Схема на свързване на еднофазен електромер към 220V мрежа

За да не плащате пари за инсталирането на електромер от майстор (а това струва поне 800), можете сами да извършите електрическата инсталация. В това събитие няма нищо супер сложно, основното е да знаете каква трябва да бъде правилната схема на свързване на еднофазен измервателен уред с RCD и автоматични устройства. Най-добрият вариант за частна къща и апартамент, които сме предоставили в тази статия.

Така че веднага Ви обръщаме внимание на факта, че за разлика от свързването на трифазен измервателен уред, което може да доведе до известни затруднения, тук всичко е просто. Няма значение дали едномерният електромер или двутарифният електромер или механичен има заземяваща мрежа или е стар модел (система TN-C), кой производител на електромера. Във всеки случай дизайнът включва 4 терминала: входове и изходи на фазовия проводник, вход и изход от нула.

Всичко, от което се нуждаете, е да свържете 2 проводника от прекъсвача на входната верига (фаза и нула) към съответните съединители на глюкомера (като правило, клеми 1 и 3). Съответно, от 2 и 4 терминала за привеждане на фазата и нулата към товара. Освен това фазовият проводник отива към прекъсвачите, разположени в екрана, и нула до нулева шина, откъдето директно до товара. След електрическата инсталация можете да се обадите на представител на Energosbyt, така че той да изпълни уплътнителен метър.

Що се отнася до производителите, няма значение кой вариант имате: Нева, Енергомера или Меркурий. Повтаряме още веднъж - всеки модел има само четири терминала, които са необходими за инсталиране. На вашето внимание схемата на свързване на еднофазен електромер (директна връзка):

Еднофазна верига на електромера

В мрежа с заземяване схемата на свързване на еднофазен електромер с RCD и автоматични устройства ще изглежда така:Монтаж в 220 V мрежа със заземяване

Единственото, което трябва да се отбележи, е въвеждащата машина според PUE (Глава 3.1, параграф 3.1.18) трябва да е двуполюсен, а не два еднополюсни. Необходимо е кога работа на прекъсвача а фазата и нулата бяха без напрежение.

За да сме сигурни, че моделите са абсолютно идентични, предоставяме снимки, които показват броя на клемите за връзка:

Еднофазен електронен електромер е подходящ както за дома, така и за апартамента, да не говорим за вилата. Това се дължи на факта, че той е проектиран за ток до 60А, което е достатъчно за глава с натоварване на проводниците до 10 кВт. Също така, например, ви предоставяме визуални диаграми за свързване на глюкомер в 220 V мрежа, предоставени във видеото:

Видео урок за свързване на енергомера Енергомер

Свързване на индукционен метър

Сега знаете как изглежда правилната схема за свързване на еднофазен измервателен уред към RCD и автоматични машини. Надяваме се, че информацията е била полезна и разбираема за вас.

Прочетете също:

Видео урок за свързване на енергомера Енергомер

Свързване на индукционен метър

(9 гласа)
Зареждане...

Добави коментар