Новост на сезона - панелни радиатори Royal Thermo

Промишлена група Royal Thermo Rus на руския пазар от 2002 г. През 2014 г. най-голямото европейско предприятие за производство на алуминиеви и биметални отоплителни радиатори с капацитет над 14 милиона секции годишно стартира на територията на индустриалния клъстер IKSEL, гр. Киржач, област Владимир. В края на 2018 г. вторият завод на Индустриалната група започна производство на стоманени панелни радиатори. Производствената линия е проектирана за 1,2 милиона единици и произвежда около 3000 различни размери, които се различават по дълбочина, общи размери и начин на свързване към отоплителната система. Предимството на продуктите на компанията е не само в качеството на стоманата, заваряването, боядисването и гаранцията от 10 години, но и в пълнотата на пълния комплект: стандартният комплект за монтаж с радиатори включва крепежни елементи, дюбели, болтове, вентилационни отвори, тапи и клапана. Панелните радиатори от термо стомана Royal Thermo се предлагат на пазара в четири серии Compact, Ventil Compact, Hygiene и Ventil Hygiene. В тази статия ще разгледаме характеристиките на всяка серия и основните характеристики.

Преглед на сериите

Royal Thermo Compact серия - Това са стоманени панелни радиатори със странична връзка. Това изпълнение е класическо и се използва в повечето къщи и апартаменти. Радиаторът е проектиран за работно налягане от 10 бара, докато самите термични панели са направени с марж от стомана с дебелина 1,25 мм, което осигурява допълнителна надеждност. Има три стандартни цветни решения: бяло, сиво и черно, но производителят може да произвежда модели на малки партиди в други цветни палитри.

компактен

Говорейки за последните две, те перфектно ще допълнят интериора на високотехнологичния корпус, както е показано на снимката по-долу:

Компактни в интериора

Важно е да се отбележи, че ултраустойчивата 5-степенна боя на всички радиатори от компаниятацарски Термо, осигурява по-голяма устойчивост на механични повреди и увеличава издръжливостта на радиатора.

Радиаторите са оборудвани с четири ½ ”монтажни отвора. Можете да се свържете към отоплителната система както отляво, така и отдясно, тъй като радиаторът е обратим. Освен това са включени вентилационен отвор, щепсел, разширителен щит за монтаж на стена и странични скоби. Ценовият диапазон варира от 2-9 хиляди, в зависимост от размера на радиатора.

серия Royal Thermo Ventil Compact се различава само по това, че връзката с тръбите може да бъде направена както от страната, така и от дъното. За това радиаторът има два долни свързващи отвора с диаметър ½ ”.

Ventil Компактни цветове

Този тип радиатор се използва при разпределение на отоплителни тръби в пода. Като правило, в съвременното многофамилно жилищно строителство се използва един извън апартамент щранг, от който тръбопроводите са свързани към радиатори по метода на лъчево окабеляване. В този случай най-естетичната и удобна опция за свързване е долната връзка. Панелните радиатори от тази серия разполагат и с интегрирани термостатични клапани Danfoss.

Вентилационен компактен

За това как да инсталирате панелни радиатори с по-ниска връзка, е описано и ясно показано във видеото:

Що се отнася до цената, тя е по-висока от стандартната версия - от 2,7 до 15,5 хиляди.

Следващата нова серия, която е важно да се спомене - Royal Thermo Hygiene, Тази серия панелни радиатори с повишени хигиенни изисквания за определени типове помещения: болници, детски градини, медицински кабинети и др. Според SanPiN в такива институции трябва да се монтират отоплителни съоръжения с гладка повърхност, за да се гарантира лесно почистване от прах.

хигиена

В така наречените хигиенни радиатори няма конвективни елементи, декоративни решетки и странични панели.

Радиатори в болницата

Е, завършваме ревюто върху последната нова серияВентилационна хигиена, която, както разбирате, се различава само при наличието на два допълнителни долни свързващи отвора и интегриран термостатичен клапан.

Вентилационна хигиена

Между другото, съгласно SNiP RK 3.02-08-2010: "В помещения, които са длъжни да осигурят асептични условия, се осигурява скрито полагане на тръбопроводи и фитинги." Така че в този случай, ако отоплителната система според правилата е скрита в стената или пода, е по-подходящо да се използват просто хигиенни панелни радиатори с долната връзка на серията Ventil Hygiene.

Болничен радиатор с долна връзка

Отзиви за продукта

При подготовката на съобщението проучихме много клонове на тематични форуми, за да определим колко качествени са панелните радиатори Royal Thermo. И така, ето мнението на мнозинството - за частните къщи и апартаменти те са едни от най-оптималните по цена и качество.

Освен това много майстори използвали продуктите Royal Thermo в болници и офиси. Съдейки по отзивите, клиентите бяха доволни, а майсторите нямаха оплаквания по отношение на проблемите с инсталацията или качеството на крепежните елементи. Така че, ако вземете предвид мненията на мнозинството - няма причина за безпокойство и още повече не би трябвало да има съмнение.

И накрая, препоръчваме да гледате видеото от изложението AQUATHERM 2019, от което можете да научите повече за новите панелни радиатори от Royal Thermo:

(2 гласа)
Зареждане...

Добави коментар