Основни характеристики на KG кабел

Днес ще поговорим за това къде се използва меден кабел KG, какви секции има и всъщност как да дешифрираме маркировката на буквите. Поглеждайки напред, искам да отбележа, че този тип силов проводник е много популярен сред електротехниците и най-често се използва за свързване на мощни електрически уреди, по-специално на заваръчна машина. И така, първо първо, започвайки с техническите характеристики на KG кабела и завършвайки с обхвата му.

Етикетиране Обяснение

Съкращението KG се дешифрира доста просто - кабелът е гъвкав. Ако маркировката съдържа префикса "n", т.е. KGN, това предполага, че проводникът е допълнително защитен от гума, устойчива на масло обвивка, което го прави негорим.Снимка на гъвкав захранващ кабел

Има и тропическа версия (посочена в документацията като KG-T), в която е разрешено използването на проводник в условия от -10 ° C до + 55 ° C и студоустойчив дизайн на KG-HL (-60 ° C до + 50 ° C).

Решихме декодирането на маркировката на електрическия кабел KG, надяваме се, че всичко е изключително ясно. Препоръчваме ви също да се запознаете с общоприетите маркиране на проводници и кабели! Можете да видите визуално външния вид на диригента във видео ревюто по-долу:

Какво е гъвкав електрически кабел?

Характеристики на дизайна

Конструкцията на захранващия кабел KG е следната:

 1. Ядрото, носещо ток, беше медно, многожично и, разбира се, гъвкаво. В марката KG-T вените са калайдисани и съответстват на клас 5 от GOST 22483.
 2. Броят на медните проводници може да варира от 1 до 5, а напречното сечение е от 1 до 240 мм2.
 3. Изолационният слой е каучук (каучук като RTI-1 или RTI-2-HL). Външната обвивка е представена с гумена изолация RShT-2 или RShTM-2. Ако проводникът е едножилен, защитният му слой е представен от каучук като RTISH. Може да присъства освобождаващ слой под формата на синтетичен филм.
 4. Цветна маркировка живеел напълно в съответствие с международните стандарти.

KG дизайн

Научихте дизайна на захранващия кабел KG, сега нека да поговорим за основните експлоатационни и технически характеристики на проводника.

Описание на основните параметри

От най-важните характеристики можем да различим:

 • номинално напрежение от 660 V (променливо) и 1000 V (постоянно);
 • Честота на променлив ток 400 Hz;
 • работна температура от -40 ° C до + 50 ° C (марка KG; говорихме за температурата на другите сортове по-горе);
 • най-допустимото отопление живее не повече от 75заС;
 • минимален радиус на огъване от 8 външни диаметра;
 • максимална дължина на сградата с напречно сечение на проводниците до 35 мм2 е най-малко 150 метра и с напречно сечение по-голямо от 50 mm2 не по-малко от 125 метра;
 • Гаранционен срок на експлоатация от 6 месеца;
 • експлоатационен живот 4 години;
 • сила на опън 1 мм2 не повече от 19,6 N;
 • устойчивост на електрическа изолация най-малко 50 мегама * км.

От останалите технически характеристики на кабела KG може да се разграничи прогнозната маса и външния диаметър на проводника.За да можете ясно да видите тези параметри за всеки отделен размер на продукта, ние отчитаме тази таблица:

Таблица с раздели и изчислени маси

Между другото, цената на километър KG кабел започва от 10 000 (средната цена на KG-HL 2 * 0,75 в онлайн магазините) и завършва на 1 975 000 (четирижилен KG-HL 3 * 185 + 1 * 95).

Област на приложение

Е, най-интересното за читателите my.electricianexp въпрос - къде се използва захранващия гъвкав кабел KG? Този проводник е предназначен за свързване на мобилни механизми към мрежата. Може да се използва за полагане, както на закрито, така и на открито. Използването на електрически кабел за стационарно свързване на инсталации не е разрешено, включително полагането му под земята. Това се дължи на факта, че изолацията на проводника не е в състояние да издържи на механични натоварвания и може да се повреди дори при натиска на твърди почви.

Разрешено е монтирането на кабелната линия на открито върху кабели и стелажи, ако са взети всички мерки за безопасност. В допълнение, кабелът, както вече казахме, е устойчив на замръзване, поради което може да се използва дори при ниски температури.

Много често кабелът KG се използва за свързване на заваръчна машина, потопяема помпа и дори кранове. Ако искаш направете сами удължителния кабел, който ще бъде проектиран за външна употреба, препоръчваме да изберете тази конкретна марка електрически кабели.

Обръщаме вашето внимание на факта, че има аналози на този електрически проводник. Вместо това можете да използвате кабелни продукти, обозначени като „KPG“, „KPGS“ или „KRPT“.

Топ производители

Последното нещо, за което бих искал да говоря, е кои производители на кабели KG се считат за най-добрите днес. Според многобройни отзиви от клиенти, продуктите на производителите на KamKabel LLC и RybinskKabel OJSC имат приемливо качество и същата цена. Доста добро качество имат кабелните продукти на GC "Sevcable".

Това е всичко, което исках да ви кажа за техническите характеристики на кабела KG. Надяваме се, че сега знаете къде можете да използвате този проводник, какви видове може да бъде и кое е също толкова важно - кои производители произвеждат продукти с най-високо качество!

Прочетете също:

Какво е гъвкав електрически кабел?

(14 гласа)
Зареждане...

Един коментар

 • Василий

  Здравейте!
  Какъв документ регламентира това изискване: "максималната дължина на сградата с напречно сечение на проводниците до 35 mm2 е най-малко 150 метра и с напречно сечение по-голямо от 50 mm2 най-малко 125 метра"?

  Отговарям

Добави коментар