Къде мога да изрежа LED лентата?

Здравейте, скъпи читатели на нашия сайт! Днес бихме искали да отделим малко вашето внимание на въпроса за правилното рязане на LED ленти в подходящи сегменти. Например, вие искате направете диодни светлини в шкафа, и имате нужда от дължина 30-40 см. Магазинът може да продаде проводник, който е кратен на 1 метър, а ако закупите бобина, тя ще бъде 5 метра. В този случай, за да организирате все пак скритото осветление на рафтовете, ще трябва да изрежете материала. След това ще ви кажем как правилно да изрежете LED лентата, като предоставите видео инструкции и ясни примери за снимки.

Така че всъщност няма нищо сложно в отрязването на парче проводник. По правило местата за рязане се посочват от производителя на всеки 3 светодиода (стъпка 5-10 см), което е ясно видимо на снимката по-долу:

LED черта за рязане
Всичко, което трябва да направите, е да вземете остри ножици и да нарисувате ясно по маркираната линия. Внимавайте и стрижете стриктно според тирето, за да не повредим LED лентата.

Обръщаме вашето внимание на факта, че рязането на светодиоди е необходимо само в изключено състояние! Не се препоръчва да работите под напрежение, както е показано във видеото по-долу, защото ако случайно провокирате късо съединениеможе да изгори както лента, така и захранване!

Как да не отрежете част от материала?

LED проводникът е правилно изрязан, както следва:

Как да отрежете част от светодиодите?

Също така искаме да ви предоставим снимки, които показват как може да изглежда мястото на рязане на LED лентата от различни производители (например Jazzway или Apeyron):

Обозначение на производителя

Изрязана площ

Лошо маркиране

Трябва също така да се отбележи, че понякога производителите не маркират линията, по която да режат, с икона на ножица. В този случай трябва да отрежете материала, като поставите ножицата за ножици между две двойки съседни точки на свързване, както е показано на първата снимка в статията.

Това е всичко, което исках да ви кажа за това как да отрежете 220 V и 12V LED ленти. Надяваме се, че сега знаете колко далеч можете да режете и как да го направите правилно, за да не повредите захранването!

Как да не отрежете част от материала?

Как да отрежете част от светодиодите?

(15 гласа)
Зареждане...

Добави коментар