Как да координираме проект за захранване и кога се изисква?

Преди да започнете работа, свързана с електрическата инсталация, трябва да помислите и да изчислите всичко предварително. В този случай трябва да се вземат предвид някои нюанси. Например, първоначално необходимо вземете TU (технически условия), които са в основата на всеки план и се издават като правило „MOESK“ (Московска обединена електрическа мрежа) или „OEC“ (Обединена енергийна компания). Може да се наложи да координирате проекта за захранване, ако консумацията на енергия надвишава нормата или ако има пресечна точка на вашата захранваща линия с други комунални услуги. След това ще разгледаме процедурата за решаване на този въпрос.

Когато се изисква

Одобрение на схемата

Но какво да правим, когато мощността надвишава 15 kW? В такива случаи се изготвя електрически проект, който представлява основните технически документи, необходими за изграждането на електрическа мрежа за апартамент в жилищна сграда, частна къща или търговска сграда. Този проект трябва да бъде изпратен за по-нататъшно одобрение на клона на дружеството за електрическа мрежа OJSC “MOESK”, OJSC “Mosenergosbyt” и “Rostekhnadzor”.

Също така е необходима координация, ако електропроводната мрежа се пресича с други комунални услуги. В този случай, в зависимост от естеството на мрежите, е необходимо да се одобри проектът, например в GTS, GUP Mosvodostok, GUP Mosvodokanal или GUP Moskollektor (или друга организация, свързана с изданието).

процедура

Консумацията на енергия се изчислява индивидуално за всяко жилищно или търговско помещение. Ако тя надвишава 15 kW, тогава е необходима координация. Стандартният проект включва такива документи като:

 • заглавна страница и обща информация;
 • план за местоположение на контакти и осветителна мрежа;
 • декларация за оперативна отговорност;
 • схема на захранване;
 • технически доклад за изпитване на устойчивост на изолация на електрическото окабеляване;
 • технически характеристики на измервателни устройства и аксесоари за окабеляване;
 • технически характеристики на електрическото окабеляване (вид проводник, неговото напречно сечение и метод на полагане).

План за окабеляване

Проектът започва с изчисляване на количеството електрическо оборудване и определяне на тяхното местоположение. За да се развие правилно захранването, е необходимо да се изчисли общото натоварване, което електрическите уреди ще изразходват. Тази мощност трябва да бъде в съответствие с нормата. Как да го определим?

Разпределена мощност предписани в техническите спецификации за свързване на електропреносната мрежа. Стойността му се определя от способността на електропреносната компания да осигурява определено количество електроенергия на потребителя и зависи от състоянието на електропровода с високо напрежение, натоварването на най-близките ТП и др.

Координирането на електрически проект е потвърждение, че цялата предоставена документация е в съответствие със стандартите за електроенергия. Веднага след като документът бъде потвърден от съответните органи, тогава можете да започнете електрически работи.

Захранването по план е договорено в:

 • управляваща компания;
 • организация на продажбите (в случай, че разрешеният капацитет превишава нормите);
 • Rostechnadzor (координиране на значението на нормативните актове на електрическата безопасност);
 • държавни изпитни органи.

Съгласен от главния енергиен инженер

В съответствие с местните власти е възможна координация с други организации. За да разберете последователността и реда на действията и кои организации да се свържете, трябва да се обадите на Rostekhnadzor. Времето на такава процедура варира от една до две седмици. Разглеждането трае толкова дълго поради факта, че в допълнение към основните изисквания е необходимо да се вземат предвид желанията на клиента.

След като проектът бъде съгласуван с всички необходими и необходими услуги и организации, можете да започнете да го изпълнявате и да извършвате всички необходими електрически работи. Това трябва да стане според разработения план. След като захранването приключи, то трябва да се извърши тест за изолация инсталирано окабеляване. Въпреки че тази процедура не изисква специални умения, тя трябва да се извършва изключително от лицензирана организация. Към проекта се добавя технически отчет, който се изготвя от специалистите на компанията, които извършват проверката (измерванията). Проектът за електричество без този отчет се счита за незавършен.

След всички процедури за одобрение необходимите и събрани документи (включително тези с техническия отчет) се прехвърлят в експлоатационната служба (например в DEZ). Това се счита за окончателно окончателно действие в изявлението. Ако всичко е наред с документите, тогава услугата за експлоатация дава разрешение и разрешение проектът да бъде пуснат в експлоатация и да работи с готовата мрежа за захранване на сградата.

Получаване на разрешение

Това всъщност е цялата процедура за договаряне на проект за електрозахранване. Както можете да видите, декларацията е доста отнемаща време процедура, но не винаги се изисква. Ето защо, ако вашата управляваща компания изисква допълнително да координирате проекта, но няма причина за това, можете спокойно да се обърнете към правителствения указ по-горе!

Ще бъде полезно да прочетете:

(1 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар