Как да направите метален детектор от импровизирани инструменти

Днес в интернет има много различни идеи, които ви позволяват да направите метален детектор със собствените си ръце у дома. Някои от тях изискват определени умения в работата с електрически уреди, запояване и разбиране на най-простите електрически вериги, а някои не изискват никакви познания в тези области, за да създадат. Съществуват обаче много неработни, фалшиви начини, които подкупват със своята простота и достъпност. Много е лесно за неопитен човек да падне за стръвта на измамниците - да отдели време и усилия за производството на нарочно неработещо устройство и да загуби интерес към това. Но не се обезкуражавайте, други читатели "my.electricianexpa»Ще бъде предоставена интересна и наистина работеща схема за създаване на домашен металотърсач!

Идея №1 - Дискове, които да продължите!

Със сигурност вече сте срещали или чували, че най-простият металотърсач може да бъде направен сам с помощта на CD и DVD диск, както е показано на снимката. Схемата е доста проста и не изисква никакъв професионален инструмент или умения.Домашен диск и батерии

Тази инструкция е най-популярната поради наличието на необходимите компоненти и простотата на нейното сглобяване, всичко, което трябва да направите, е да свържете няколко проводника и корона заедно и устройството е готово. В същото време атрибутите се приписват на това устройство доста добро - той намира монета на разстояние 25-30 см, което е напълно достатъчно за търсене на монети и съкровища. За съжаление обаче тази инструкция е фалшива.

Факт е, че самият металотърсач е доста сложно устройство, работата му се основава на няколко физически явления наведнъж. Следователно, калкулатор и чифт дискове дори не могат да повтарят дистанционно принципа си на работа, така че създателите на такива инструкции, които понякога пишат, че дори намират съкровища с помощта на такива домашно приготвени продукти, не одобряват.

Чертеж на металотърсач

Да разбереш, че те заблуждаваш е много просто, дори без да знаеш законите на физиката. Проводниците от слушалките, които трябва да бъдат прикрепени към диска, всъщност не влизат в контакт с него, тъй като медта е под слой лакова изолация, който трябва да бъде отстранен чрез изпичане и отнемане на време на почистване на сажди, разбира се, никой от авторите на инструкциите не прави това в своите устройства , Следователно, слушалките просто не са свързани към никоя схема и не може да се говори за никаква работа, камо ли за намиране на метали.

телТози металотърсач работи на базата на индукционен баланс, в своя дизайн трябва да има поне една намотка от медна тел. Когато метален предмет влезе в полето на бобината, характеристиките му или получения сигнал, в зависимост от дизайна, се променят. Тези промени се улавят и засилват от веригата и също се издават в четена от човека форма, обикновено чрез звукови сигнали.

Блок-схема на детектор за метал

Видео инструкция за сглобяване на метален детектор от дискове

Освен това за читателите на нашия сайт ще предоставим наистина работеща версия на сглобяването на домашен металотърсач у дома.

Идея № 2 - детектор за пиратски метали

Това е доказана схема от много домашни производители, която ви позволява да постигнете добри резултати. В него има две микросхеми, така че трябва да направите малка печатна платка или да сглобите устройството на дъска. Но не се тревожете, всеки може да направи такава опция, като положи необходимите усилия за това. По-долу е електронната схема на устройството и платката за него.

Монтажна схема

ПлаткаБобината е изработена от емайлирана медна тел с диаметър 0,5 мм. Навиването трябва да се извърши върху рамка с диаметър 200-260 мм, броят на завоите от 21 до 25. За надеждност намотката е по-добре да се монтира в защитен пластмасов корпус, който след това може да бъде прикрепен към дръжка, изработена от PVC тръби.

Домашен пиратски детектор за метали

След сглобяването на металотърсача той трябва да бъде проверен. Редът на използване е следният: включете устройството далеч от метални предмети за около 30 секунди, така че работата му да е по-стабилна, тогава, завъртайки копчето на променливи резистори за груба и фина настройка, е необходимо да се постигнат редки щраквания. Когато метал влезе в зоната на покритие, ще чуете характерен звук.

По-долу е подробно видео с инструкции за монтаж, което ясно показва всички етапи на създаване на домашно изработен метален детектор:

пират

Ето най-популярния работен начин да създадете метален детектор у дома със собствените си ръце. Въпреки очевидната сложност на монтажа, устройството не изисква трудоемки настройки и осигурява добра работа. Можете да спестите значителна сума пари за изграждането на такова устройство, а обхватът му е огромен - от намирането на заровен метал във вашия район, до откриването на окабеляване и метални конструкции в стените при инсталиране на стенен контакт и изкопаване на стените.

Прочетете също:

Видео инструкция за сглобяване на метален детектор от дискове

пират

(17 гласа)
Зареждането ...

4 коментара

Добавете коментар