Електрическо окабеляване в едностаен апартамент - 2 стандартни схеми

По-рано разгледахме подробни инструкции замонтаж на електрическо окабеляване в апартамента, сега бих искал да обърна по-голямо внимание на въпроса за създаването на схема на окабеляване на кабелния маршрут във всички стаи.

За да направите схема на окабеляване в едностаен апартамент със собствените си ръце, трябва да имате следните материали:

  • фотокопие на етажния план (по-добре е да поставите всички елементи върху него);
  • канцеларски материали (обикновен молив, линийка и др.);
  • изграждане на лента мярка.

На първо място ние определяме местоположение на търговски обекти, ключове и всички електрически уреди. След това маркираме маршрута на проводниците по стените, както и мястото на инсталиране на всички компоненти. След това проверяваме правилното поставяне на всички контакти и ключове.

Много често след електрическа работа се оказва, че някой контакт е покрит с мебели или домакински уреди, Това е изпълнено с факта, че трябва да преработите цялата работа или да закупите ненадеждни удължителни кабели. Затова е най-добре да се извърши контролна проверка след маркиране на стените, което не отнема толкова време.

Ако всичко е правилно, прехвърлете целия проект на хартия.

На вашето внимание пример на типична схема на окабеляване в едностаен апартамент на панелна къща (Хрушчов):

Схема на апартамент на студио за захранване

Обръщаме вашето внимание на факта, че на примерцветна маркировка на тел не са спазени, всички цветове са избрани за визуално разграничаване на електропроводи.

Предлагаме и друга опция за окабеляване в едностаен апартамент:

Апартаментна мрежа

Важно е също така, когато изготвяте схемата на кабелните кабели за помещенията, допълнително да съставите схема на екрана. Например, можете да използвате следната опция за сглобяване:

220V схема на електрически панел

 

Ако апартаментът е стар, без заземяване, веригата ще бъде следната:

Схема на свързване без заземяване

 

Накрая препоръчваме да гледате полезно видео по темата:

Подобни материали:

(10 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар