20 най-добри идеи за маскиране на проводници в апартамент

Доста лесно е да се маскират кабелите, които минават през стаята. Основното е да фантазирате малко, използвайки импровизирани инструменти и някои техники за дизайн. По-нататък ще продължим по следния начин - ще анализираме отделно как да скрием проводниците от телевизора, компютъра и дори лампите на стената!

Телевизия и интернет

Не е трудно да скриете мрежовия кабел и телевизионните проводници, които обикалят стаята. Най-добре е да използвате специален електротехнически плот, който ще мине през цялата къща до спалнята или залата. Ако няма желание за закупуване на нов плот, можете внимателно да маскирате куп жици, като използвате специални дизайнерски джаджи, като ограда за пикет, както на снимката по-долу:

Скриваме излишъка зад плота

За да не дърпате интернет кабела от входната врата към спалнята, се препоръчва да инсталирате Wi-fi рутер на входа на апартамента (в коридора). В този случай мрежовата връзка ще бъде безжична и няма да се налага да дърпате кабела между стаите, през врати и первази.

Освен това можете да скриете телевизионните проводници в кабелния канал, който е доста просто прикрепен към стената с винтове. Днес има много видове кабелни каналикоито подхождат на цвят не само в обикновен апартамент, но и в дървена къща.

Използване на канален кабел

Ако ремонтът вече е направен, тогава най-доброто решение би било да се използват елементи на декора - красиви клипове, които ще украсят проводниците от монтирания телевизор, движещи се по пода и стената. Можете също да видите пример на този метод за решаване на проблема на снимката:

Дизайнерски клипс за шнур

Ако искате да скриете кабелите от телевизора по време на ремонта, препоръчваме да направите специална ниша за тях в гипсокартон или обратно, като съберете кутията:

Специален канал в сухото строителство

 

За да не изкопаете стените, можете да скриете телевизора и интернет кабела в дъската, ако го направите, както е показано в това видео:

Как внимателно да премахнете кабела?

Е, последният начин е да пробиете канал в стената зад плазмата и да прокарате електрически проводници през нея. Това обаче е най-отнемащият време вариант, който е най-добре да се избягва. Представете си, че телевизорът ще трябва да бъде окачен на друга стена, ще трябва да помислите отново как да скриете кабела на антената.

Що се отнася до останалите домакински уреди - климатик, музикален център или дори домашно кино, с помощта на горните идеи можете да маскирате окачените проводници по същия метод. Кабелът от климатика най-често е скрит в кабелния канал, а от домашното кино проводниците се прокарват над дънната платка, като ги осигуряват със специални клипове.

Компютър

Компютърните проводници много развалят интериора на стаята и ако сънувате малко, можете да ги скриете доста хубаво.

Кабелна украса с мъниста

Първата идея е да прикриете всички кабели от монитора, системния блок и модема под плота на масата, като ги закрепите със скоби към винтове или двустранна лента. Тази идея беше ясно показана в примера за снимки:

Крепеж за плот

Друг прост начин да скриете всички ненужни под капака на таблицата, които можете да видите в този видео урок:

Как да премахнете допълнителни кабели от "компютъра"?

Не искате да разваляте масата? Можете да скриете проводниците от компютърното оборудване в кутия за обувки, като първоначално го декорирате под интериора на спалнята.

Удължителна кутия

Идеята за спестяване на пространство на бюрото

Как да направите такава кутия със собствените си ръце, можете да разберете, като гледате това видео:

Как може да ви е полезна кутията за обувки?

В допълнение, първоначалната идея е да закупите специален капак за удължителния кабел, който е доста лесен за закрепване към капака на бюрото.

Калъф за носене

Ако кабелът от високоговорителите ви притеснява, можете лесно да го скриете в подходящия капак, който е прикрепен към гърба на масата.

Начало идея

Всички излишни кабели, включително зареждането, могат да бъдат красиво извадени от масата с помощта на обикновени скоби, както е на снимката по-долу:

Как могат да се използват скоби за хартия?

Друга идея е да прокарате целия маркуч на проводниците през маркуча. В този случай хаосът под масата ще се скрие в една единствена черупка, което няма да развали толкова много интериора на стаята или дори офиса.

Оригинална употреба на маркуча

Използвайки всички тези съвети, можете да маскирате електрическите проводници и да направите работното място по-спретнато. Няма нищо сложно в това просто да поставите кабели и кабели в кутия или да ги закрепите под маса! В допълнение към почистване на компютърното бюро по този начин, маскирането също помага за защита на шнурове от кучета и котки, които обичат да дъвчат зареждане, слушалки и т.н.

Как да скриете шнурове на снимка на компютърна маса

Осветителни тела

Днес инсталирането на прожектори в къща или апартамент набира все по-голяма популярност. По правило има повече от 4 петна на тавана, така че има много проводници за свързването им. Има няколко начина да скриете излишъка от очите, в зависимост от тавана в стаята. Най-лесният начин е, ако таванът е опънат, защото В този случай проводниците могат да бъдат маскирани от самия филм на тавана. Ако таванът е гипсокартон, можете да скриете окабеляването само под листовете от гипсокартон, вътре в рамката. За това как да проведете окабеляване под гипсокартон, прочетете нашата отделна статия: https://our.electricianexp.com/kak-provesti-elektroprovodku-pod-gipsokartonom.html.

Ако всички проводници от полилея са скрити в корпуса на лампата, тогава кабелът за свържете бра скрийте се малко по-трудно. Ако стената е гола, можете декоративно да скриете окачената тел, като я изградите и направите рисунка на стената. Можете да видите пример за такава идея на снимката:

Необичайно свързване на лампата

Стенна декорация

Как да украсите стена?

 

Ако мислите как да скриете проводниците от брадрата по време на ремонта, най-добре е направи строб в стената и свържете лампата от разклонителната кутия, а не през контакта. В този случай цялото електрическо окабеляване ще се скрие под мазилката и тапета, а интериорът няма да се повреди. Искате ли да правите без гейт? След това скрийте целия излишък в кабелния канал, който отива по протежение на стената.

Можете да скриете захранването от LED лентата в специална кутия, която е монтирана под тавана и позволява направете скрита LED подсветка в кухнята или в залата.

Това е всичко, което исках да разкажа по този въпрос. Надяваме се, че за себе си имате идеи как да скриете проводниците от телевизора, компютъра и други домакински уреди, така че да е красиво.

Ще бъде интересно да прочетете:

Как внимателно да премахнете кабела?

Как може да ви е полезна кутията за обувки?

Как да премахнете допълнителни кабели от "компютъра"?

(17 гласа)
Зареждане...

8 коментара

 • Генадий

  Заменете счупеното видео.

  Отговарям
 • Екатерина

  Готино), но не е практично!
  За да избършете прах от електрически дървета ... .. Дизайнерът изрично написа, само те са заблуди.
  Кутия обувки ... ..))). Жилището е в класически стил, а на конзолата това е кутията))).
  Но къде не го сложете, кутията е кутията и нейното място в килера!
  Красиви снимки, но за цял живот, глупости!

  Отговарям
  • Admin

   Можете ли да предложите някакви по-добри идеи?

   Отговарям
   • Не е дизайнер

    Разбира се - например не купувайте компютър в стандартния монтаж, а поставяйте моноблок
    Направете щепсел зад монитора
    За високоговорителите поставете оформлението зад первазите
    Да, все още има много идеи - но да нарисуваш птици и дървета с жици е наистина идиотство

    Отговарям
    • Татяна

     Глупости. Обикновено започва само с компютър. Проводници - минимум. Според новината - внимателно крием жиците, всичко е красиво. След това мина - модем, рутер, зареждане за телефони, телевизор, високоговорители, подбуфер и т.н. и т.н. .. Като снежна топка. В резултат - скоро на мястото на инсталиране на компютъра - много неща. Ето защо, в кутията - най-оптималният вариант, след основен ремонт на апартамента. Кутия е по-добра от куп жици в праха на пода. В праха - защото не можете да ги докоснете отново, така че нещо да не се изключи

     Отговарям
 • Sanka

  Да, нормални идеи! С клипове - особено закачени!
  Твърде мързеливо да фиксирате стационарни стандартни кутии, кабелни канали и органайзери или да разваляте / облагородявате подвижна колиба - това е доста идея! А за най-интелигентните - вектор за размисъл!
  И тогава мъдреците се разведоха - кажете ми така, че на халяба е практично, готино и красиво! Спестете пари, безплатни товарачи!

  Отговарям
 • Алексей

  някаква грозота. Най-често срещаният пластмасов кабелен канал, споменат в статията само в миналото, е единственото прилично решение на проблема от цялата предложена содомия.

  Е, за кабелните канали в бетон или гипсокартон, положени на етапа на ремонта, няма смисъл да се говори - който има възможност да направи това, не влиза в подобни теми.

  Отговарям

Добави коментар