Избор на удобна електрическа кана - какво е важно да знаете?

Изборът на електрическа кана за вашия дом не е трудна задача, защото Този тип домакински уреди имат най-простият дизайн и принцип на работа. Въпреки това, в същото време трябва да знаете за съществуващите нюанси, които могат да повлияят на скоростта на приготвяне на чай, вкуса на приготвената напитка и не по-малко важно - безопасността на уреда. По-нататък ще поговорим за това как да изберем електрическа кана през 2017 г. и кой е по-добър по отношение на мощност, обем, материал на тялото и други стандартни параметри.

Материал на тялото

Колкото и да е странно, но на първо място, купувачите се интересуват как е по-добре да изберат електрическа кана - пластмасова, стъклена или метална? Всеки материал има своите предимства и недостатъци, така че сега накратко ще разгледаме характеристиките на стъкло, пластмаса, метал и дори керамика.

Пластмасовият калъф е най-практичният - за него е лесно да се грижите, той е доста издръжлив и също така не се нагрява много. Недостатъците на пластмасата са преди всичко фактът, че пластмасата, особено при нагряване, реагира химически с вода. В резултат на това можете да почувствате неприятен послевкус, когато пиете чай. Не всичко обаче е толкова тъжно - за висококачествените производители по-голямата част от гамата е представена от пластмасови електрически чайници, които през първите две години (гаранционен срок) няма да имат такъв недостатък. Друг минус, за който трябва да знаете, преди да изберете - след втората година на работа пластмасовият калъф ще започне да губи своята привлекателност, но това не е толкова опасно, защото Във всеки случай трябва да сменяте уреда на всеки 2 години. За да обобщим, можем да кажем, че ако се нуждаете от евтин, но висококачествен кухненски помощник, изборът на пластмасова електрическа кана ще бъде съвсем разумен.Пластмасов калъф

Следващият най-популярен материал е метал. Изборът на метална електрическа кана също е правилното решение, защото металът е по-издръжлив и здрав. Недостатъкът на този тип жилища е, че той загрява много, което е особено опасно, ако в къщата има малки деца. Друг недостатък е теглото на пълния чайник. Ако е 3 литра в обем, тогава общото тегло ще бъде почти 4 кг, което е неудобно, а понякога дори проблематично. Ако решите да изберете електрическа кана, изработена от метал, препоръчваме да дадете предпочитание на неръждаемата стомана, а не на алуминия. Неръждаемата стомана не реагира с вода, което не може да се каже за алуминиевия контейнер.Корпус от неръждаема стомана

Обръщаме вашето внимание на един много важен нюанс - не купувайте комбинирани модели - пластмаса + метал. Голям недостатък на тази комбинация е различното температурно разширяване на материалите, и в резултат на това може да се появи кипене на водата в ставите по време на кипене. Ако искате, изберете електрическа кана, за да не капе след няколко месеца, заобиколете комбинираните модели!

Следващият материал за изпълнение е стъкло. Стъклените електрически чайници са добри, защото абсолютно не влияят на вкуса на водата - тя ще остане без мирис дори след кипене.В замяна на такова предимство обаче ще трябва да платите с порядък повече пари и да използвате уреда много внимателно (стъклото е много крехко). Друг недостатък, който трябва да знаете, е, че с течение на времето върху стъклената колба остават следи от котлен камък, които ще трябва да бъдат отстранени трудно. Ако решите да изберете стъклена електрическа кана за дома, вижте, че дръжката е направена от пластмаса. В противен случай металната дръжка ще се нагрее и ще причини много неудобства.Снимка със стъклена крушка

Е, последният тип електрическа кана е керамичен. Такива модели се срещат все повече през 2017 г., което е свързано с необичайния дизайн на електрически чайници, изработени от керамика (това може да се види на снимката по-долу). Керамичната колба запазва топлината по-дълго, въпреки че водата ще отнеме малко повече време. Според прегледите на тематични форуми, керамиката влияе отрицателно върху вкуса на чая, което може да се отдаде на недостатъците на това изпълнение. Решихте ли да изберете керамичен електрически чайник за вашия дом? Знайте, че обемът му не надвишава 1,2 литра, а самата колба е по-тежка от металната.Красив керамичен електрически чайник

Въз основа на характеристиките на пластмасата, метала, стъклото и керамиката, сега можете сами да решите коя електрическа кана е най-подходяща. Нашият съвет - дайте предпочитание на пластмасовите и металните модели. Те са практични, евтини и най-често се предлагат в дизайн, подходящ за интериора на кухня.

Видео ревю от популярната програма:

Всички бъдете мили

Тип стойка

Този критерий за подбор ще бъде разгледан накратко оттогава Към днешна дата каботажните кораби се предлагат в два вида: остарял модел и т. Нар. „Пирует“. Факт е, че стандартните каботажници, които бяха преди повече от 5 години, трудно могат да бъдат намерени на рафтовете на магазините. Те са неудобни с това, че електрическата кана може да бъде поставена на платформата само в определено положение. По-удобният вариант за дизайн е много по-удобен - калъфът може да бъде инсталиран от всяка позиция. Това е по-практично, дори ако считаме подобна черта на хората за левчетата и правдите.

Остаряла стойка

пирует

Обем на колбата

Ако загубите, за да изберете подходящия електрически чайник според обема на колбата за приготвяне на чай, тогава за начало просто изчислете колко варена вода ви е необходима за закуска / обяд / вечеря. Към днешна дата изборът на електрически чайници е доста голям, има модели от 0,4 до 4 литра. По принцип дори и за голямо семейство са достатъчни 1,8 литра. Стандартна чаша има обем от 250 мл, което означава, че с такава електрическа кана можете да кипнете вода за 7 пълни чаши.

мощност

Също толкова важен параметър е силата на електрическата кана. Оптималната стойност се счита за мощност от 2 до 2,5 кВт, която е напълно достатъчна за бързото кипене на два литра вода. Някои марки произвеждат електрически чайници с висока мощност (до 3 кВт), но според прегледите купувачите не забелязват забележима разлика в скоростта.

Преди да изберете електрическа кана за захранване, уверете се, че имате достатъчно добро електрическо окабеляване. Например, в стар апартамент, ако едновременно включите мощна електрическа кана и микровълнова, има вероятност задръстванията да бъдат избити. за как да заменим окабеляването в апартамент със собствените си ръце, казахме в съответната статия.

Допълнителни функции

По-горе разгледахме най-важните критерии за избор на електрическа кана за дом. Сега ще ви разкажем за какви други параметри трябва да обърнете внимание, преди да купите. Така че, за да изберете добър и в същото време безопасен електрически уред, опитайте се да намерите модел с функции като:

 1. Регулиране на температурата Някои чайове се варят на 60заC, някои на 85. Ако сте любител на чай, тогава препоръчваме да изберете електрическа кана с регулатор на температурата, както е на снимката по-долу. Удобна, практична и не много по-скъпа от стандартната версия.Модерен термостат
 2. Наличието на втори филтър. Има електрически чайници, които имат допълнителен филтър, който пречиства водата, когато се излива.Тази допълнителна функция, разбира се, има своите предимства, но е по-добре да инсталирате филтър пред крана в кухнята, това ще спести парите ви и ще направи водата чиста не само за пиене на чай.Подвижен филтър
 3. Функция на защита срещу включване без вода. Несъмнено важно допълнение, на което трябва да обърнете внимание при избора на качествена електрическа кана. Ако в къщата има малки деца или сте забравими, по-добре е да изберете безопасна кана с този тип защита, както без вода в колбата, нагревателният елемент няма да се включи.
 4. Светлинна / звукова индикация. Друг начин за повишаване безопасността на електрически уред. Когато включите или изключите чайника, ще се излъчи звуков сигнал и самият бутон за захранване ще светне или, напротив, ще изгасне.
 5. Дизайн. Също толкова важен момент, който трябва да сте наясно, е, че има много оригинални модели с декоративно осветление, които ще допълнят интериора на стаята. Например незабележим бял чайник с прозрачна крушка през нощта може да свети в синьо, зелено или друг цвят. Такова осветление ще служи като нощна лампа, което е особено вярно, ако през нощта обичате да посещавате кухнята.Идеята за нощна лампа за кухнята
 6. Поддържане на температура (термична пот). Когато разгледахме как да изберем добра бавна готварска печка, тогава казаха, че функцията за поддържане на температурата е много полезна и удобна. Що се отнася до електрическите чайници, има спор. Някои са безумно щастливи от такава възможност като термос, други никога не са дошли по-удобно, но просто излишните пари са пропилени при избора.
 7. Дължина на шнура Този момент не може да бъде пренебрегнат, защото удобството на уреда и безопасността му зависят от дължината на кабела. Ако погледнете всички скъпи модели, ще видите, че дължината на електрическия кабел от стойката ще бъде малка. Това е правилно, чайникът трябва да е близо до изхода, кабелът му в никакъв случай не трябва да бъде дълъг и да лежи на пода. След като се препънете през този шнур и за електрическата кана, особено ако е стъклена, можете да забравите, защото той ще падне и несъмнено ще се счупи.
Ние считаме сортовете манекени

Най-добрите производители и модели

Е, последният един от най-вълнуващите въпроси е кой електрическа кана е по-добре да се купи в компанията на производителя.

Ако искате да изберете качествена електрическа кана, препоръчваме да дадете предпочитание на марки като Bork, Philips и Bosch. Когато избирате евтин, но надежден електрически уред, можете да се спрете на компании като Moulinex, Tefal, Vitek и Scarlett.

От най-евтините продукти най-често се купуват модели на марки като Supra, Maxima и Sakura. Силно препоръчваме да не пестите от електрическа кана, като можете да платите за него не само с безвкусна напитка, но и с вероятността от пожар в къщата.

Препоръчваме ви също да се запознаете с нашата малка класация на електрически чайници, които са популярни през 2017 г .:

REDMOND SkyKettle M170S. Този модел се откроява сред „колегите“, истински Ferrari сред манекените по дизайн и функция. Моделът поддържа дистанционно управление чрез Bluetooth от смартфони на Android и iOS, можете също така да организирате контрол от всяка точка на света (когато е свързана услугата шлюз R4S). В допълнение към кипенето е възможно загряване - на разположение са пет температурни режима от 40 до 95 ° C, което е полезно при варене на бебешки смеси или специални сортове чай. Калъфът е изработен от неръждаема стомана и облицован с лъскава пластмаса. Вместимост - 1,7 литра. Бутоните в основата са чувствителни на допир, с ярко синя подсветка. Също така сред предимствата може да се отбележи удобната форма на чучура, елиминирайки възможността за разливане на вряща вода покрай чаша или чайник.

REDMOND SkyKettle M170S

Атланта ATH-630.Евтин, но доста надежден електрически чайник, изработен от пластмаса. Много положителни отзиви за модела. Няма неприятна миризма от водата, тя кипи бързо и се почиства лесно. Ако се работи правилно, тя ще продължи повече от 5 години.

Атланта ATH-630

Philips HD9304.Производителите обърнаха специално внимание на дизайна, който ще се впише красиво в модерната кухня. От характеристиките бих искал да подчертая заключването за включване без вода, което е особено важно. Цената е ниска, но качеството е отлично.

Philips HD9304

Kenwood SJM-118. Цената на този модел е малко по-висока, но външният вид е последователен. Добро качество на изграждане, кипи вода бързо и също работи почти безшумно. Не открихме никакви отрицателни отзиви за Kenwood SJM-118.

Kenwood SJM-118

Tefal KI 150D.Още един чайник с добро качество и на достъпна цена. Калъфът е метален, но все пак теглото на устройството е малко. Тя ще продължи много години при правилна употреба. Единственото е, че няма индикатор за оставащата вода, но това не е толкова голям недостатък, като се има предвид високото качество на модела.

Tefal KI 150D

Moulinex BY 2821 Noveo 2.Нашите ТОП-5 се затварят с друга добра електрическа кана, която препоръчваме да изберете за дома. От допълнителните функции трябва да се отбележи защитата срещу включване без вода. Специални благодарности на производителя за гумираната стойка, благодарение на която калъфът не се движи по масата. Оценката ни е 5 от 5, като се вземе предвид ниската й цена.

Moulinex BY 2821 Noveo 2

Затова ви разказахме за това как да изберете електрическа кана през 2017 г. по капацитет, обем, тип стойка и материалrpusa. Надяваме се, че информацията беше интересна и полезна за вас!

Подобни материали:

Всички бъдете мили

Ние считаме сортовете манекени

(24 гласа)
Зареждането ...

6 коментара

 • Paul

  Добър ден Ако изберете чайник, моят съвет е KitchenAid, дори и да е скъп, но инвестирайте 40 години предварително, те имат невероятен дълъг живот + мълчат.

  отговор
 • аноним

  Използвам чайник Bosch от дълго време. Работи 6 години без оплаквания!)

  отговор
 • Дмитрий

  „Друг минус е теглото на пълен чайник. Ако е 3 литра, тогава общото тегло ще бъде почти 4 кг. ”
  Аргумент на убиец. Обикновено го правят всичко, варят три литра наведнъж ...
  И трилитров чайник все още трябва да се търси.

  отговор
 • Елизабет

  Наскоро закупих чаша SkyKettle G200S с отстъпка от служителите. Освен факта, че чайникът кипи вода, той поддържа и правилната температура. Като допълнително предимство - контрол от смартфон и подсветката на чайника) Оригинален и достъпен. Обемът от 2 литра, който съпругът ми и аз сме повече от достатъчни.

  отговор
 • Лара

  Стъклен бош. мащаб цялото стъкло за една седмица. да използвате лимонена киселина - 8 месеца, а чайникът изтече.

  отговор
 • Vb [fbk

  Далеч видях чайник с дистанционно управление. На всеки свой, разбира се, но аз разбирам това само ако ви е наистина трудно да станете от леглото още веднъж (в случай на заболяване, например) ... Гледам си Mulinex с Avito и се радвам, че купих нов и по-евтин))) Безопасен, бърз и равномерен сладко - какво друго е необходимо? Ще отида chtoli да пия чай!

  отговор

Добавете коментар