Избор на най-добрия хранителен процесор за домашна употреба

Вече не можем да си представим готвене без различни домакински електрически уреди. Те твърдо заеха местата си в нашата кухня, улеснявайки процеса на готвене и давайки повече време за законна почивка. Един от най-универсалните продукти, без който мнозина вече не могат да си представят живота си, е хранителен преработвател. Устройството нарязва плодове и зеленчуци, прави сок, подходящ е за замесване на много готино тесто и има в арсенала си много дюзи за всеки кулинарен шедьовър. Искате да приготвите любимите си ястия без кавги, но не знаете как да изберете хранителен комбайн за вашия дом? Редакцията на уебсайта на my.electricianexp е подготвила за вас най-подходящите съвети за избор на комбайн за 2017 г.!

Мощност и обем на купата

На пазара за домашни уреди можете да изберете хранителен процесор с капацитет от 300 до 1600 вата. Скоростта на продукта и неговото качество зависи от този параметър. Също така, колкото по-голяма е мощността на уреда, толкова по-голям е обемът на купата. Понякога може да попаднете на два модела на хранителни преработватели с еднакъв обем на купата, но с различни нива на мощност. В този случай ви съветваме да изберете устройството, където мощността е по-висока. Съответно за значителен брой продукти трябва да изберете и устройство със солиден капацитет и обем. Моля, обърнете внимание, че такъв апарат ще бъде с доста големи размери и подходящ само за собственици на просторна кухня с много свободно пространство.Текущо устройство

Ако искате да изберете компактен вариант за дома, мощността на такъв продукт ще бъде 300-800 W, обемът на купата - от 1,5 до 2,5 литра. Такова устройство няма да бъде твърде функционално и да има 2-3 скорости. Възможно е да можете да използвате домакински уред за нарязване на зеленчуци и месене на тесто. Голямото предимство на малък хранителен процесор е ниската му цена и значителните икономии на място. Що се отнася до избора на масивни домакински устройства, те имат голям набор от допълнителни функции и диапазон на скоростта от 3 до 15. Тяхната мощност ще започне от 700 W, а обемът на купата е до 3 литра.

Как да изберем купа за хранителен преработвател? Най-издръжливите и здрави купи са изработени от неръждаема стомана, а единственият им недостатък е невъзможността за микровълнова фурна. Вторият в класацията ще бъде стъклена единица, която, въпреки че може да се счупи, обаче е почти универсален вариант. Пластмасовите контейнери се считат за най-лошите, така че ако искате да изберете висококачествен комбайн за домашна употреба, заобикаляйте модела със страната на пластмасовата купа.

Функционалност

Най-простите преработватели на храни имат един бутон в контрола си, който включва и изключва програмата. Ако решите да изберете по-мощно устройство, ще има превключвател за скорост и други важни контроли. Много е удобно, ако устройството има дисплей, на който са показани всички настройки.За да закупите устройство с добро качество по отношение на параметрите, трябва да обърнете внимание на наличието на допълнителни дюзи и функции. Най-добрият хранителен процесор, който можете да изберете, ще комбинира почти всички домакински електрически уреди за кухнята. Така че устройството може да замести следните устройства:

 • сокоизстисквачка;
 • месомелачка;
 • миксер;
 • общителен човек
 • шейкър;
 • Производител на сладолед;
 • кафемелачка.

Изобилието от дюзи

Разбира се, колкото повече функции има хранителен преработвател за един дом, толкова по-висока ще бъде неговата цена. Въпреки това, помислете за факта, че високата цена ще бъде оправдана, не е нужно да харчите пари за закупуване на други електрически уреди (като сокоизстисквачка или смесител). Също така, за да изберете най-доброто устройство, трябва внимателно да разгледате прикрепените дюзи. Следните се считат за най-популярните през 2017 г .:

 1. Кръгъл нож с диагонален шлиц - за пикиране на зеленчуци и плодове за салати.
 2. Накрайник за тесто - за смесване на много гъсто тесто.
 3. Преса за горски плодове и плодове - за картофено пюре с различна дебелина.
 4. Нож на работното колело - за месо и риба, паста за готвене.
 5. Накрайник - шлайфане - за раздробяване и разтриване на всеки продукт.
 6. Шейкър накрайник - за цепене на лед.
 7. Разбийте - за разбиване на тесто, приготвяне на сосове.
 8. Мелница - за смилане на малки порции.
 9. Сокоизстисквачка - за приготвяне на прясно изцеден сок.

Разбира се, не е нужно да избирате хранителен процесор с всички тези допълнителни функции. Във всеки случай трябва да признаете, че някои продукти наистина могат да бъдат универсални „помощници“ в кухнята. Ако говорим за конкретните производители на този уред, които препоръчваме да изберете. тогава всичко зависи от това колко сте готови да похарчите за определен модел. Компании като Bosch, Kenwood, Tefal, Zelmer, Moulinex и Vitek заслужено получиха добри отзиви. Избирайки една от тези марки, определено не грешите!Опция за сокоизстисквачка
Ако все още не сте сигурни как да изберете правилния домакински уред за кухнята и мислите кой модел е по-добре да закупите, препоръчваме ви да се запознаете с интересно видео за избор на добър комбайн:

Експертно мнение

Популярни модели

И накрая, препоръчваме ви да се запознаете със списъка на най-оптималните модели по отношение на цена и качество. Ако не знаете кой хранителен процесор е по-добре да изберете, съветваме ви да дадете предпочитание на следните опции, те са най-издръжливите, силни и лесни за използване:

Braun FX 3030, Бюджетен модел, в който има всички полезни функции. От специалните трябва да се подчертае плавното регулиране на скоростта, както и наличието на опцията за сокоизстисквачка. Това устройство работи тихо, освен това е доста мощно и просторно. Добър вариант за дома, ако искате да изберете евтин, но висококачествен комбайн.

Braun FX 3030

Bosch MCM 62020, По-мощни, просторни и също надеждни (Bosch е един от елитните производители на домакински уреди). Специални благодарности на производителите за гумираните крака, благодарение на които калъфът не скача на масата по време на работа. Този модел има много положителни отзиви в Интернет.

Bosch MCM 62020

Philips HR7761, Като се има предвид цената на този комбайн (5500 през 2017 г.), той не е особено податлив на критика. Тя изпълнява основната си функция перфектно. В този модел няма допълнителна сокоизстисквачка или месомелачка. Препоръчва се да изберете за тези, които се нуждаят само от хранителен преработвател.

Philips HR7761

Saturn ST-FP7071, Ако искате да изберете устройство с мелница и сокоизстисквачка, обърнете внимание на този модел. Евтин, удобен за използване, достатъчно мощен и в същото време компактен.

Saturn ST-FP7071

Сега знаете как да изберете хранителен процесор за дома през 2017 г. и коя компания има модели с най-високо качество! Надяваме се, че предоставената информация е била полезна и сте готови да направите правилния избор въз основа на всички характеристики на всеки модел. Оказва се, че да се насладите на готвенето на отлични ястия е много лесно! Напредъкът не стои неподвижно и ни прави истински кулинарни специалисти без много усилия! Опитайте и вие!

Прочетете също:

Експертно мнение

Зареждане...

Добави коментар