Автономно гаражно осветление - 7 прости идеи

Автономно осветление в гаража ще е необходимо, ако няма електричество на сайта или той често се изключва. Днес има много начини за решаване на проблема, свързан с прекъсвания в захранването на сайта. Ако прекарвате много време за ремонт на автомобил, препоръчваме ви сами да научите как сами да правите светлина в гаража без електричество! По-долу ще предоставим няколко идеи, вариращи от най-сложните до най-достъпните варианти за дом и градина.

Слънчева инсталация

Както и да е, най-ефективният начин е да инсталирате соларни панели, благодарение на които можете не само да направите автономно осветление в гаража, но и да осигурите независимо захранване на целия сайт. Да, това е скъпа опция и вероятно без помощта на специалисти по инсталацията не може да се направи. Въпреки това, след като харчите пари, можете не само да включите светлината, когато захранването е изключено, но и значително да спестите сметки за енергия.Инсталиране на слънчев панел на покрива

Относно, как да инсталирате соларни панели направете самиказахме. Ако бюджетът позволява, сериозно помислете за тази опция.

Домашен вятър генератор

Алтернатива на автономното захранване на гаража и вилата като цяло е да се инсталира вятърна турбина, която също може да генерира безплатно електричество. Можете да си купите готово устройство, но това ще струва доста скъпо. За 2-киловата модел ще трябва да даде около 100 хиляди. Затова ви предлагаме направете сами ветрогенераторблагодарение на което ще може да се използва светлината в гаража без електричество.

Снимка на домашна вятърна мелница

Единственото нещо, което трябва да се има предвид, е скоростта на вятъра. Ако вашият регион или местоположението на сайта няма силни пориви на вятъра, е малко вероятно да получите безплатно електричество.

Дизелов или бензинов генератор

Можете също така да направите светлина в гаража без електричество, ако използвате газов генератор. В този случай, както в случая със соларни панели, е възможно напълно да се осигури на сайта електричество чрез свързване на генератора към електрическата мрежа. Рационално е да използвате такава идея само ако светлините са изключени за кратък период от време и ако използвате електроинструмент в гаража.

генератор

В противен случай 1 kW електроенергия от газов генератор ще ви струва доста скъпо, така че постоянното му използване едва ли ще е от полза. Относно, как да свържете генератора към мрежата, разказахме в съответната статия.

Използване на батерията

Има ли допълнителна 12-волтова батерия за кола в гаража? Така че защо да не направите автономно осветление на гараж с него? Всичко е съвсем просто - получавате 12-волтова LED лента (тя е най-практична), инсталирате я над работната зона и покрай помещението и след това я свързвате с батерията. Светлината от LED лентата е доста висококачествена, в допълнение, ако разумно изберете дължината на лентата, батерията няма да се изтощи твърде бързо. Можете да видите как изглежда такава подсветка в действителност, можете във видеото по-долу:

Използване на батерията

Калъф за използване на втора батерия

А авторът на предоставеното по-долу видео просто модернизира флуоресцентната лампа, като постави в нея LED лента. На снимката изглежда така:

Можете да видите резултата по-подробно във видеото:

Използване на енергийно ефективни светодиоди

LED крушки с батерия

В Интернет вече можете да намерите много оферти за продажба на LED лампи на батерии. Вътрешната крушка с мощност 5-12 вата е монтирана батерия, която е в състояние да поддържа автономно осветление за 6-12 часа.

LED лампа с дистанционно управление и батерия

Използването на такава лампа е съвсем проста - тя се завинтва в стандартен патрон E27, зарежда се от електрическата мрежа за 24 часа, след което може да осигури осветление в гаража без електричество. Цената е около 600, така че можете да си купите 2 крушки и да забравите за проблемите с прекъсването на тока.

Градински слънчеви светлини

Подобна идея е да закупите градински светлини със слънчева енергия, да ги поставите на открито на територията, а вечер, ако светлините са изключени, да ги внесете в гаража. Такива осветителни устройства ще продължат 5-6 часа, ако са с високо качество.

Градински светлини с къси крака

Единственият недостатък е, че с течение на времето яркостта на осветлението ще намалее, всъщност, както и времето на автономно осветление. Въпреки това, много хора използват тази идея, така че има причина за нейното съществуване.

Филипински фенери

Е, последният начин, който ви позволява да направите безплатна светлина в гаража през деня, е използването на филипински фенерчета, които работят на принципа на пречупване на светлината. Направата на филипински фенер със собствените си ръце е съвсем проста - част от бутилката се изрязва (въпреки че можете да използвате цялото), тя се монтира на твърда основа и се монтира на покрива. Ако покривът е от велпапе, можете просто да изрежете подходящ отвор в листа, в който е монтирана бутилка с вода, както е показано на снимката по-долу:

Снимка с фелипински фенер на покрива

За да се предотврати навлизането на дъжд в гаража, фугите между покривния материал и бутилката трябва да бъдат добре запечатани с уплътнител. Тази идея е подходяща за жителите на региони, в които преобладава слънчево време. В противен случай светлината ще бъде слаба и нищо няма да работи. Ако направите всичко правилно, резултатът ще бъде нещо подобно:

Светлина вътре в гаража без снимка за електричество

Затова сме изброили всички популярни начини да направите светлина в гаража без електричество. Нашето мнение е, че ако наистина се нуждаете само от автономно осветление, а не от пълно захранване, по-добре е да закупите LED лампи на батерията или сами да си направите вятърна мелница. Всички други технологии са или твърде скъпи, или недостатъчно ефективни.

Ще бъде интересно да прочетете:

Използване на батерията

Калъф за използване на втора батерия

Използване на енергийно ефективни светодиоди

(6 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар