните домове и апартаменти. В тази статия ще ви разкажем за „интелигентния“ Neptun ProW + Wi-Fi модул за управление, който днес е един от най-функционалните и конкурентни.

Накратко за системата

Както вече казахме, системата за защита от течове на вода се състои от автоматични сачмени клапани, сензори и основния компонент - контролния модул. Сензорите по правило се инсталират на места с вероятни течове: в близост до душ кабина, баня, в близост до радиатори за отопление и някои домакински уреди (например в близост до съдомиялна машина или пералня). Сензорите могат да бъдат жични или безжични.

Електрически сачмен клапан е монтиран директно на входа на тръбите за водоснабдяване. Най-подходящото място за монтаж е веднага след сферичните кранове, които изключват подаването на вода в ръчен режим.

Защита от течове

Контролният модул получава сигнали за изтичане от сензорите и изпраща команда за изключване на автоматичните сферични клапани в случай на спешност (в този случай - теч). В допълнение, управляващият модул може да изпълнява други функции, например да отчита консумацията на вода, да изпраща състоянието на системата за защита на мобилно приложение и т.н.

Характеристики на Neptun ProW + Wi-Fi модула

Ако сензорите и сферичните клапани в повечето случаи за различни видове системи за защита изпълняват една и съща функция и имат подобен дизайн, управляващият модул непрекъснато се усъвършенства. Ако говорим за Neptun ProW + Wi-Fi, функционалността на този модул включва:

  1. Управление на системата за защита чрез смартфон. За да направите това, просто инсталирайте безплатното приложение и синхронизирайте мобилния телефон и монтираната система.
  2. Своевременно уведомяване за произшествие. В допълнение към факта, че модулът издава звукови и светлинни сигнали на предния панел, допълнителна информация за появата на теч се получава на екрана на вашия мобилен телефон. Много важна функция, особено ако в този момент никой не е у дома.
  3. Мониторинг на дебита на топла и студена вода. Сега изобщо не е необходимо ръчно да правите показания всеки месец, отваряйки шкафа с плотове, който се намира в банята или в кухнята. Просто отворете мобилното приложение и прегледайте показанията в него. Това е много удобна функция за тези, които наемат апартамент.
  4. Резервна система за защита на захранването.Дори ако захранването на апартамента или къщата е изключено за дълго време (до 36 часа), Neptun ProW + Wi-Fi модулът ще работи. Разработчиците въведоха в дизайна батерии, които ще бъдат източник на резервно захранване. Между другото, приложението ще ви уведоми предварително за необходимостта от подмяна на тези батерии. В допълнение, управляващият модул е ​​защитен срещу късо съединение, претоварване и пренапрежение. Това е особено важно за собственика на апартаментите на стария жилищен фонд, където електропреносните мрежи не бяха модернизирани.
  5. Индикация за положението на сферичните кранове. Можете не само да наблюдавате дистанционно крановете, но и ако желаете, автоматично да ги контролирате (затваряте и отваряте). Ако сте отишли ​​на почивка, сте забравили да го играете на сигурно и изключихте водата, това винаги може да стане чрез приложението.
  6. Функция за автоматично завъртане Това е режим на самопочистване на сферични кранове, който предотвратява втвърдяването на клапаните. Автоматичното завъртане може да се регулира на всеки 15 дни.
  7. Контролният модул Neptun ProW + Wi-Fi може да бъде свързан към системата Smart Home и алармената система на жилищна сграда. За това е предвиден специален изход.

Мобилно приложение

Функции на приложението

Да обобщим

Разказахме ви каква е иновативната система за защита срещу течове на вода, базирана на контролния модул Neptun ProW + Wi-Fi. Както можете да видите, функционалността на устройството е доста впечатляваща. Ето защо, ако планирате да въведете системата Smart Home или решите да играете безопасно и да предпазите себе си и съседите си от наводнения, препоръчваме ви да обърнете внимание на описания от нас комплект. В допълнение, захранващото напрежение на модула може да бъде или от стандартно 220 V, или от 12 V. Освен това консумацията на енергия е само 0,5 W, инсталираният модул практически няма да повлияе на консумацията на енергия.

Контрол по телефона
Важно е също да се отбележи, че до 375 кабелни датчици или до 32 безжични радио сензора могат да бъдат свързани към Neptun ProW + Wi-Fi модула. Всичко това означава, че системата може да бъде монтирана върху големи обекти, като същевременно предпазва от изтичане не само водопроводната линия, но и отоплението, което е не по-малко важно. Допълнителен, но не по-малко важен плюс - гаранцията за защитната система е до 6 години, което индиректно показва високото качество на въпросните продукти.

Също така имайте предвид, че системата за контрол на изтичането на вода в Нептун има решение за всеки бюджет - например минималната цена за апартаментния комплект Neptun Aquacontrol струва по-малко от 10 000. Няма WiFi и много интересни опции като Neptun ProW + WiFi модула, но основната задача е да защитите дома си от течове на вода 24 часа и 7 дни в седмицата.

И между другото, помолихме нашите читатели за специална отстъпка - 15% за цялата гама на магазина. употреба промоционален код: електрически.

(5 гласа)
Зареждане...

Добави коментар