Рейтинг на перални машини с функция за сушене

Ако искате нещата да бъдат не само чисти, но и сухи след измиване, препоръчваме ви изберете пералня с функция на сушене. Такава техника ще струва малко повече от класическата версия, но допълнителна опция значително ще улесни работата на домакинята. В тази статия сме предоставили рейтинг на най-добрите перални машини със сушилня. За да можете да изберете най-подходящия вариант за вашите собствени условия, веднага съставихме 3 списъка с най-оптималните модели по отношение на цена и качество: самостоятелни, вградени и тесни (подходящи за малка баня).

свободностоящ

Този тип инсталация е най-популярен днес, като корпусът се поставя на подходящо място, удобно за работа. И така, най-добрите свободно стоящи перални машини със сушилня включват:

Indesit XWDA 751680X W. Капацитет до 7 кг, докато при режим на сушене максималният капацитет е 5 кг. Тази шайба има дисплей и електронно управление, доста удобна и функционална. Енергиен клас А, което е добър показател. Сред защитните опции бих искал да подчертая защитата срещу течове на вода, контрол на нивото на пяна и дисбаланс. Има и защита на децата. За 39 хиляди това е доста добър вариант, така че ако не знаете коя пералня със сушилня е по-добре да купите, препоръчваме ви да погледнете лидера на нашата класация.

Indesit XWDA 751680X W

Vestfrost VFWD 1460 S. Следва не по-малко интересният модел със стилен дизайн. Капацитетът на Vestfrost VFWD 1460 S е 8 кг, но до 6 кг артикули могат да бъдат заредени за сушене. Допълнително предимство на тази машина е възможността да бъде интегрирана в кухненските мебели (подвижен капак). Иначе този модел има малко повече програми (15 в сравнение с 12). Най-същественият недостатък е трудността при интегрирането на шкафа в мебелите. Факт е, че частта на капака е несъбираема, защото свързан към предния панел, което усложнява инсталацията. Останалото оборудване е добро, качеството на сглобяване е високо, цената е разумна (до 54 хиляди през 2017 г.).

Vestfrost VFWD 1460 S

Siemens WD 14H442. Следващият участник в нашата ТОП-5 е децата на Siemens. Причините, поради които дадохме тази машина само на третото място, са следните: цената е цели 89 хиляди, енергиен клас B, капацитет 7 кг (за сушене 4). В противен случай по отношение на качеството и надеждността този модел може да се счита за най-добрия, за което свидетелстват много положителни отзиви, както от купувачи, така и от експерти.

Siemens WD 14H442

Hotpoint-Ariston RDPD 96407 JD. Този модел е доста просторен (максимално натоварване до 9 кг, докато съхне до 6). Ето защо, ако трябва да изберете пералня с функция за сушене за голямо семейство, разгледайте тази опция. Моля, обърнете внимание, че поради големия капацитет ще има повече консумация на вода. Високото качество на сглобяване на Hotpoint-Ariston и сравнително ниската цена (до 43 хиляди) бяха основните причини за включването на Hotpoint-Ariston RDPD 96407 JD в нашата класация на най-добрите стоящи модели.

Hotpoint-Ariston RDPD 96407 JD

Samsung WD806U2GAGD. Досега най-многофункционалната пералня със сушилня, сред всички предоставени участници. Максималното натоварване е до 8 кг, а за сушене се отделят до 4 кг. Сред предимствата различаваме енергийния клас A +, както и наличието на всички необходими програми и защитни функции.Допълнителни функции на тази пералня: диагностика на грешки чрез смартфон приложението Smart Check и технологията VRT plus. Не бяха открити недостатъци, въпреки факта, че цената е само 37,5 хиляди.

Samsung WD806U2GAGD

вдаден

Домакинските уреди с вграден корпус набират все по-голяма популярност, поради което „пералните машини“ не са изключение. На вашето внимание оценката на вградените перални със сушилня:

Hotpoint-Ariston CAWD 129. Само за 38,5 хиляди ще станете собственик на висококачествено устройство с доста голям набор от програми (13) и наличието на всички необходими допълнителни функции (защита от течове на вода, контрол на дисбаланса и др.). Тази машина е най-евтината от всички, но в същото време по отношение на функциите и качеството на измиването не е по-ниска от другите модели, които са в класацията.

Hotpoint-Ariston CAWD 129

Korting KWD 1480 W. По отношение на функционалността тази пералня не е по-ниска от предишната. В допълнение, максималното натоварване е проектирано за 8 кг (най-добрият модел 7). Причината, поради която не поставихме Korting KWD 1480 W на водеща позиция, е цената от 53 хиляди, въпреки че не е по-добра от Hotpoint. Не срещнахме значителни недостатъци или оплаквания по отношение на този модел.

Korting KWD 1480 W

Siemens WK 14D540. Скъп, но тих и многофункционален. Така че можете да опишете тази пералня с функция за сушене. Броят на програмите е увеличен до 16, но енергийният клас е по-нисък (B). Съдейки по качеството и надеждността, тогава в това отношение всичко е наред, защото производител - елитната компания Siemens. Цената е цели 83 хиляди, което е единственият съществен недостатък на тази пералня.

Siemens WK 14D540

AEG L 61470 WDBL. Точно същите спецификации като Siemens, но цената е малко по-ниска. Ако искате да изберете машина със сушилня до 75000, обърнете внимание на тази опция. Качеството на изграждане на AEG е много високо.

AEG L 61470 WDBL

Electrolux EWX 147410 W. Е, и затваря нашата класация на най-добрите вградени перални машини със сушилня, модел от компанията Electrolux. Максималното натоварване до 7 кг (със само 4 за сушене), 14 програми, защита срещу течове на вода, контрол на дисбаланса и всички други опции присъстват в това устройство. Добър вариант за феновете на уредите Electrolux. Цената е 60 хиляди, което е доста адекватен показател.

Electrolux EWX 147410 W

стесни

И накрая, предоставяме на вашето внимание класацията на тесни перални машини със сушене. Всички модели са самостоятелни, имат много положителни отзиви и се славят с високото си качество на сглобяване:

 1. LG F-12U2HDM1NLG F-12U2HDM1N
 2. Candy GVW 264 DCCandy GVW 264 DC
 3. Samsung WD806U2GAGDSamsung WD806U2GAGD-1

Сега знаете кои модели са най-добри по цена и качество. Надяваме се, че нашата класация на перални със сушилня беше полезна за вас и помогна при избора на подходящия вариант за дома!

Също така препоръчваме да прочетете:

(4 гласа)
Зареждането ...

4 коментара

 • Света

  това, което Hotpoint-Ariston събира с високо качество, е сигурно, те винаги имат всичко необходимо и всичко работи добре. Само за тези, които обичат надеждни, удобни, без излишни излишъци

  отговор
 • Дарина

  Защитата от деца в индезит е добра ... моята съвсем наскоро разбива врата ((

  отговор
 • Александър

  Но какво има да помислите особено - отивате в магазина, купувате indesit, останалите пари в скарбничката))) тя ще служи както трябва, само трябва да изберете подходящия модел за себе си))

  отговор
 • яхт клуб

  Имам басейн със сушене. Измива се добре, а бельото не е окачено в целия апартамент)

  отговор

Добавете коментар