Избор на сушилня за дрехи - какво е важно да знаете?

Сушилните машини са добри с това, че ви позволяват напълно да изоставите различните видове сушилни и още повече - линията за дрехи, която запушва целия балкон и също така може да развали интериора на апартамента. Днес повечето производители на домакински уреди имат в асортимента си редица машини за сушене на дрехи, което показва увеличаване на търсенето на този тип оборудване. В тази статия ще се опитаме да разберем как да изберем сушилня за дрехи през 2017 г. и коя е по-добра по отношение на производителността.

Тип барабан или шкаф?

Има два вида сушилни за дрехи. Първият прилича на класическа перална машина с предно зареждане. Това изпълнение е по-популярно при избора на уреди за домашни условия, защото случаят заема по-малко място, а външният вид е по-точен. По-добре е да изберете шкаф за сушене, ако имате къде да го поставите, дизайнът не ви плаши и в същото време можете да похарчите малко повече пари. В допълнение, основното предимство на шкафа е, че можете едновременно да сушите деликатни неща и обувки в него, което не може да се направи в комплект с барабани.

Видове сушилни за дрехи

Има и друг вид, за който трябва да знаете - пералня с функция за сушене. Разбира се, тя губи малко до пълноценна машина за сушене, но в същото време спестява място и пари. Така да се каже 2 в 1. Рейтинг на най-добрите перални машини със сушилня предоставихме в отделна статия. Ако се интересувате от това изпълнение, препоръчваме ви да се запознаете с материала.

Определете вида на сушенето

Вторият критерий за подбор е методът на сушене на дрехи. Тук автомобилите са разделени на конденз и вентилация. При кондензационните модели нещата се източват поради нагрятия въздух, в резултат на което цялата влага отива в специален контейнер, а след това в канализацията. При вентилационния тип сушене, след издухване на въздуха, цялата влага отива във вентилационната система, която почти не присъства в частна къща.

Препоръчваме да изберете сушилня за кондензация, като с него има по-малко караници във връзката и освен това има модели, които дори не се нуждаят от почистване на контейнера, което допълнително опростява работата му.

Какво да търся?

Сега ще поговорим за това как да изберем сушилня за дрехи за доста многобройни параметри. Следвайте съветите по-долу, за да изберете най-добрия модел за цена и качество:

 1. Енергийният клас трябва да е A (най-икономичният) или A +. Клас В може да бъде избран, но имайте предвид, че консумацията на енергия ще бъде по-висока.
 2. Обърнете внимание на броя на режимите на сушене. Минималният комплект трябва да се състои от ускорено (интензивно), нежно, пълно (в килера), както и изсушаване под ютията (нещата остават малко влажни, което прави гладенето по-лесно). Също така удобни режими са ръчен избор на тип плат и време за сушене.В съвременните модели на технологията има и режим „против сгъване“, благодарение на който барабанът се върти в двете посоки последователно, което позволява по-малко набръчкване на дрехи и „контрол на влажността“ - можете ръчно да изберете нивото на влажност, след което програмата се изключва. Когато избирате сушилня за вашия дом, решете кои режими наистина се нуждаете и кои от тях е най-добре да откажете, което ще ви спести пари.
 3. Капацитетът на барабана трябва да съответства на капацитета на пералнята. Само имайте предвид, че теглото на мокрото пране (което е посочено на сушилнята) е с порядък по-голям от теглото на сухото пране (посочено на пералните машини). По правило за семейство е достатъчно да избере сушилня с поне 7 кг.
 4. Ел. Колкото по-мощен е уредът, толкова по-бързо прането ще изсъхне. Имайте предвид обаче, че има модели технологии, мощност до 4 кВт. Далеч не всяко окабеляване на апартамента е в състояние да издържи такова натоварване. 2 kW се счита за оптимална стойност.
 5. Измерения. Барабанните сушилни са компактни и с пълен размер. Като правило, първото изпълнение е по-малко популярно и има по-малко опции, така че е по-добре да заобиколите избора на такъв модел. Ако обаче въпросът за спестяването на място е на първо място, тогава трябва да знаете, че има компактни размери на сушилни, които можете да вземете.
 6. За предпочитане материалът на барабана е неръждаема стомана.
 7. Препоръчваме да изберете сушилня с термопомпа, която може да спести до 50% от електроенергията и в същото време да намали количеството топлина, отделяна в помещението.
 8. Има допълнителни опции: забавен старт, защита на децата, пълен индикатор за контейнер с вода, таймер, прозрачна врата, UV дезинфекцираща лампа и дори вътрешна светлина на барабана.
 9. Някои модели сушилни позволяват инсталирането на корпуса „в колоната“, т.е. отгоре на пералнята. Това е много удобно и освен това спестява място. за как да инсталирате сушилня на пералня, разказахме в съответната статия.
 10. Най-добрите производители на сушилни за дрехи са водещи компании като Siemens, AEG, Bosch и Electrolux. Следват компаниите, които са с оптимална цена и качество: Zanussi, Hotpoint-Ariston, Whirpool, Candy, Beko ,, Gorenje и Indesit. Ако не знаете коя сушилня е най-добрата да изберете за вашия дом, препоръчваме да дадете предпочитание на модели от тези марки. Между другото, сушилня за дрехи струва средно от 20 до 30 хиляди.

И накрая, препоръчваме ви да погледнете експертните съвети относно избора на този тип оборудване:

Затова разгледахме как да изберем сушилня за дрехи. Надяваме се, че предоставената информация е била полезна за вас и сега знаете на какво трябва да обърнете внимание, когато избирате този тип оборудване за дома!

Също така препоръчваме да прочетете:

Зареждането ...

2 коментара

 • Карина

  Аз съм за сушилните, но не и с барабана. По-добре е да добавите няколко хиляди и да купите според вида на шкафа, където можете да се мотаете. Просто знам от опит, че е много по-лесно да се глади или изобщо не можеш да гладиш. Разбира се, удоволствието не е евтино, но по някакъв начин сме отраснали заедно с Avito. Използвам го само месец, но го изсушавам вече 5 пъти.Засега съм доволен.

  отговор
 • Jiselle

  Е, не знам къде точно да взема, разбира се. Просто щях да отида до най-близкия магазин и да започна да гледам там. Но имам добра сушилня, Hotpoint. Всичко ми подхожда.

  отговор

Добавете коментар