Преглед на роботизираната прахосмукачка Wolkinz Cosmo

Немската компания Wolkinz Electronics през 2018 г. пусна нов модел роботизирана прахосмукачка, наречена Cosmo. Устройството е предназначено за химическо чистене и мокро почистване на пода с микрофибърна кърпа. Основните отличителни характеристики на устройството са неговият модерен дизайн, лазерен сензор за ориентация в пространството, възможност за изграждане на карта на стаята, управление чрез мобилно приложение, както и местоположението на торбата с прах в долната част на кутията (обикновено тя се намира в горната или страничната част). Нека разгледаме по-подробно характеристиките на този модел в нашия преглед.

Пакет пакет

Пакетът Wolkinz Cosmo съдържа следните компоненти:

 1. Прахосмукачка робот.
 2. База за зареждане
 3. Захранващ адаптер.
 4. Магнитна лента за ограничаване на движението.
 5. Два комплекта странични четки (едната от тях е резервна).
 6. Допълнителен филтър за четка за почистване.
 7. Подвижно устройство за мокро почистване.
 8. Резервна кърпа за мокро почистване.
 9. Ръководство за бързо стартиране
 10. Ръководството за употреба е на руски език.
 11. Гарантирано.

Опции Wolkinz

Аксесоарите са опаковани в плътна корпоративна кутия от бял цвят с изображението на самия робот. Кутията има пластмасова дръжка за лесно пренасяне и транспортиране на устройството.

вид

Дизайнът на робота Wolkinz Cosmo е разработен от немски инженери, поради което се различава от повечето роботизирани устройства. Когато се гледа отгоре, прахосмукачка-робот наподобява космически обект, за да съответства на името му. Калъфът е изработен от устойчива пластмаса, горната част е лъскава, цветната схема на устройството е черно и сива. По принцип предната част на устройството е сбита, тук виждаме стърчащ лазерен радар, бутон за захранване, индикаторна лента и надпис с името на марката.

Изглед отгоре

При гледане отстрани се вижда подвижна броня с ултразвуков излъчвател и приемници, сензори за удар, а на гърба има контакти за зареждане, опорни скоби и вентилационни отвори.

Страничен изглед

На обратната страна на робота има задвижващи колела, едно поддържащо въртящо се колело и едно допълнително, входно отваряне в центъра, чифт странични четки, превключвател за захранване, сензори за височина, прахоуловител с дръжка. Ако е необходимо да се намокри пода, към дъното е прикрепен отделен блок.

Изглед отдолу

Технически спецификации

На следващо място, помислете за кратък преглед на техническите характеристики на модела прахосмукачки Cosmo.

Акумулаторна батерия Li-Ion; 14,8 V; 3350 mAh;
Среден живот на батерията 120 минути
Време за презареждане 180 минути
Номинална мощност 120 вата
Всмукателна мощност 1600 Pa
Максимална площ за почистване 250 кв.м
Вид и вместимост на торбата за прах Циклонен филтър, 800 мл
Габаритни размери 37x35x9,5 cm
тегло 3.82 кг
Ниво на шум 60 dB
Допълнителни опции
сензори Ултразвуков, лазерен радар (лидар)
управление Бутон върху случая, чрез приложението на смартфона
Ограничител на реколтата на реколтата Магнитна лента
Изграждане на карта на стаите +
Мека броня +
Фин филтър +
Дневно програмиране +

функционалност

За начало, помислете за принципа на почистване на прахосмукачка с роботи. Wolkinz Cosmo има две странични четки, които събират малки частици от отпадъци и прах от пода и след това ги насочват към смукателния отвор. Тестът потвърди, че роботът се справя доста ефективно с основната си задача - събиране на фини мръсотии, коси и косми за домашни любимци от пода. Устройството добре почиства повърхности по стените и в ъглите благодарение на правоъгълната форма на предната част на кутията.

Почистване на ъгли

В същото време прахосмукачката-робот е способна да мокри избърсва пода. За да направите това, трябва да прикачите към дъното на устройството отделен блок с микрофибърна кърпа, като предварително го напълните с вода. Капацитетът на резервоара е достатъчен за един цикъл работа.

Инсталиран е микрофибър

Преди да започнете да използвате робота, трябва да предприемете следните стъпки:

 • Изтеглете специалното приложение Wolkinz Cosmo в магазина за приложения. След изтеглянето препоръчваме да настроите мрежата, тъй като това ви позволява да разширите възможностите за управление на устройството. Така че, след като настроите мрежата, можете да включите нормалното почистване, да програмирате графика за почистване и редица други функции.
 • Инсталирайте док за зареждане. Робот прахосмукачката автоматично ще се върне към нея след края на работата.
 • Натиснете бутона за захранване на машината за почистване на робота, за да го стартирате, и го поставете на пода, за да свържете устройството с основата. Използвайки индикатора, можете да определите текущото състояние на Wolkinz Cosmo. Преди първата употреба заредете напълно устройството и го стартирайте от станцията за зареждане.

Управление на смартфон

Трябва да се отбележи, че ако не използвате прахосмукачката за роботи повече от пет минути, тя автоматично ще премине в режим на заспиване, като по този начин ще спести разхода на батерията. Зоната за почистване е ограничена от магнитната лента, доставена с Wolkinz Cosmo. Може да се инсталира пред врати и на други места, където устройството не трябва да бъде извиквано по време на работа (балкон, кухня, баня).

Навигацията се осъществява благодарение на вградения лазерен радар от военно-промишлени и граждански цели (лидар). Така че, устройството е в състояние да изгради карта на помещението и да избере най-оптималния път за почистване. Пътят може да се проследи в приложението.

Движейки се из стаята

Предимства и недостатъци

Основните предимства на робот прахосмукачка:

 1. Стилен външен вид.
 2. Отлична конструкция и изработка.
 3. Малки размери на модела.
 4. Правоъгълна предна част за ефективно почистване по дъските и ъглите.
 5. Функция за мокро избърсване, отделен резервоар за вода.
 6. Висока мощност на засмукване.
 7. Добро оборудване.
 8. Батерия с голям капацитет
 9. Контейнер за отпадъци с голям капацитет
 10. Добре проектирана навигационна система.
 11. Управление от смартфон.

Недостатъци на робота Wolkinz:

 1. Високата цена.
 2. В комплекта няма дистанционно управление, въпреки че понякога е много по-удобно да го управлявате, отколкото от смартфон.
 3. Лъскавата горна повърхност изисква поддръжка.
 4. Робот прахосмукачката не може да се справи с килими с висока купчина.

И накрая, препоръчваме да гледате видео ревюто на Wolkinz Cosmo:

Зареждането ...

Добавете коментар