Трябва ли да си купя прахосмукачка за роботи и кой изобщо се нуждае от това?

Почистването на апартамент или къща за повечето хора не е лесна задача, изискваща време и усилия. Но технологичният прогрес не стои неподвижно и едно от положителните му качества е способността да се прехвърля неприятната домакинска работа на роботизиран асистент. Модерна прахосмукачка за роботи е ноу-хау, което може да направи революция в областта на домакинските уреди. Той има изкуствен интелект и основната му цел е да замести човек в досаден ежедневен процес на почистване на къщата. Какви са предимствата на автоматизираните роботи за почистване пред други електронни приспособления и имам ли нужда от прахосмукачка с роботи вкъщи? Ще се опитаме да разберем това допълнително.

Предимствата от използването на роботизирани прахосмукачки

Първо, прахосмукачката с роботи може сама да почисти помещение без прякото присъствие и съдействие на собственика, което спестява личното време на човек. За това роботът е надарен с функция за програмиране на графика за почистване, благодарение на която е в състояние автоматично да почисти помещението в предварително определено време. В същото време той самостоятелно избира траекторията на движение и извършва висококачествено почистване на цялата стая, без да пропуска мръсни зони.

Роботизирано почистване на пода

На второ място, необходимостта от поддържане на чистота в стаята е трудна за собствениците на големи къщи или апартаменти. В тези случаи роботизираната технология ще бъде незаменима в ежедневието.

Трето, прахосмукачката за роботи, благодарение на компактните си размери и маневреност, е в състояние да произведе висококачествено почистване на помещения на трудно достъпни места, да почисти пространството от отпадъци и прах под ниски мебели.

Подово почистване

Четвърто, ако функционалността позволява, роботът извършва мокро почистване, пречистване и овлажняване на въздуха в помещението.

Мокро под

Пето, помага да се премахват космите на домашни любимци от пода и килимите всеки ден.

Шесто, улеснява живота на хората с увреждания. Така че повечето модели се управляват с помощта на дистанционното управление или дори от смартфон чрез Wi-Fi.

Управление на смартфон

Е и последното - прахосмукачката с робот не само произвежда висококачествено почистване на помещението, но и почиства въздуха от прахови частици и съдържащите се в него алергени, затова е подходяща за хора, страдащи от алергии. Някои модели роботи имат ултравиолетова лампа, която дезинфекцира въздуха, унищожавайки бактериите, които съдържа.

Минуси в работата на роботизирани прахосмукачки

Наред с безспорните предимства има и недостатъци в работата на устройството. Първото нещо, което бих искал да отбележа, е, че прахосмукачката с робот, имаща в повечето случаи заоблена форма на тялото, върши лоша работа за почистване на ъгли в стаята, което създава необходимостта собственикът да прави това ръчно. Някои производствени компании решават този проблем чрез модернизиране на случая.Моделите с форма на Г и квадратна форма, от които сега има достатъчно на пазара на роботика, лесно могат да се справят с проблема с почистването на ъгли.

Почистване на ъгли в стая

Неспособността на робота да се справи с почистване на повърхности от лепкави следи от напитки и храна също е дефект в работата му. Някои купувачи на „умни“ прахосмукачки се оплакват от това.

Присъствието на животни в къщата също може да играе отрицателна роля, тъй като домашният любимец може да остави следи от живота си на различни, понякога напълно неочаквани места. Неприятен момент в работата на робота в този случай ще бъде, че той ще намаже всичко по повърхността. Много производители на съвременни роботи ги оборудват с ограничители на зони за почистване - виртуална стена, която ще помогне частично да се реши този проблем.

Липсата на роботизирани прахосмукачкиВиртуална стена

Често по време на работа роботът издава силен шум, при който е невъзможно да почива. Но този недостатък лесно се преодолява, ако използвате устройството правилно. Съвременните модели имат функция за програмиране на почистване, която позволява на собственика да зададе специален режим на работа в настройките, в които роботът ще почиства, когато в къщата няма никой. Освен това повечето съвременни роботизирани прахосмукачки имат намалено ниво на шума.

За да обобщим, трябва да се отбележи, че въпреки всички предимства и недостатъци на прахосмукачката за роботи, изборът дали да закупите този роботизиран помощник в ежедневието или да го почистите сами, е оставен на всеки. Мненията на много експерти са съгласни, че прахосмукачката с робот има повече предимства и може значително да помогне в домашната работа. Ако се интересувате от това иновативно устройство, препоръчваме ви да проучите препоръките как да изберете прахосмукачка за роботи.

Причини за закупуване на робот

7 причини, поради които трябва да закупите прахосмукачка за робот:

 1. Живеете в малък апартамент или студио. Робот прахосмукачката лесно може да помогне за поддържане на чистотата в едноетажни помещения.
 2. Вашият апартамент е предимно солиден под. Най-хубавото е, че устройството се справя с твърди повърхности и килими с дължина на купчината не повече от 2 см. Ако къщата има килими с висока купчина, тогава те могат да служат като пречка за свободното движение на робота по време на почистване и да направят невъзможно без допълнително човешко участие.
 3. Имате ли някакви домашни любимци? Фината коса за домашни любимци е много неприятности. Почистването й с робот ще спести много време, усилия и нерви.
 4. Обичате чистотата и реда. Роботът е чудесен помощник в борбата с мръсотията. Робот с функцията на мокро почистване може лесно да се справи както с ежедневното сухо, така и с мокро почистване, както и с генералното почистване през почивните дни.
 5. Прахосмукачката за роботи може да бъде оригинален и полезен подарък за всеки празник за близки.
 6. Роботът е чудесна находка за хора с увреждания или хора, твърде заети с бизнес.
 7. Харесвате ли роботи. Изглежда много стилно, има високотехнологичен дизайн и напълно автоматизира процеса на почистване, превръщайки го в лесно забавление.

И така, защо се нуждаем от прахосмукачка с робот, тя изобщо е необходима и кой се нуждае от нея? Ако живеете в едноетажен апартамент, обичате чистотата и реда, цените времето си, без да искате да го губите, ако в къщата има животни, чиито места за пребиваване изискват допълнителна грижа, тогава имате нужда от „интелигентен“ електронен помощник в ежедневието, който може да направи домашно почистване за теб. Такъв незаменим помощник може да бъде прахосмукачка с роботи, която извършва почистването на дома толкова ефективно, колкото човек, помага да се спести енергия, което значително ще подобри условията на живот, освобождавайки значителна част от времето, прекарано за поддържане на чистотата на вашия дом.

Накрая препоръчваме да гледате полезно видео по темата:

(2 гласа)
Зареждане...

Един коментар

 • Александър

  Определено си струва да купите.И имам нужда от това, вярвам на всички. Толкова много време изглежда безплатно, но у дома чисто! Само аз не бих препоръчал да преплащате за супер готини марки. Там плащате за една реклама. Избрах функциите не по-лошо - Altarobot D450, а цената е 2 пъти по-евтина от тази на готините аналози

  Отговарям

Добави коментар