Как да развиете спукване на крушка от патрон?

Ако се окажете в такава ситуация, че електрическата крушка се спука и светлините изгаснат из целия апартамент, не се паникьосвайте, можете да се промените бързо, основното е да знаете как да го направите правилно. На въпроса: „Защо това може да се случи?“, Куп отговори: животът е изтекъл. спад на напрежениетолошо качество на продукта и т.н. Ако не знаете как да развиете спукване на крушка от патрон, тогава ще ви кажем няколко прости решения на проблема: класически и модерен. Кой да изберете във вашия случай зависи от вас.

И така, най-лесното решение на проблема е да изключите линията за осветление, след което с помощта на клещи основата да се захваща добре и да се усуква от патрона, който остава. Като цяло няма нищо сложно и подобно събитие няма да отнеме много време. Единственият недостатък е голямата вероятност да повредите касетата, но ако направите всичко внимателно, няма да има проблеми.

Кръгли клещи

Веднага насочете вниманието си към факта, че ще направите демонтажа на крушката, когато светлината е изключена, така че винаги трябва да вземете фенерче със себе си. Ако светлината е изчезнала, но няма нищо подходящо под ръка, опитайте да запалите телефона, тук не е необходимо твърде висококачествено осветление!

Има още един вариант да отвиете крушката, която сама се спука - вземете обикновена пластмасова бутилка, разтопете шията малко с запалка и след това я поставете в счупената основа за 10-15 секунди. След като разтопената пластмаса се втвърди, внимателно завъртете бутилката обратно на часовниковата стрелка. Такъв обикновен хакер за електричество със сигурност няма да повреди патрона и няма да отнеме много време, за да извлече изблик на светлина.Бутилка с разтопена шийка

Има много по-прости опции, които ще ви позволят лесно да развиете счупената лампа с нажежаема жичка, която се спука при включване. Например картоф, бучка електрическа лента (лепкава страна навън), сух сапун, вестник и др. Могат да заменят счупена колба. Тези елементи трябва да бъдат здраво поставени вътре и внимателно усукани обратно на часовниковата стрелка (ако някой не знае по кой начин да завърти крушката).Необичайна употреба на картофи

Визуални уроци за извличане на обект:

Картофен трик

Използваме клещи и вестник

Винен корк да помогне

Между другото, в повечето случаи колбата се счупва при премахване на лепкавата капачка, която е залепена в патрона. Така че в бъдеще би било възможно да отвиете лепкавия без проблеми лампа с нажежаема жичкаПреди да го свържете, очертайте основата с обикновен молив (графитът ще предотврати последващо кипене).

Е, сега знаете какво да направите, ако крушката се спука и как да я развиете сами. Както можете да видите, няма нищо трудно за извличане, основното е да не повредите патрона и не забравяйте да изключите електричеството в щита преди ремонтните работи!

Полезно четене:

Картофен трик

Използваме клещи и вестник

Винен корк да помогне

(18 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

Добавете коментар