Помогнете ми да избера сензор за движение в коридора

Валери пита:
Добър ден, имам такъв въпрос, има ли универсални сензори за движение? Тоест, те се включват на всяка светлина, тоест ден или нощ, за антрето с 3 врати, тоест вход + кухня и + вход към коридора, размерът на помещението е 4 метра на 2,5 метра, ако е възможно, примери за сензори и маркиране с уважение към Валери
Отговорът на въпроса:
Здравейте! Правилно разбрах, че светлината трябва да се включва при влизане в тази стая през някоя от вратите и така, че времето на деня да не влияе върху нейната работа?

Абсолютно всички сензори за движение се задействат независимо от нивото на осветеност. И това е логично, това е сензор за движение, а не светлина. Следователно, не е рационално да носите модели, тъй като сега във всеки магазин има много китайско „ноу-хау“, изберете този, който най-много ви харесва по отношение на производителност и качество, така че настройките на чувствителността да са различни

За вашата задача е подходящ всеки сензор за движение, не само един, а два - инсталиран в противоположни ъгли на стаята (по диагонал). И двете са свързани с една лампа (или колко ще включите), тоест се оказва, че сензорите в крайна сметка са свързани паралелно един с друг.

Послепис Най-често срещаният тип сензори за движение са инфрачервени, те се задействат от промяна в термичната картина, те могат да „ослепят“, ако, например, нагревател стои над вратата и сензорът вижда „топлина“, а когато влезете, топлината на тялото ви може да се загуби на фона му ... Също може да се случи, ако има прозорец, през който грее слънцето. Тоест на много прост език.

Ако имате такъв проблем - опитайте ултразвукови сензори за движение или радиочестота, но те са по-скъпи.

Зареждане...

Добави коментар