Избор на параход за дома - какво е важно да знаем

Искате ли да изглеждате спретнати, но мразете дрехите за гладене? Има изход! В тази статия експерт по мода ще даде практически съвети относно грижата за различни видове плат. Ще научите как да изберете висококачествен параход за дома, който лесно и бързо ще приведе в ред дрехите ви.

Основни критерии за подбор

Работниците на модната индустрия отдавна използват параходи вместо ютии. Подобна подмяна е съвсем логична: невъзможно е да се развалят скъпи неща с параход + работата с това устройство е по-бърза и по-ефективна. Тези устройства обаче придобиха популярност сред домакините. Всяка година все повече хора ги купуват за използване у дома.

Личният стилист Лина Грата казва, че за пръв път е опитала парахода по време на работа и оттогава не се отделя от него дори у дома. Предлагаме ви да гледате видео, в което експертът дава някои съвети за използването на параходи.

Както разбирате от видеото, трябва да подходите към избора на параход за къщата със знания по въпроса. Въз основа на мнението на професионалист и данните на форумите в Интернет, ние сме съставили списък с подробности, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате подходящ модел за дома.

Тип устройство

Парите са разделени на ръчни, подови, професионални и многофункционални. Трябва да разберете с каква цел ще се използва устройството. Нека анализираме всеки тип, като използваме конкретен пример.

Ръчните параходи са компактни и лесни за използване. Ръчните модели са удобни за вземане със себе си на път, а някои от тях могат да се използват вместо чайник. Вземете за пример Grand Master GM-H600. Неговият мощен и непрекъснат поток на пара прониква дълбоко в тъканта и изглажда най-дълбоките гънки. От минусите може да се отбележи малък резервоар за вода.
GM-H600

Подовите модели са по-тежки и по-укротими. По правило те се състоят от тяло, стойка, гладене и маркуч. Пример за подов параход е Grand Master модел GM-A900. Няма да го вземете на път, но той е идеален за домашна употреба. Устройството е оборудвано с просторен резервоар за вода, колела под тялото и превключвател за режим на пара.

GM-A900

Професионалните параходи са тези модели, които се използват в производството. Такива устройства са мощни, работят дълго време без зареждане и дават висококачествен резултат. Поради достъпните цени, съвременните домакини все повече предпочитат професионални модели. MIE Bello е пример за професионално устройство с удължен маркуч. Благодарение на него можете да запарите завесите, без да го сваляте от корниза.
MIE Bello

Многофункционални параходи. Такива устройства комбинират функциите на две или повече устройства. Например, моделът Grand Master GM-Q5 Multi Elite е параход и едновременно с това почистване с пара. Тоест с помощта на такова устройство можете да направите генерално почистване в къщата и да парните неща. По правило единственият недостатък на добро многофункционално устройство е високата му цена.

GM-Q5 Multi Elite

Технически спецификации

Помислете какви характеристики трябва да обърнете внимание при избора на параход за дома. Има само няколко параметъра, но всички те са доста важни. Така че:

 1. Захранване на устройството, След като сте избрали вида на парахода, помислете за мощността. Тази характеристика е една от най-важните, защото от нея зависи скоростта и ефективността. Колкото по-мощно е устройството, толкова по-интензивно се подава парата.
 2. Парно налягане, Парите се захранват с гравитация и се подават на пара под налягане. С помощта на гравитационни поточни машини водата се превръща в пара и се издига до линията за гладене. Във второто изпълнение пара се подава под налягане. Самолетът излиза мощен и не оставя капки върху дрехите. Бихме препоръчали да изберете модели с налягане на парата, тъй като те са най-ефективни.
 3. Допълнителни функции, Трябва да сте наясно, че съвременните модели често се допълват от функции. Сред тях са автоматично изключване и системата против изпускане (нагряване на ютията, която неутрализира излишната влага). Някои параходи имат допълнителни функции. Има модели, които могат да се използват като прахосмукачка (например MIE Bello). Други устройства се предлагат с ютия, която може да се използва за гладене на дрехи (модел Grand Master GM-Q7 Multi Elite).
 4. Допълнителни дюзи, Обърнете внимание на оборудването. Добре е, ако производителят предлага допълнителни дюзи за гладене (например с дрямка), термоустойчиви ръкавици (за защита на ръката от пара), устройство за създаване на стрели върху панталони (защото без него стрелите е малко вероятно да работят). Като пример, погледнете какви опционални аксесоари са включени в модела на парахода Grand Master GM-Q7 Multi / T.

Какво друго е важно да знаем

За да ви помогнем да вземете окончателното си решение, подготвихме няколко въпроса и съвети:

 1. Планирате ли да вземете парахода със себе си, когато пътувате? Ако е така, определено купете ръчен модел.
 2. Как обикновено гладите в даден момент? Ако има много, тогава изберете устройство с вместим резервоар или с възможност за зареждане с гориво по време на работа.
 3. Има ли предмети, изработени от груби тъкани сред вашите неща? Срещате ли пресушени бельо? Ако е така, изберете мощен параход.
 4. Ще бъде ли използван параходът хоризонтално? Ако е така, разберете предварително за тази функция. Типичната хоризонтална версия може да отдели излишната влага върху продукта.
 5. Планирате ли да преместите устройството из апартамента? Ако е така, уверете се, че е оборудван с колела.

Параходът изисква известно умение. Няма трудности при използването му, но все пак има някои нюанси, които всеки купувач трябва да знае. Какви неща мога да запаря? Какво да правя с деликатните материи? В това видео ще получите отговори на тези въпроси, както и съвети за грижа за дрехите:

(1 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

 • Лиза

  Имам GM Q5 Multi Elite, много доволен от него. Паря им всичките си дрехи и дезинфекцирам мебелите и почиствам плочките в кухнята и в банята. Многофункционално устройство, а цената не хапе. Препоръчвам по-внимателен поглед, хубаво нещо. Служи ми почти две години, тъй като се роди нашето малко и го купи. Сервира гладко

  отговор

Добавете коментар