Как да свържете независимо парцела към електричеството

Ако станете собственик на парцел, който не е свързан с електрическата мрежа, първото нещо, което трябва да направите, е да се погрижите за електрифицирането му у дома. За да се осигури захранване на обекта, е необходимо преди всичко да се събере пакет от документи и след това да се подаде заявление до ВЕИ. В тази статия ще се опитаме да разкажем как да провеждаме светлина на сайта и колко струва процедурата за свързване.

Процедура за свързване

За да ви улесним да започнете, независимо да провеждате електричество към земята, ще разделим действията на два етапа: организационни мерки (събиране на документи, подаване на заявление и т.н.) и технически (по-специално проектиране и електрически работи).

Получаване на разрешение

Организационните мерки предполагат представяне на организацията за доставка на енергия на пакет от документи, като например:

 • Копие на паспорта на гражданина - собственика на сайта (в случай на заявление от друго лице, е приложено пълномощно).
 • Копие на документа, потвърждаващ собствеността върху къщата или лятната вила.
 • Планът на обекта с местоположението на захранващите устройства и обозначаването на най-близката опора на електропровода, както и посочване на точното местоположение на всички инженерни системи на обекта, включително газопровода и водопроводите.
 • Еднолинейната верига на електрическите мрежи на заявителя.
 • Съгласие за обработка на лични данни (в съответствие с изискванията на Федералния закон „За личните данни“ № 152 от 27 юли 2006 г.

Списъкът с необходимите документи и процедурата за тяхното изпълнение и подаване се изясняват най-добре във ВЕИ.

Данните за земята могат да бъдат представени от публичната кадастрална карта, в която земята може да бъде намерена по кадастралния номер на земята, посочен в документите за собственост.

Използване на карти

Има такъв момент, че ако полюсът, от който можете да свържете електричество към вас, е на повече от 25 метра от границата на обекта, тогава, за да провеждате светлина върху обекта, ще трябва да инсталирайте допълнителен стълби най-вероятно за тяхна сметка.

Въздушно окабеляване

Ако всичко е наред с това и разстоянията са в нормалните граници, няма да има затруднения и следвайки нашата препоръка, ще можете да прекарате електричество до обекта. Въз основа на тези документи енергийната компания трябва да издаде технически спецификации, благодарение на които вече можете да провеждате светлината.

Технически спецификации

Съгласно Постановление на правителството на Руската федерация № 861 от 27.12.2004 г. (клауза 12), енергоснабдителната организация няма право да ви откаже и ако не е възможно да се свърже електроенергията навреме по технически причини, да информира сроковете за тяхното изпълнение. Това може да е липсата на технологична свързаност, тази линия работи до предела на възможностите си, а свързването на нов абонат ще доведе до отказ на мрежата. А за да прекарате светлина към дома си, е необходима частична или пълна модернизация на захранващата мрежа, която може да се завлече с години чакане.

В случай на положителен отговор, след месец ще имате документ под ръка споразумение за връзка и технически условия, с разрешена мощност до 16 кВт (за селска къща и жилищна къща се различават), името на измервателния уред за измерване на електроенергия, прекъсвач на входна верига, защитно устройство RCD и запечатана кутия за монтаж на открито.

Между другото, можете да спестите много време да обикаляте по инстанции и да правите това, което обичате по това време, ако кандидатствате за електрификация у дома чрез интернет на уебсайта „http: //portal-ptp.rf“. Накратко: преминете през регистрация, подайте заявление, прикачете копия на описаните по-горе документи, има и възможност за предварително заявление с калкулатор, посочване на размера на сметката за свързване към електрическата мрежа. С други думи, на този сайт можете да разберете какви документи са необходими, за да се проведе електричество до обекта, дори и да е без сгради, както и колко ще струва електрифицирането на даден обект.

Онлайн приложение

Технически дейности

Приемаме техническото състояние и отиваме в специализиран магазин за електрически стоки. Закупуваме електромер, автоматични машини, запечатана кутия за външен монтаж на електромер.

Отиваме в нашия личен парцел, монтираме кутията на външната стена на къщата или подготвената опора, правим превключването в кутията според PUE и схеми в техническото състояние или срещу заплащане, окабеляването ще се извърши от специалист.

Щит на стълба

Допълнителни проводници от уличната кутия трябва да се водят до разпределителното табло във вашата къща (статията предполага наличието на завършен електрическо окабеляване за включване на светлината или подготвен щит с RCD и автоматични машини в стаята). Ако дозиращото табло стои на отделна опора, далеч от границата на личния ви парцел, можете да поведете кабела в земята в окоп към електрифицираната къща. за как да провеждате електрическо окабеляване под земята направете сами, говорихме подробно.

Електрическото свързване от полюса към входния щит на абоната ще бъде направено от специалисти на компанията, които също ще запечатват електромера и ще съставят акт за свързване на абоната. Окабеляването и окабеляването на електрическото окабеляване трябва да се извършва в съответствие с приложимите стандарти и правила в съответствие с предпазните мерки за безопасност.Фирмена захранваща връзка

Без съмнение е необходимо и да се извърши инсталирането на защитен заземен контур, в нашата ера на технологиите и електрическите устройства няма да е излишно. за как да направите заземяване в частна къща, разказахме в съответната статия.

Освен това препоръчваме да гледате видео, което показва как да провеждате светлина от стълб до къща:

Доставка на електричество до щита

Колко струва електрификацията

Като отделен артикул бих искал да разгледам цената на тока до лятна вила. Факт е, че не можете да посочите точно цената, защото зависи от много фактори, а именно:

 1. Разстоянието от къщата до източника на електричество. В града разстоянието не трябва да надвишава 300 метра, в селото - 500 метра, за да се инвестира в минималната сума за връзка - 550.
 2. Регионът, в който се намирате. Например в Москва привеждането на електрическата мрежа до вашия щит е по-скъпо, отколкото в територията на Камчатка.
 3. Тип връзка - нова или съществуваща. Отново в първия случай ще бъде по-скъпо да се води електричество.
 4. Нивото на напрежението е 0,4 kV или 6-10 kV. Той също е важен индикатор, въпреки че за жилищна сграда се използва само 0,4 kV, но все пак, ако искате да свържете по-високо напрежение към обекта, помислете за този нюанс.

Това са най-значимите фактори, от които зависи цената на захранването. Както казахме по-горе, точната цена може да се намери на сайта с помощта на специален онлайн калкулатор. Минималната цена за захранване през 2019 г. е 550.

Можете да разберете и за процедурата за свързване на електричество, като гледате това видео:

Какво трябва да електрифицирате собствения си дом

Това е всичко, което исках да ви кажа за това как да провеждате електричество до сайта със собствените си ръце и колко струва тази процедура. Като се запознаете с етапите на работа, можете да пристъпите към събирането на документи и други действия!

Ще бъде интересно и да прочетете:

Какво трябва да електрифицирате собствения си дом

Доставка на електричество до щита

(51 гласа)
Зареждането ...

44 коментара

 • енергетик

  всичко е достъпно написано, за ограничителите на мощността (OM) няма само нищо. те трябва да бъдат инсталирани, за да контролират величината на консумираната мощност. често се случва потребителят да поръча 15 kW и да консумира всички 30 kW. Дълго време не можах да разбера как да инсталирам при свързване на къщата. Обърнах се към компанията, където ми изпратиха сглобен счетоводен съвет с вграден ОМ. Просто трябва да забивам нокти в стената и да залепя заземител (стоманена армировка) в земята. монтьорът дойде и взе плота

  отговор
 • Елена

  Добре дошли! Каква е цената за доставка на електроенергия от селска къща (вече електрифицирана) до домакински блок на разстояние около 15 метра? Без съществуващи търговски обекти и сенници?

  отговор
 • Дмитрий

  И ако разстоянието до линията от 10 кВт е 550 метра, какво да правите и колко ще струва в страната

  отговор
 • VK

  90% от статията е аматьорски ужас! Пояснения по тази тема трябва да се дават от професионалисти, т.е. тези, които наистина са „в темата“.

  отговор
  • Ярослав

   Така че пишете, какво става? Всички ще ви благодарят!

   отговор
   • Игор

    Прочетете PUE (измервателните устройства са инсталирани само на закрито и т.н.). Напълно подкрепям мнението на делитанизма и за да бъда честен това е умишлено нарушение на редица норми и изисквания в името на самия себе си.

    отговор
    • Владимир

     Не знам как е в PUE, но сега всеки поставя електрически електромери на улицата, в запечатани кутии - за по-удобно четене.

     отговор
 • Алексей

  Вече две години компанията сключва допълнителни договори с мен и всеки път, когато удължават срока за инсталиране и как времето идва отново допълнителен договор

  отговор
  • курвар

   Същата история. В крайна сметка се свързахте или не?

   отговор
 • Земфира

  Изкарахме 20 метра от стълба до къщата и платихме 49 хиляди. Говорете за 550 е много забавно. Къде е?

  отговор
  • Господарят

   550 това, за да се сключи споразумение за техническа връзка и още 250 за проверка на електромера, след това от 15 до 30 хиляди отидете на материали и връзка

   отговор
   • Сергей

    За материалите - ясно е, но за какъв вид работа трябва да платя? Монтаж на проводници, метър, шкаф. И в допълнение все още доставчическата организация може да вземе плащане?

    отговор
 • пистолет

  Имаме тази услуга струва 35 000

  отговор
 • Людмила Викторовна

  От мен мениджърската компания поиска 390 000 рубли, за да донесе ток на къщата във вилното село. Такава цена ли е?

  отговор
  • Admin

   Поискайте оценка на всички видове работа. Цената на стълбовете, проводниците и свързания с тях материал, човекочасове и цената на специално оборудване. Можете също така независимо, самостоятелно, да проведете проводник към вашия сайт и управляващата компания ще се свърже.

   отговор
  • Людмила

   И от мен 1400000r за връзка в селото ((

   отговор
   • курвар

    за тези пари можете да си поставите автономно захранване (((

    отговор
 • яхт клуб

  Градинарите водят електричество, стълб от къщата ми 10 метра, поискаха 150 000, вземат 80 000 от моята, ако кандидатствам за ВЕИ, колко ще вземат от мен?

  отговор
 • Дмитрий

  полагане на електропровод до границите на обекта в град на 300м, в село на 500м поради мрежовата компания.

  отговор
  • Сергей

   И ако разстоянието от стълба до границата на обекта е 514 метра, какво да правя?

   отговор
 • Наталия

  Добър ден До къщата имаме частни мрежи (HOA, която вече я няма), той иска 200 000 за връзка. И на 200 метра от ВЕИ мрежата, която отказват да свържат с нас, защото не може да влезе на частна територия, законно ли е? И какво правим?

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Опитайте се да направите официално искане писмо с входния номер и поискайте официален отговор, с връзки към закони и разпоредби, а след това към адвокати или напишете отговор тук!

   отговор
 • Юджийн

  Прекарал светлината на сушата през 2017 г. за 550 ... изчакал около три месеца. Малко размишляване с доковете ... и цената на материалите от стълба ... и между другото метърът е на улицата на стълба ....

  отговор
 • Будко Людмила

  Добър ден на всички! Такъв въпрос: от нашия ХУТОР (ние сме там сами) до електропровода на 240 метра, но те отказаха да ни свържат там, но можем ли да поискаме да сложим спускащ трансформатор? И тогава поискаха 2,5 милиона за предаване на светлина от селото !!! Благодаря за отговора. С уважение Л.М.

  отговор
 • Светлана

  Разгледах цените - 30 или повече хиляди и си помислих, че може би за тези пари можете да си купите слънчеви панели и вятърна мелница (получаване на електричество от слънчева енергия и вятър). В Aliexpress видях някаква хибридна станция (както соларни панели, така и вятърна турбина) за 70 000, но има и по-евтина. Само от това дали е удобно ...

  отговор
  • Николас

   Светлана. Написахте куп глупости, не вярвайте. връзка с парцела (строителство) от 300 рубли; 550 рубли. и ако в радиус от 500 метра няма линия 10-15 kW и има по-висок, инсталирането на понижаващ трансформатор е необходимо по-скоро за ваша сметка. Ако допълнително 500 метра, или за ваша сметка или опции трябва да бъдат специално обмислени. Свържете се с вашия енергиен пазар за точния съвет.

   отговор
 • Олга

  Добре дошли! Може да е извън темата и ще има много писма, но ще съм благодарен за информацията. Аз съм пълна нула в тази област. Имаме парцел в SNT. Ние независимо приложихме към електрическата мрежа с приложение за технологична връзка (прикачихме документи, карти). Отговорът дойде „в заявлението няма информация за подготовката на договора и техническите условия за технологично присъединяване към електрически мрежи, а именно пълното име на обекта на присъединяване (земята не е устройство за получаване на енергия)“. И какво може да бъде устройство за получаване на енергия на празен парцел ???????? Плановете за изграждане на къща и други домакински сгради. Как да се изгради без електричество?

  отговор
  • Admin

   На мястото трябва да се монтира табло за измерване на електричество.

   отговор
 • Татяна

  Добър ден На полето се строи ново село. Всеки има светлина, освен нас. Подадени документи. Сега отхвърлянето дойде. На картата на Google разстоянието между секциите е 32 метра. Но всъщност специалистът излезе, измери разстоянието STEPS и преброи от колоната на съседите до границата на нашия сайт (по права линия) по-малко от 25 метра. И той отказа да инсталира пост за 550. Той каза, че трябва да си купим стълб и да го монтираме сами.
  Притеснява ме, че го направи на стъпки. Може ли да оспорвам това решение. И колко трябва да бъде разстоянието между секциите и между стълбовете, за да бъдем зададени на намалена цена (550 рубли)?

  отговор
  • Admin

   300 метра в градовете и 500 метра в селските райони, според PP861 не е нужно да инсталирате нищо. 25 метра се измерва от границата на участъка "навътре".

   отговор
   • Юджийн

    Добър ден, аз съм собственик на сайта на SNT в град Магнитогорск, възникна въпросът за свързване на електричество, вече е инсталиран пост на следващия сайт от миналата година, инсталираха го за 16т.р., вчера ни казаха в SNT сумата от 26т.р. за стълба във връзка с това възникват въпроси: 1. Имам ли нужда от разрешение от съсед, за да се присъединя, тъй като разбирам, че е незаконно. 2. Инсталирам ли полюси по закон или електрическата мрежа? 3. И има ли нужда от поставяне на стълб във всяка секция след 10 метра, ако всеки има свой брояч?

    отговор
 • търкаляне

  Колко време давате разрешение за свързване.

  отговор
 • Онегин

  Добре дошли! Искам да дам светлина на селското си стопанство, разстоянието от електропровода е един километър и половина. кажи ми как да бъда какво да правя и колко може да ми струва поне? благодаря предварително!

  отговор
 • Алексей

  Аз съм собственик на парцел в STT в района на Москва. Започнах да разбера от председателя колко ще струва светлината на моя сайт. Обявената за мен сума в 100т.р. Стълбовете на границата са съседи, имат ток. Възможно ли е да се провежда светлина по-евтино чрез Mosenergo например? Тъй като председателят ми каза, че няма никакви опции, освен 100t.r

  отговор
  • Роман

   Ще помогна с тези. присъединяване.

   отговор
   • Армен

    Добре дошли! Можете ли да помогнете за свързването на електричество към няколко обекта в област Дмитров в Московска област? Планираме да разделим парцел от 4 хектара на приблизително 40 парчета. Докато на сайта няма светлина. Около всички има светлина и има на празни места, включително.

    отговор
 • Николас

  В SNT, за да възстановят реда в плащането на електроенергията, искаха да се свържат с moesk. (Всичко е в работно състояние). Само за преиздаване на стандартен формуляр са необходими 20-30 tr. Плюс 20t.r за нови електромери, стълбове и кабели. Коя организация контролира тази ситуация?

  отговор
 • Олег

  Добре дошли! Получих TU от moesk. 7.1. 1 точка - новоинсталирана поддръжка VL-0,4kV, тръгваща от участъка RU-0,4kV
  MTP-10 / 0.4kV 0796 - 25 кВт.
  До най-близкия пост от границата на обекта не повече от 25 м2. Той стои от другата страна на пътя. Moesk предложи да се сложи друг стълб на границата на моя сайт за моя сметка. Правилно ли е моескът?

  отговор
 • Анна Домашук

  Имаме парцели извън града за частни жилища, квартал Аксайски, Ростов на Дон. За многодетни семейства те не правят нищо. Парцели, стълбове от парцели, по-големи от 500 м. Какво да правим? Длъжностните лица са тъмни и не правят нищо. И ни трябва светлина, за да се натрупаме. Какво да правим, кажете ми? мрежовата компания IDGC на Юга има 3 офиса в Аксай.

  отговор
 • Наталия

  Добър ден през март 2019 г. те придобиха парцел, който е в градинарско партньорство (партньорството съществува на хартия, но всъщност отдавна го няма) собственикът продаде земята. Плановете за изграждане на къща. Поискаха да задържим светлината, отказаха ни, дори не приеха изявлението, казаха, че според новия закон председателят на НТ трябва да се прилага (и той вече го няма). Как мога да провеждам електричество? Астрахан

  отговор
  • Irene

   Наталия, ти си похарчил ток. Сподели своя опит ... Имам и парцел в Астрахан на ул. "Гаражна" и няма светлина в никоя държава))) какво да правя))) Споделете опита, моля)))

   отговор

Добавете коментар