Как да направите оптично осветление със собствени ръце?

В парна стая е много трудно да се проектира и подреди осветление. Всъщност повишената влажност, изобилието от пара и високата температура не са напълно благоприятни за използването на електричество. Въпреки това подсветката на оптичните влакна става все по-популярна. Използването му е уместно не само за баня, оптична тегличка се използва дори в апартамент и къща. Това е така, защото такава светлина е много по-икономична и по-безопасна от стандартните източници на светлина, а също така ви позволява да направите декоративно осветление на стаята. В тази статия ще ви кажем как да направите оптично осветление от влакна със собствените си ръце, като предоставите схема за свързване към системата, както и инструкции за инсталиране.

От какво се състои системата?

По правило такива системи се продават като комплект, в който вече е включено всичко необходимо. Но в допълнение към основните компоненти, можете да добавите допълнителни елементи, които ще помогнат за създаването на индивидуален интериор. Това, например, специално осветление с помощта на LED лента или специални лещи или кристали.

Снимка за осветление на парна стая

Оптичното осветление включва следните компоненти:

 • Проектор. От цялата система само той е свързан с електричество. От каква мощност устройството зависи от количеството излъчена светлина.
 • Fiber. Благодарение на тези елементи можете също да регулирате количеството светлина, което се разпределя, и да го разпределите по целия периметър на банята по ваша преценка. При избора на сбруя е по-добре да се даде предпочитание на модела на стъклото, тъй като той може да издържи повече на температурните разлики. Сносите са от два вида: странично сияние (създаване на светлинни модели с помощта на преплитане на влакна) и крайно сияние (създаване на звездно небе).
 • Обективи и тела. Оптичното осветление с помощта на такива елементи придобива насочен блясък. В крайна сметка именно такива лещи и кристали регулират разсейването и посоката на светлинния поток.

Комплект звездно небе

При избора на пакет от оптична система трябва да се обърне внимание не само на дължината и броя на влакната, но и на коя лампа се използва. Халогенните и газоразрядни лампи изискват охлаждане и тъй като някои охладителни системи имат шумни вентилатори, това може да съсипе ваканцията ви.

Метод на странично сияние

Такова осветление може да се направи със собствените си ръце, тъй като не изисква сложни дизайни на електронни схеми. Инсталацията е проста: просто инсталирайте проектора извън сауната. Това се прави, както следва:

 1. В стаята пред сауната е инсталиран проектор. Мястото, където е монтирано, трябва да бъде до парната стая (да има обща стена). Ако проекторът е инсталиран в една и съща стая, той трябва да бъде разположен на разстояние от източника на топлина.
 2. Ако желаете, можете да инсталирате допълнителни устройства на устройството, например цветни дискове.
 3. Според схемата маркирайте местата, където ще бъде поставено оптичното влакно.
 4. Инсталирайте оптично осветление.
 5. Ако желаете, можете да инсталирате цветни дюзи (лещи или кристали). Свързването на този ефект може да бъде автоматично или ръчно.

Схема на свързване

Важно! При инсталирането на оптичното влакно е необходимо да се вземе предвид допустимия кик на всяко оптично влакно. Зависи от диаметъра. Следователно фокусното разстояние на продуктите трябва да бъде повече от 85%. Всичко това се обмисля при съставяне на системната схема.

Метод на крайния блясък

По-добре е да извършите монтаж на такава светлина, преди да извършите вътрешна декорация. Преди това трябва да се направи точно оформление на точковите елементи.

Край на светещата снимка

Монтирането на оптична подсветка трябва да се извърши в следния ред:

 1. Нарежете сбруя до необходимата дължина. И за да разберете дължината, трябва да измерите разстоянието от проектора до всички точки на осветяване.
 2. Поставете влакната на място, първо ги закрепете с лента.
 3. За да се поддържа моделът и да се фиксират снопчетата вертикално, е необходимо да се монтират дюбели на определени места, към които са прикрепени влакна с помощта на жица. За да го прикрепите беше удобно, дюбелите трябва да стърчат на три сантиметра навън.
 4. Повърхността се обшива и всички ненужни лепилна лента и дюбели се отстраняват.
 5. След това трябва да изрежете снопчето оптични влакна. Това се прави според нивото на кожата. След това разпечете краищата на теглича с помощта на финозърнеста шкурка.
 6. Останалите краища на влакното са свързани към конектора и са свързани към проектора.

По време на монтажа е необходимо внимателно да се наблюдават завоите на оптичните влакна. След завършване на инсталацията, ако желаете, можете да добавите различни лещи и кристали към системата.

Такава схема на свързване на оптичното осветление е подходяща и за отделението за миене. Особено ако има басейн там, тогава такава подсветка ще изглежда много добре в дъното си. В салона, във всекидневната или спалнята, тела с оптични влакна могат да се комбинират със стандартни осветителни тела. Атмосферата, създадена по този начин, ще ви помогне да се отпуснете.

Накрая препоръчваме да гледате полезно видео по темата:

Затова разгледахме как да направим оптичното осветление със собствени ръце. Надяваме се, че предоставените инструкции за монтаж са били полезни и разбираеми за вас!

Със сигурност не знаете:

Зареждането ...

Добавете коментар