Предимства и недостатъци на двутарифните електромери

Днес много собственици на къщи и апартаменти проявяват интерес. пестене на енергия, Това се дължи на факта, че наскоро произведени мощни домакински уреди, които за един месец могат да обвият прилична сума пари. Един от начините за намаляване на разходите е да настроите електромера на две скорости. Какво е двутарифен брояч, защо е необходим и има ли полза от него, ще опишем по-нататък.

Принцип на работа

Принципът на работа на двутарифния електромер е, че в различните часове на деня цената на 1 kW електроенергия ще се различава. През нощта киловатчас струва по-малко, отколкото през деня.

Електронно устройство за управление

За какво е? На първо място се интересуват електрически подстанции, които генерират електричество. По правило сутрин (от 7 до 10 ч.) И вечер (7-11 ч.) Натоварването на подстанцията бързо се увеличава поради увеличеното потребление на електроенергия от предприятията и обикновените потребители. В резултат на това подстанцията трябва да работи неравномерно, което води до бързо износване на оборудването и неравномерна консумация на гориво (газ, нефт или въглища). За да се намали по някакъв начин пиковите часове на потребление, бяха въведени двутарифни електромери.

Такива устройства работят по следния начин: през деня (от 07.00 до 23.00 часа) цената на електроенергията е малко по-висока, отколкото при използване на конвенционални устройства, но през нощта (от 23,00 до 07,00 часа) се използва втората тарифа - намалена ставка, когато един кВт електроенергия струва няколко пъти по-малко.

По този начин това събитие насърчава потребителите да използват някои мощни електрически уреди през нощта, така че хората да спестят парите си, а подстанцията спестява своите материални разходи.

Ползи

Спестете разходи за енергия

Основните предимства на двутарифния електромер са:

 • Спестяване на собствени средства (изплащането на електромера е около 1 година).
 • Подпомагане на работата на електроцентралата (производителите на електроенергия ще ремонтират по-рядко оборудване и ще спестят гориво за производство на електроенергия).
 • Намаляване на вредните емисии в атмосферата. Както вече казахме, поради неравномерното потребление на електроенергия станцията спорадично консумира гориво, така че вредните емисии ще замърсят интензивно околната среда в следобедните и следобедните часове.

По правило последните две точки не са толкова важни за обикновените потребители, така че можем да изтъкнем основното предимство на двутарифните електромери - икономия на разходи.

недостатъци

Въпреки предимствата си, измервателен уред за две тарифи има своите недостатъци, а именно:

 • Далеч от всички региони, дневните и нощните разходи за киловатчас електроенергия са полезни за потребителите. В някои градове се наблюдава следната тенденция: през деня 1 кВтч е почти 2 пъти по-скъпо от използването на еднократно измерване, а в същото време цената на нощното потребление е само с 15-20% по-ниска.
 • След инсталирането на двутарифния електромер е необходимо правилното използване на домакински уреди, в противен случай няма да се говори за никакви спестявания.

Тук бих искал да поговоря повече за втория параграф. Факт е, че е изгодно да използвате брояча само за две тарифи според следния принцип:

Във всяка къща и апартамент има мощни електрически уреди, които не е необходимо да се използват през деня: пералня и миялна машина, климатик, нагревател и др. Ако миете дрехи и миете чинии след 23,00 часа (включете устройството преди лягане), тогава в този режим на работа можете значително да спестите пари. В противен случай (по време на ежедневното превключване) разходите за заплащане на електроенергия само ще се увеличават.

Рецензии на собственици

Запознахме се с предимствата и недостатъците на двутарифните електромери, сега бих искал да дам отзивите, които намерихме в някои форуми.

За да увеличите картината, кликнете върху нея!

Положителни отзиви:

Положителни отзиви от форума Добро качество на продукта Метод за спестяване на пари Везни в съвременния свят Спестете 500 от електричествоНегативно мнение:

Отрицателни отзиви за устройството Отрицателно мнение на клиента Значителен минус на устройството

Това всъщност беше всичко, което исках да кажа за това дали да купя този глюкомер. Както можете да видите, електромерът за две тарифи има както плюсове, така и минуси, така че ако все още не сте решили дали да направите покупка или не, прочетете още отзиви за работата на избрания от вас двутарифен електромер. Мненията на потребителите ще ви помогнат да сравните плюсовете и минусите на двутарифните устройства за измерване на електроенергия.

Подобни материали:

(10 гласа)
Зареждане...

6 коментара

 • победител

  Наистина спестява два тарифни метра, само ако човек живее или семейството се състои от двама души, струва ми се, че овчата кожа не си струва разходите.

  Отговарям
  • Свети Валентин

   Живея сам месец, консумирам 60-80 кВт. Платих 80 кВт за еднотарифен метър. * 0.90 = 72 UAH, а на двутарифен брояч плащам 12 UAH повече за сметка на лихвата! (ден 70, нощ 10, т.е. 87,5% през деня, 12,5% през нощта). цена през деня 87,5 * 0,9 = 78,75 UAH, цена през нощта 12,5 * 0,45 = 5,62 UAH. Само 78,75 + 5,62 = 84,4 UAH. ВЪЗСТАНОВЕТЕ 12 гривна !!!!!! Тук имате спестяванията !!!! Който консумира малко ток категорично не може да сложи 2-зони зони !!!!!!

   Отговарям
   • Admin

    Тези, които използват електричество повече през деня, не са печеливши за двутарифния електромер.

    Отговарям
   • Лариса

    Защо имате такъв брой? И тогава процентът? Имате дневна консумация от 70 кВт * 0,9 = 63 гривна, а през нощта 10 кВт * 0,45 = 4,5 гривна. Общо 67,5 гривна. Спестяване4,5 гривна. Друго нещо е, че с толкова малък разход ще се изплати за много дълго време.

    Отговарям
 • Александър

  Той не спестява нищо, всички нужди се случват сутрин, следобед, климатикът е необходим следобед, вакуумиране също и следобед, защото през нощта съседите се възмущават, в резултат на това получаваме дневна тарифа, когато все пак правите всичко повече от обикновено, и през нощта, когато нормалните хора спят с вас полза, добра полза ... Не можете да заблудите тези електрически мрежи, които искате да отоплявате сами ...

  Отговарям
 • Юджийн

  Двустепенният метър струва около 3 години. Мия се през нощта, слагам машината на таймера, в близко бъдеще миялна машина, разбира се, също и през нощта. Освен това често седим до 2 и 3 нощувки, компютър, два телевизора, два хладилника работят.
  Просто трябва правилно да го използвате. Има семейства, които си лягат рано, така че смятам, че не е изгодно.

  Отговарям

Добави коментар