Избор на 3D телевизор за дома

Околните телевизори набират все по-голяма популярност. С тази технология човек може да гледа филм и буквално да се потопи в него, наслаждавайки се на по-реалистични специални ефекти. В тази статия ще ви кажем как да изберете 3D телевизор за вашия дом и кой от тях е по-добър през 2017 г., като предоставите рейтинг на модели от 32 до 65 инча.

Вид технология

Както знаете, гледането на 3D изображения трябва да става със специални очила, които могат да бъдат активни или пасивни. Пасивните очила са картонена рамка, в която са монтирани 2 обектива: червени и сини. Поради това всяко око вижда изображението, което е предназначено за него и като резултат - на екрана се създава илюзията за 3D ефект.

Предимството на избора на пасивни очила е следното:

 • евтин, може да бъде закупен във всеки специализиран магазин;
 • очите не са толкова уморени;
 • цената на 3D телевизорите е по-малка;
 • По правило са включени 4 двойки, което е достатъчно за цялото семейство.

Сред недостатъците бих искал да подчертая:

 • при гледане на изображението в такива очила вертикалната разделителна способност се намалява с 2 пъти;
 • ако се обърнете, на екрана ще се появят отблясъци (трябва да изглеждате съсредоточени).

Ако искате да изберете 3D телевизор с добри очила, препоръчваме ви да предпочитате активната технология, защото използването им при гледане на качеството на изображението е с порядък по-голям. В допълнение, активните очила също са „активно” заместени от пасивните. Що се отнася до недостатъците на тази технология, има няколко от тях:

 • цената е по-висока;
 • 2 чифта включени;
 • очите се уморяват по-бързо;
 • теглото на очилата е по-голямо, което леко нарушава комфорта при гледане;
 • нужда от смяна на батерии.

Както можете да видите, когато избирате 3d телевизор за дома, ще трябва да се изправите на първо място пред трудно решение - дайте предпочитание на качеството или да заложите на по-бюджетен вариант, който не е толкова уморителен за зрението ви. Можете също да разберете повече информация по този въпрос, като гледате видеоклипа:

Пасивен или активен 3D

Между другото, в близко бъдеще технологията за гледане на 3D телевизор без очила ще влезе в сила. Вече има модели, които работят по този начин, но качеството на картината е лошо. Да се ​​надяваме, че скоро производителите ще решат този проблем и изобщо не е нужно да се сблъсквате с избора на очила.

производител

Вторият, не по-малко важен критерий за избор на 3D телевизор за дома е компанията. Безспорно лидерите, а също и основните разработчици на 3d са известните компании Samsung и LG. Ако искате да изберете висококачествен телевизор през 2017 г., съветваме ви да дадете предпочитание на някоя от тези компании. Популярни са и технологичните марки като Sony, Panasonic и Toshiba, но като правило те вече купуват готови технологии.

LG

Размер на екрана

Също така, не забравяйте да обърнете внимание, когато избирате подходящ модел за размера, или по-скоро диагонала на екрана. Когато казахме как да изберем телевизор, след това е разработено по този въпрос.Сега предлагаме на вашето внимание таблица, след преглед на която ще стане ясно как да изберете правилния диагонал за размера на стаята:

Диагонален избор по разстояние

Моля, обърнете внимание, че тя все още зависи от разделителната способност на екрана. През 2017 г. по правило купуват 3D телевизори с резолюция 720p (HD) или 1080p (FHD). Затова трябва да изберете правилния размер на екрана, като се съсредоточите върху разделителната способност. Отново предоставяме таблица, която ще ви помогне да направите избор:

Резолюция към диагонална съотношение

Веднага трябва да обърнете внимание на още една точка, която е по-добре да изберете - плазма или LCD. Факт е, че плазмените 3D телевизори произвеждат по-добро изображение, но поради характеристиките на технологията минималният диагонал е 40 инча. Ако трябва да изберете по-малък телевизор, тогава трябва да спрете на LED екрана.

Скорост на опресняване

Исках да подчертая този параметър като отделен елемент, защото честотата на трептене и съответно комфортът при гледане ще зависи от скоростта на опресняване на екрана. Минималната честота трябва да бъде 120 Hz. Най-добрият вариант е стойност от 240 Hz. Има модели, чиито производители претендират за честота над 400 Hz, разбира се, за по-висока цена. Не препоръчваме да избирате такива опции, като тази характеристика най-вероятно е завишена.

Между другото, ако сте избрали 3D плазмен телевизор, няма смисъл да се притеснявате за скоростта на опресняване. в такива екрани тя винаги е висока (това се дължи на особеностите на технологията на производство).

Какво друго да търся?

Ако искате да изберете евтин, но висококачествен телевизор с 3d функция, препоръчваме ви също да обърнете внимание на следните нюанси:

 1. Качество на звука. Докато сте в магазина, проверете нивото на силата на звука и колко ясен е звукът.
 2. Време за отговор Колкото по-бързо се променя картината по време на динамична сцена, толкова по-добре. Трябва да е не повече от 5 ms.
 3. Броят на гнездата. Проверете колко USB изходи, къде се намират, дали има допълнителни интерфейси (HDMI, DVB-C / DVB-S и т.н.).
 4. Яркост и контраст. Не по-малко важен критерий за подбор, на който трябва да обърнете внимание. Докато все още сте в магазина, отидете на настройките на телевизора и вижте на какво ниво са вмъкнати яркостта и контраста. Ако параметрите са максимални, трябва да изберете средното ниво и да сравните със същите настройки при подобни модели.
 5. Наличието на Wi-Fi и допълнителни функции.
 6. Удобството на менюто. Отидете в менюто и вижте как се превключват настройките, режимите и т.н. Трябва да имате удобно управление на телевизора, в противен случай може по-късно да останете разочаровани от покупката. Мисля, че не си струва да говорим за факта, че менюто трябва да бъде русифицирано.

Оценка на модели

Също така, преди да изберете 3d телевизор за дома, трябва да се запознаете с водещите днес модели. Представяме на вашето внимание най-добрите 3D телевизори на 2017 г. по цена и качество:

32 инча:

 1. LG 32LF653V
 2. Samsung UE32H6350
 3. LG 32LB628U
 4. Samsung UE32F6400
 5. LG 32LF620U

40-42 инча:

 1. Samsung UE40H6500
 2. LG 42LF652V
 3. Samsung UE40H6230
 4. Samsung UE40JU7000
 5. Sony KDL-42W828B

49-50 инча:

 1. LG 49LF620V
 2. LG 49UH850V
 3. Panasonic TX-50CXR800
 4. Philips 49PUS7150
 5. LG 50LB677V

55-65 инча:

 1. LG OLED55C6V
 2. Samsung UE55JU7500U
 3. LG 55UF8537
 4. Samsung UE65H6400
 5. Panasonic TX-55ASR650

Накрая препоръчваме да гледате полезно видео по темата:

Становището на експерти

Това е всичко, което исках да ви кажа за това как да избера 3d телевизор за дома и кой е по-добре диагонално, по фирма, по технология. Надяваме се, че нашите съвети са били полезни. Ако ви е харесала статията, моля, споделете я с приятелите си, така че те да знаят кои модели са най-добрите днес.

Ще бъде интересно да прочетете:

Пасивен или активен 3D

Становището на експерти

Зареждането ...

Добавете коментар