Схема на свързване на прожектори

Както вече знаете, в зависимост от условията на употреба, LED лампите трябва да работят от безопасно или стандартно напрежение в мрежата. Безопасното напрежение е 12 волта, обикновено се използва за осветяване на контролния отвор в гаража, както и по време на монтажа осветление в банята и баня. Със стандартните 220 волта почти всички полилеи и брави работят в жилищни помещения. Сега ще разгледаме схемите за свързване на прожектори на 220V и 12V.

Прожектори таванска светлина

Ако решите да свържете светлината в хола, спалнята или в кухнята, тогава използвайте 12-волтови крушки няма смисъл, защото за това ще трябва да закупите специален понижаващ трансформатор (220V се превръща в 12V).

В този случай схемата на свързване на прожектори със заземяване е следната:Правилната схема за инсталиране на прожектори 220V

Ако се използват няколко групи светодиодитела (например, за осветяване на таван на много нива hl) се препоръчва всеки от тях да се управлява отделно с помощта на двоен превключвател.

В този случай светодиодите ще бъдат свързани към един превключвател съгласно следната схема:Схема за свързване на две групи към мрежата

Що се отнася до използването на 12-волтови прожектори, в този случай е необходимо да се преобразуват 220V променливи в 12V постоянна. За да направите това, трябва да закупите електрозахранване, което е инсталирано директно пред самите лампи.

Обръщаме вашето внимание на факта, че трансформаторът трябва да бъде инсталиран след превключвателя на светлината, а не пред него. Също така, много важен нюанс е, че мощността на този продукт трябва да бъде по-висока от общата мощност на таванните диоди. Например, ако общата мощност на лампата е 50 вата, захранването трябва да бъде 70 вата.

На вашето внимание схемата на паралелно свързване на три прожектори чрез трансформатор:Правилно окабеляване чрез понижаващ трансформатор

Още един нюанс трябва да се отбележи точно там. Колкото по-голяма е мощността на трансформатора, толкова по-големи са неговите размери. По правило това устройство се поставя до светодиодите (в перваза на окачен или окачен таван). Ясно е, че когато обслужвате група лампи с обща мощност около 300 вата, ще трябва да закупите доста голямо устройство, поставянето на което може да доведе до трудности. В този случай се препоръчва да се „разграждат” източниците на светлина на няколко групи и за всяка да се инсталира собствено захранване.

Електрическата верига ще изглежда така:Инсталационна схема на няколко групи прожектори чрез трансформатор 220 / 12V

Както можете да видите, няма нищо сложно в схемата на свързване. Основното нещо е правилно закрепване на проводниците заедно. Предоставихме подробни инструкции за инсталиране на снимки за видео и видео под формата на 9 съвета замонтаж на прожектори направи го сам.

(7 гласа)
Зареждане...

Добави коментар