Как да си направим престилка в кухнята?

Кухнята е едно от най-взискателните места по отношение на ергономията и дизайна. Също така последното място тук е заето от осветеността на работното място и интериора, тъй като от това зависи не само качеството на готвене, но и желанието да го правите отново и отново. Всичко това се дължи на факта, че качеството на светлината, нейният цвят и интензивност влияят пряко върху благосъстоянието и работата. Отдавна е забелязано, че трептящата светлина, лошото осветление се отразяват негативно на работата и благосъстоянието, така че трябва да обърнете голямо внимание на този факт и може би вашите близки ще ви зарадват с нещо вкусно. След това ще ви кажем как да направите престилка в кухнята с LED лента.

Преглед на опциите за осветление

Обичайното поставяне на полилея в кухнята в центъра не е най-оптималното положение, тъй като стоейки на масата, домакинята затваря светлината и сянка пада върху мястото за производство. Изходът от тази ситуация, инсталирането на източник на светлина над работното място, под стенен шкаф.

Сравнение на фиксирането

Сега, когато светодиодните източници на светлина престанаха да бъдат екзотични и се преместиха в категорията на потребителските стоки, е възможно самостоятелно да инсталирате подсветката на кухненската престилка и над работното място.Идеи за осветление за кухнята Вече разгледахме в една от нашите статии.Снимка за осветяване на плота

В тази статия няма да разглеждаме лампи с нажежаема жичка и луминесцентни лампи. Така че за инсталиране на лампи с нажежаема жичка или халогенни лампи е необходимо да се вземат мерки за предотвратяване на запалване и елиминиране на термичен контакт, а флуоресцентните лампи са с доста големи размери.

LED светлините са без такива недостатъци и с помощта на LED ленти можете да осветите най-сложния интериор. Освен това в дизайнерските решения е изработена престилка от стъкло, с отпечатан шаблон, който се подчертава с помощта на цветна лента RGB или осветителни ниши над и под рафтовете. Такова осветление на престилка в кухнята придава неповторим чар на стаята, разпореждащ се с емоционален релакс и настроение.

Инструкции за инсталация

За да инсталирате лентата, трябва да следвате инструкциите и ще успеете. Простите правила по-долу ще ви помогнат независимо да направите осветлението на престилката в кухнята LED лента:

  1. За осветяване на работното място цветовата гама е най-подходяща за студена или естествена светлина.
  2. По-добре е да вземете лентата за монтаж в силиконова защитна обвивка, това ще улесни почистването в бъдеще и по този начин ще увеличи експлоатационния живот. Ако не е възможно да закупите продукта в силикон, препоръчваме ви да прочетете нашата статия на как да защитим доведената лента от влага.
  3. Преди да закупите захранване, трябва да разберете мощността на бъдещата подсветка, всеки тип светодиоди има собствена консумация на енергия. Таблицата по-долу показва консумацията на енергия на един метър от лампата.LED захранване
  4. Мощността на устройството трябва да се приема с марж от 20%, тъй като работата с ограничение на възможностите ще доведе до преждевременна повреда на източника на напрежение.
  5. Изрязването на парчета лента трябва да се извърши на определеното за това място с изображение на ножици.Правилно рязане на ленти
  6. Захранването трябва да се монтира на място, където ще бъде лесно да се поддържа. В същото време той трябва да бъде защитен от влага, отломки и прегряване.Местоположение на захранването
  7. Мястото за запояване трябва да се почиства внимателно от силикон и да се консервира без прегряване, като същевременно се избягва прекомерното нагряване на основата и се отлепва от самозалепващата се лента. Възможно също закупете специални съединители, които ще позволят инсталирането на лентата без запояване.
  8. Защитете участъците с открити проводници след запояване, като използвате малки парчета термосвиваеми тръби с подходящ диаметър.
  9. За да залепите светодиодите и да направите подсветката на кухненската престилка, повърхността трябва да бъде обезмаслена с алкохол за най-добър резултат. В противен случай периодично ще започне да се отлепва и да провисва.Крепеж за подсветка
  10. В случай, че се планира да се направи основното осветление на престилката от няколко ленти подред, а не подсветката в кухнята, трябва да се притеснявате за добър радиатор. Като радиатор можете да използвате алуминиеви плочи, метални корпуси или ретроотражатели от стари, стари лампи.

Тези 10 правила ще ви помогнат да направите осветлението на кухненска престилка със собствените си ръце. Препоръчваме също да гледате видеоклип, в който се вземат предвид 2 опции за инсталиране: едноцветна и RGB LED лента.

Примери за снимки на завършена работа

И накрая, препоръчваме ви да видите снимката на подсветката на престилката в кухнята с LED лента. Готовите примери ще ви вдъхновят да създадете такава опция за осветление сами:

Така че сте обмислили идеята да подчертаете кухненска престилка. Надяваме се, че с помощта на предоставената информация можете самостоятелно да направите осветлението на работната повърхност в кухнята!

Със сигурност не знаете:

(6 гласа)
Зареждане...

Добави коментар