Изчисляване на напречното сечение на кабела онлайн

За да изберете правилно маркировката на проводника или захранващия кабел, първото нещо, което трябва да направите, е да изчислите напречното му сечение. Най-лесният начин е да използвате специална програма за това, в която трябва да въведете първоначалните данни: броя на фазите, консумацията на енергия, номиналното напрежение и не по-малко важно, материала на токопроводящите проводници. За да могат нашите читатели бързо да извършват изчисления, ние предоставихме онлайн калкулатор за изчисляване на напречното сечение на кабела по мощност и дължина на линията. Всичко е много просто - въведете информацията, която знаете и натиснете бутона "Изчисли". Калкулаторът онлайн ще покаже изчислената и препоръчителната стойност и просто трябва да изберете подходящата маркировка на проводника или захранващия кабел.

Въведете мощност: кВт
Изберете номинално напрежение:
Посочете броя на фазите:
Изберете основен материал:
Въведете дължината на кабелната линия: m
Посочете типа линия:
Сечение на селището mm2 :
Препоръчително напречно сечение mm2 :

Предимствата на този онлайн калкулатор са, че с него можете да изчислите минималното напречно сечение на проводник или кабел в мрежа с номинално напрежение от 220 V до 10 kV. Освен това, за по-точна работа по сетълмент, можете да посочите вида на публикуването - отворено или скрито, което също ще се отрази на изчислението. Ако се съмнявате в продукцията, горещо препоръчваме изчисляване на напречното сечение на кабела по мощност и ток използвайки формулите, които предоставихме в съответната статия. Освен това можете да проверите резултата със стойностите, посочени в таблицата:

Освен това, препоръчваме ви също да се запознаете програми за изчисляване на напречното сечение на кабелакоито могат да бъдат инсталирани на компютър и телефон. Ако не сте твърде мързеливи, за да изчислите напречното сечение на вените по няколко начина, резултатът ще бъде най-точната стойност, от която се нуждаете! Въпреки това, опитът показва, че калкулаторът онлайн е в състояние да прави изчисления с минимална грешка!

(21 гласа)
Зареждане...

6 коментара

 • Хванах те

  Благодаря ви sooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

  Отговарям
 • Юджийн

  Крива калкулатор! Когато избирате кабелната секция за мощност до товар от 50 кВт, 380v предлага секция от 3mm.kv, а в таблицата по-долу тя вече е 16 mm.kv. На кого да вярвам?

  Отговарям
  • Admin

   Понякога има неуспехи в работата му. В този случай е по-добре да използвате специални програми за изчисляване на напречното сечение на кабела или същата формула и таблица.

   Отговарям
  • Сергей

   Евгений, изчислената S = 13,1 mm2 и препоръчителните 16 mm2.

   Отговарям
 • Василий

  Изчислението произвежда грешно!
  При мощност от 151 кВт тя произвежда напречно сечение от 1,187 мм2! Според таблиците - 120 mm2

  Отговарям
  • Сергей

   За кабел в земята той дава 151 кВт за мед изчисленото S = 39.562 mm2 и препоръчителните 50 mm2. Всичко точно съответства на третата маса

   Отговарям

Добави коментар