Как да инсталирате и свържете осветителни тела

Днес светлините на пистите успяха да се превърнат в доста популярна форма на осветление. Такава система се счита за незаменим атрибут на големи търговски площи, малки бутици и магазини, изложбени пространства, работни места, кафенета, ресторанти и, разбира се, жилищни помещения. Ако по-рано най-често е било използването на метални халогенни осветителни устройства, то в момента LED пробата е породила функционалността на осветителните системи на така наречените писти. В тази статия ще се опитаме да разгледаме възможно най-много как се извършва инсталирането на пътни светлини и връзки „направи си сам“.

Преглед на системата

Светлината на пистата е фиксирано към тяло шиначиито контакти отиват до шините на пистата. Сред основните му предимства са:

  • сравнително проста и бърза инсталация с връзка;
  • възможност за бърза подмяна или инсталиране на лампата на друго място;
  • възможност за свързване към независими електрически групи.

Недостатъците на такива осветителни устройства включват тяхната доста висока цена.

Осветителна система на фото пътеки

Системата за осветление на коловоза се счита за отличен вариант, позволяващ не само да направи интериора стилен, но и да сведе до минимум "копаенето" в проводниците. Дизайнът му е с минималистичен дизайн, приятен с различни цветови нюанси.

Светлината на пистата може да бъде монтирана по няколко начина. Най-честата инсталация е монтаж на стена или монтаж на таванска повърхност (например на окачен таван).

Благодарение на кабели или вериги, системата на коловозите може да бъде приведена и до опънатия таван (както е показано на снимката по-долу). Като алтернатива можете да инсталирате такава подсветка под тавана, за да я осветите отвътре.

Скрити светлини за таван

Приятен нюанс е, че можете да инсталирате пътева лампа дори в края на довършителния етап на ремонтните дейности. За това услугите на специалисти изобщо не се изискват - можете да свържете системата със собствените си ръце.

Между другото, цената за работата на капитана, който ще монтира тела на пистите, ще бъде най-малко 900 на метър. Така че не е ли по-добре да спестите пари и независимо да монтирате и да се свържете към мрежата?

Функции за монтаж

Инсталирането и свързването на системи за осветяване на коловози е доста прост процес, който може да се извърши със собствените ви ръце.

Лампата има лесна инсталация благодарение на канала на шината. В този случай е необходимо предварително да се определи монтажа, използван за това. Всъщност, за да инсталирате прожекторна светлина, например, на окачен таван, ще са необходими определени скоби, а за свързването на тела към опънат таван ще са необходими специални вериги или кабели.

Окачване на въже

Инсталирането на тази осветителна система може да бъде разделено на следните етапи:

Монтиране на самата шина, Тук има няколко нюанса.Когато сглобявате системата за окачване, шината ще трябва да бъде монтирана на пода. Инсталирането на фактура или интегрирана система от коловози е възможно веднага на тавана. За рязане на шини, които могат да бъдат с дължина от 1 до 4 метра, можете да използвате конвенционална ножовка. Инсталирането на осветителна база може да изисква използването на вътрешни фуги или ъгли на завъртане (в зависимост от линейността на конструкцията). Елементите са свързани помежду си с обикновено щракване, както е показано на диаграмата по-долу.

Диаграма за сглобяване на шината

Ако инсталирането на шината включва използването на кабели, тогава трябва да се погрижите за специални скоби, които служат като съединители на шината с кабели. Кабелите могат да бъдат с дължина от 1 до 5 метра, рязането им и настройката не е трудно. Свързването на надземна писта изисква завинтване на шината към тавана с помощта на самонарезни винтове в предварително направени съединители с честота 20 cm.

Свързване на прожектори, Свързването на светлината на коловоза към вече сглобен багажник на шината е доста лесно. Този процес се състои в закопчаване на самите прожектори в шината с последващото им фиксиране в основата близо до шината на шината с помощта на въртящи се елементи. Лампата (на адаптера) е снабдена с превключвател (колело или въртящ се елемент), който трябва да се използва, ако лампата не свети при включване на системата. Благодарение на този механизъм прожекторът е свързан към една специфична фаза на захранване (само в трифазни шини).

Можете също да разберете как да свържете осветително тяло към песен в тези видеоклипове:

Стъпка по стъпка инструкции за инсталиране

Правилна връзка

Ако възнамерявате да инсталирате контролиран канал на шината, който включва използването на светодиодни лампи с управление, инсталирането на такава система ще бъде подобно на конвенционалните трифазни и еднофазни шини. Обаче свързването на осветено контролирано трасе изисква изход на контролер. Препоръчва се да го свържете към системата за управление на допир на нивото на осветеност и цветната температура на светлината.

Прожекторната светлина може да бъде допълнение в готови системи. В този случай е необходимо само да се комбинират шините на 2 лампи, като се свързват последователно с последващо свързване към електрическата мрежа. Схемата за свързване на такава система предполага правилното разпределение на нивото на натоварване между тела.

Това е всичко, което исках да ви кажа за инсталирането и свързването на осветителни тела със собствените си ръце. Както можете да видите, инсталирането не е трудно!

Ще бъде интересно да прочетете:

Стъпка по стъпка инструкции за инсталиране

Правилна връзка

(5 гласа)
Зареждане...

Добави коментар