Схеми за осветление за стълби в къщата

Щастливите собственици на вили и двуетажни къщи може да се сблъскат със значителен проблем при свързването на светлините на стълбите - как да го направите, така че да можете да контролирате тела от два етажа. Съгласете се, не е много удобно, ако превключвателят е в началото или в края на изкачването по стълбите на стълбите. По-нататък за читателите my.electricianexp Ще бъдат осигурени 3 най-удобни схеми за осветление на стълби в частна къща, така че да може да се извършва контрол на светлината както от първия, така и от втория етаж.

Вариант 1 - Превключватели за захранване

Вече сме разгледали с вас схема на свързване на прекъсвача, Няма нищо сложно, но с помощта на такива устройства можете да контролирате светлината от 2x, 3x или дори 4 точки. Тази идея често се използва в частни домове. Ако дължината на стъпките е малка - един превключвател е монтиран на първия етаж, вторият - съответно на втория. Схемата за осветление на стълбището ще изглежда по следния начин:Свързване на преминаващи превключватели

Ако трябва да управлявате електрическата крушка от три места - можете да инсталирате спомагателен превключвател - кръст. В този случай схемата на осветление на кацането в частна къща ще изглежда така:Свързване на преминаващи и напречни превключватели

Както можете да видите, окабеляването не е сложно. Нулата се провежда директно към лампата, фазата е да се прекъсне.

Вариант 2 - Таймер

Друг, по-модерен вариант е използването на специален стълбищен превключвател под формата на таймер. Тук нещата са малко по-сложни - трябва да зададете таймер на долния етаж и да настроите конкретна програма върху него, когато светлината трябва да се включва / изключва. Осветление на стълбищетоДиаграмата на свързване на таймера към осветлението на стълбището ще изглежда така:Монтиране на таймера на стълбата към мрежата

Тази опция е по-подходяща за монтаж на улично осветлениеНякои собственици обаче са доволни от този контрол на осветлението.

Вариант 3 - Сензор за движение

Е, последната опция, на която бихме ви препоръчали да останете, е схема за осветление на стълбище със сензор за движение. Съветваме ви да закупите детектор за таван с 360-градусов изглед, който ще реагира при откриване на човек, както на първия, така и на втория етаж. Наистина е много удобно, защото няма нужда да инсталирате няколко превключвателя, просто свържете устройството към мрежата и лампата. Единственият недостатък е, че ако имате нужда от постоянна светлинна работа, можете да направите това само като свържете допълнителен конвенционален модел клавиатура, който ще късо съедини сензора, ако е необходимо.

Визуалната схема на осветление на стълбището със сензор за движение и превключвател изглежда така:

Свързване на сензор за движение за превключване

Алтернативен вариант за автоматично осветление е използването на интелигентни светлини, за които можете да научите от това видео:

Преглед на LED стълбищно осветление

Препоръчваме ви също да прегледате готовата система с автоматичен отговор:

Интелигентно стъпало осветление

Затова сме изброили 3-те най-ефективни схеми за осветление на стълби в частна къща.Изберете опцията, която е най-подходяща за вас, като правите управлението на светлината удобно и, ако желаете, автоматично!

Прочетете също:

Преглед на LED стълбищно осветление

Интелигентно стъпало осветление

(5 гласа)
Зареждане...

Добави коментар