Онлайн изчисление на съпротивлението

Този калкулатор ви позволява бързо да изчислите онлайн общото съпротивление на заземяващата система срещу разпространението на електрически ток (R). Калкулаторът е подходящ за изчисления в случай, че се използват вертикални заземяващи електроди. Предимствата на такива заземяващи проводници са, че при използване на електроди е възможно да се постигнат изключително ниски стойности на съпротивление на контура. За да ви е по-ясно - колкото по-ниско е R на заземителната система, толкова по-малък ще бъде опасният потенциал върху тялото на повреден електрически уред, например пералня. Всичко, което се изисква от вас, е да попълните изходните данни във формулата и да кликнете върху бутона „Изчисли“, след което калкулаторът ще извърши онлайн изчисление на заземяването.

горният пласт на почва
Климатичен коефициент

Приземен слой

Брой верт. заземяващи проводници

Дълбочина на горния почвен слой, H (m)
Дължината на вертикалния заземен електрод, L1 (m)
Дълбочина на хоризонталната система от заземен електрод, h2 (m)
Дължината на свързващата лента, L3 (m)
Диаметър на вертикалния заземен електрод, D (m)
Ширина на хоризонтален превключвател за заземяване, b (m)
Земно съпротивление
Съпротивление един верт. превключвател за заземяване
Хоризонтална дължина на заземяването
Хоризонтално съпротивление на заземяване:
Обща устойчивост на разпространение на електрически ток

В отчета ще ви бъдат предоставени готови стойности на съпротивлението на почвата, вертикалното и хоризонталното заземяване, както и общата устойчивост на разпространение на електрически ток. Всички допустими стойности на R на заземителното устройство са посочени в една от най-важните книги за електротехници - PUE. Например, при линейно напрежение 220 волта в еднофазна мрежа, съпротивлението на зарядното устройство не трябва да надвишава 4 ома. След като използвате онлайн калкулатора за изчисляване на заземяването, препоръчваме да се запознаете със следните материали:

(6 гласа)
Зареждане...

Един коментар

  • максима

    Какъв е параметърът "Дължина на свързващата лента, L3 (m)" е частта, която свързва вертикалните заземяващи превключватели? или частта, която преминава от веригата към инсталацията? и защо, когато се изчислява, в позиция „Хоризонтална дължина на заземителя“ е показана различна цифра? не както в клаузата „Дължината на свързващата лента, L3 (m)“ въз основа на това, което се счита за клауза тази клауза

    Отговарям

Добави коментар