Какво е самоходен електромер и как се формира

Има случаи, когато след изключване на товара на брояча, неговият диск продължава да се върти. Защо се върти сам и как да го премахне? В този случай има феномен, наречен самоход. Тя възниква в резултат на превишаване на момента на компенсация над момента на триене. В резултат собственикът ще преплати значителни суми за киловати, които всъщност не е похарчил. Доста популярна ситуация, за която говорят много електротехници и жертви. В тази статия ще ви разкажем какво е самоходният електромер, какви са причините за неговото появяване и как да отстраните проблема.

Какво се случва това?

Така че, самоходно - това е въртенето на брояча на диска, който е свързан с механизма на брояча на брояча, при липса на токов товар.

Структура и принцип на работа на еднофазен индукционен метър

На фигурата виждаме магнитния поток, създаден от тока на натоварване MP1 и магнитния поток MP2, който се създава от тока в намотката на напрежението 1. Тези потоци, прониквайки в брояча на диска, създават в него индукционен EMF, под въздействието на който възникват вихрови токове. При взаимодействието на токове и магнитни моменти се появява въртящ момент, който движи диска в определена посока с ускорение. Този момент е пряко пропорционален на тока на натоварване.

За да може дискът да се върти с постоянна скорост, към него трябва да се приложи спирачен въртящ момент. За да направите това, в измервателния уред има спирачен магнит 3. За да се елиминира самоходният електромер, е оборудван със спирачно устройство под формата на спирачен флаг, монтиран на оста на диска, и в намотката на напрежението е поставена спирачна кука. Спирачната кука винаги се намагнетизира, тъй като бобината на напрежението винаги е включена, независимо от натоварването.

Регулирането на брояча се извършва чрез пренареждане. Ако някой от тези елементи не работи, броячът на диска започва да се движи в режим на самоход.

Как да проверите електромера за самоход? Достатъчно е да изключите всички изходящи машини и да оставите машината за отваряне включена. Проверете движението на диска. Ако електричеството не се консумира, тогава дискът ще направи един оборот, индикаторът на електронното устройство ще мига само веднъж на 15 минути. Ако дискът се върти без натоварване или индикаторът мига по-често от определеното време, тогава глюкомерът е повреден и трябва да елиминирате движението на брояча в самоходен режим.

Елементи на измервателни уреди

Методи за премахване на явлението

Какво трябва да направя, ако бъде открит самоходен пистолет и електричеството продължава да се взема предвид, когато натоварването е изключено? Как да определим какво измервателят счита за грешно?

Например човек има селска къща, която посещава само през почивните дни. След отпътуване за града всички групови автомати ще бъдат изключени от домакините. Пристигайки след известно време, собствениците забелязват, че с изключени прекъсвачи, показанията на брояча се увеличават.Трябва да сте сигурни, че по време на липсата на електрическа енергия в къщата не е била използвана. Ако е така, тогава съществува риск измервателният апарат да работи със самоход.

Препоръка! За да не може електромерът да е под постоянно напрежение по време на продължително отсъствие на хора в къщата, е необходимо да изключите входната машина заедно с груповите машини.

Електричеството струва пари, така че ако бъде открито подобно явление, електромерът трябва да бъде сменен незабавно. Ако това не бъде направено, тогава това ще доведе до увеличени показания и необясними и необосновани финансови разходи. Научете повече за за чиято сметка се сменя електромерът, разказахме в съответната статия.

Подмяна на фотометър

Защо се препоръчва да се сменя електромерът при самостоятелно задвижване? Всичко е много просто. Ако това явление се случи, е необходимо да се определи причината за появата му и след това да се поправи устройството, така че електричеството да не се вземе предвид в грешно количество. След като устройството е поправено, то трябва да бъде върнато на правителствена агенция за проверка, И само след всичко това, броячът може да се използва в ежедневието. Всичко това носи финансовите разходи, които плаща собственикът на устройството. Тази сума може да достигне такива размери, че ще бъде по-лесно и по-изгодно да закупите нов електромер.

проверка

Поради тази причина, когато в електромера е открит самоходен пистолет, най-добре е да закупите нов електромер. За целта се обадете на компанията за електрическа мрежа и ги информирайте за планираната смяна на устройството. След неговата промяна инспекторът трябва да дойде и да провери схемата, да постави печат и да състави акт.

И накрая, препоръчваме да гледате видео, в което се разглежда проблемът със самоходния електромер:

Затова разказахме какво е самоходен измервателен уред, какви са причините за появата му и какво да направите, ако самият електромер се върти или мига без товар. Надяваме се, че предоставената информация беше разбираема и полезна за вас!

Ще бъде полезно да прочетете:

(5 гласа)
Зареждане...

Добави коментар