Какво е светеща LED лампа?

За да промените интензивността на осветлението в стаята, трябва да използвате специален димер, който също се нарича димер. В същото време е невъзможно да се използва този регулатор с обикновени енергоспестяващи крушки, защото в този случай цялата система ще се провали. За това са измислени светодиодни лампи с възможност за затъмняване, чието описание ще предоставим допълнително!

Какъв е проблемът с приложението

Факт е, че дизайнът на обичайния led лампа включва микро-изправител, който преобразува 220V променлив ток в постоянен ток. Това устройство има само две позиции за регулиране на светлината - включване и изключване. В същото време димер ключ ви позволява плавно да променяте осветеността в диапазона от 10 до 100%LED за димер за снимки

Както знаете, когато се опитате да комбинирате конвенционални крушки и конвенционален димер, няма да се постигне желания резултат. Освен това в този случай и двете устройства ще се провалят. В същото време LED устройството за димери включва допълнителна единица, поради което се извършва настройката.

Принципът на работа на димните LED лампи

На външен вид е невъзможно да се направи разлика между обикновените крушки и димируемите, защото външно те са абсолютно идентични. Единствената разлика е в надписа, усъвършенстваният модел трябва да има обозначението „dimmable“ или съответното лого (както е показано на снимката).

Какво да се има предвид

Много важен нюанс, който трябва да знаете е, че не всички димери са подходящи за диодни крушки. Преди да купите, винаги трябва да се консултирате за съответствието на двата продукта. за как да изберем димер, разказахме в отделна статия.Регулатор с крушка

Трябва също да се отбележи, че при закупуване на лампи е необходимо да се даде предпочитание само на висококачествени продукти. Най-добре е да използвате светещи светодиодни лампи от производители като Gauss, Osram, Philips, X-Flash и Uniel. Цените на такива компании са много по-високи, но крушките ще издържат много по-дълго.

Освен това ниската цена на продуктите може да е една от причините за това LED лампата свети в тъмното или трептене. В този случай все пак трябва да преплатите за закупуването на ново устройство.

Не се притеснявайте дали основата на избраната от вас крушка пасва на кристален полилей, инсталиран в къщата, прожектори или петна. Днес всички най-популярнивидове капачки за лампи използва се за производството на димируеми устройства. Обикновено фитинги с маркировки e14, e27, GU 5.3, G9 и mr16 са подходящи за осветителни тела.Разнообразие от капачки

Е, последният, не по-малко важен съвет за вас е да изберете правилно силата на димера. Всяко устройство има свои собствени технически характеристики, които трябва да бъдат избрани въз основа на общата мощност на димните LED лампи. Например, ако купите 100 W димер и общата мощност на източниците на светлина е по-малка, от това няма да се получи нищо добро.

Свързване на различни източници на светлина към димера

Заслужава ли си да купите

Много хора се чудят колко добър вариант е да се използват димни светодиодни лампи за дома. Ако решите да използвате тази опция само поради икономии, прочетете добре отзивите във форумите. Тези, които вече са закупили продукти, оставят както положителни, така и отрицателни отзиви.

Препоръчваме ви да използвате светещи LED лампи само за да се чувствате комфортно и необичайно в дома си. Настройката на осветлението ще ви позволи да направите както затъмнени светлини за романтична вечеря, така и ярка светлина за готвене (ако вземете кухнята за пример).Пример за затъмняване на кухнята

Единственият, но съществен недостатък на електрическите крушки е високата цена, така че анализирайте добре колко полезна ще бъде тази опция за вас.

Това е всичко, което исках да ви кажа по този въпрос. Надяваме се, че сега напълно сте научили какво са димируемите LED лампи и как работят!

Подобни материали:

Принципът на работа на димните LED лампи

Свързване на различни източници на светлина към димера

(24 гласа)
Зареждането ...

12 коментара

 • Александър

  Добър ден. Кажи ми как да бъда. Имам полилей от 8 лампи + диммир, вътре в който има предпазител с 3 ампера, до определен момент имаше осем лампи с нажежаема жичка в тази лампа и работи без проблеми (с изключение на факта, че някои периодично изгаряха) и яркостта се регулира, реших да сложа осем светодиода диммируеми лампи, така че ако монтирам повече от три LED лампи в полилея, предпазителят няма да се провали. С три LED лампи всичко работи и се затъмнява, дори на останалите пет инсталирам лампи с нажежаема жичка, тогава всичко също работи и е регулируемо. Изглежда, че когато лампите стартират, в старта има голям ток и предпазителят не издържа.

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! А мощността на 8 LED лампи съответства на силата на 8 лампи с нажежаема жичка? Най-вероятно натоварването на димера е твърде голямо, така че предпазителят се издухва. Препоръчително е да изберете мощност на димера с 50% повече от общото натоварване на всички лампи, които обслужва!

   отговор
   • Андрю

    админ, не се преструвайте на глупав (най-малкото). Човекът написа: имаше 8 лампи с нажежаема жичка (общо при минимум 60W * 8 = 480W), имаше 8 светодиода (общо при максимум 15 * 8 = 120W). Какъв товар може да бъде по-висок ?? Това е първото, второто: в статията се казва, че трябва да изберете регулатора, който е най-близо до мощността на лампата, и в отговор, оп-па, изберете с 50% марж (въпреки че това е логично). Choate е неподходящ ...
    А по темата - предпазителят е избит, защото в LED лампите има капацитет след изправителя. По време на включването, токът на зареждане на тези контейнери е доста висок. Този импулс също взривява вашата предпазна ключалка. Разбира се, примитивният вариант е да поставите по-голям предпазител в класацията, но е по-разумно да промените димера на устройството на по-мощен.

    отговор
  • Сергей

   В момента на стартиране на лампите електролитните кондензатори на техните драйвери се зареждат, в този момент стартовият ток е много голям.

   отговор
 • Иля

  И какво се случва, ако затъмнена лампа се завинтва в обикновена лампа без настройка?
  Ако работи, тогава при максимална яркост или някаква друга?

  отговор
 • Paul

  Проблемът е високата консумация на ток на LED лампите при включване, т.е. Трябва да осигурите алтернативния старт на лампите, например на четири етапа: 2-4-6-8.

  отговор
 • Zhanbolat

  Тези светещи се LED лампи се продават в Казахстан? Ако да, в кой град?

  отговор
 • шевиот

  добро време на деня. тук е въпросът за мен. В лампата има 2 лампи, всеки LED 3 вата с напрежение 3 волта. Колко електроенергия ще консумира тази лампа в kW?

  отговор
 • Denis

  Купих полилей с LED ленти, които се регулират по цвят и интензивност на светлината, в резултат на това, когато включите леко чуващ звук, но е много неприятен, иска да изключи светлината възможно най-скоро (

  отговор

Добавете коментар