Избор на електронни баласти за 8W UV лампа с гнездо G5

Сергей пита:
Разкажете ни по-добре как да свържем 8W UV лампа, основа G5, марка Phillips. По-добре е да вземете електронни баласти, но колко мощност? Колко по-мощен е стартерът? И какво е снабдяването, ако тогава реших да свържа две лампи наведнъж? Тоест, с конкретен пример с числа. Така че ще бъде ясно и разбираемо за всички. Дори електротехници. И обяснете защо точно такъв резерв на мощност и т.н.

Разбираш ли? И не само диаграма и да кажем, че електронните баласти са по-добри от електронните баласти. Така ще е ясно на всички. Имам схеми, но се страхувам да се свържа. Просто съм педантичен. Проверявам всичко. Има различни мнения и схеми. Сега искам твоя. Искам да го направя сам, но първия път се плаша.

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Защо вашата педантичност не беше достатъчна, за да разберете основна информация за силата на флуоресцентни лампи? Какво ще сложиш силата на стартера, ако те нямат такова нещо? Има само напрежението, за което е проектирано, и то от своя страна определя в какво включване трябва да бъдат лампите и ограничава разрядното напрежение на неоновата стартова крушка ...

Едва сега целият сноп е, че казвате „какво е по-добро от електронен баласт или електромагнитен баласт“, ​​но планирате да залепите стартер към електронния баласт и защо?

Електронните баласти са електронно устройство за запалване и захранване на флуоресцентна лампа; тук не са нужни нито пренапрежение в емф на голям индуктор, нито съхранение на енергия. Всичко това се случва в автоматично генерираната (най-често в евтина) електронна баластна верига.

Просто напишете в търсенето „8 W баласти“, ще ви бъде даден „8 W баласти за лампи T5“ и ще намерите това, което ви трябва!

Също така имайте предвид, че захранващите устройства за луминесцентни лампи са избрани за конкретна комутационна верига. Познавате ли ги? Само че те не са различни, той е един, по целия свят за EMPR - дросел в серия и стартер с напрежение 220-240V успоредно на лампата. Ако става въпрос за растерна лампа с 4 18 W лампи, тогава те се включват по двойки, след това поставят 2 110 V стартери паралелно на всяка от лампите. Накратко, просто няма „различни схеми“.

Разбира се, има някои вариации в присъствието или отсъствието на компенсиращи реагенти и интерференционни кондензатори и пускови вериги на дросела (което само по себе си не е напълно правилно).

Електронните баласти обикновено са посочени на корпуса им. Ако това е баласт за една лампа, тогава обикновено към нея са свързани фаза и нула, а от нея 4 проводника, 2 за всяка от спиралите на лампата.

Мощността на електронните баласти е избрана в съответствие с мощността на лампите, ако тя е проектирана за повече от няколко лампи, тогава тя показва 2x36, 2x18, например.

Ако силата на баласта, макар и електронна, дори електромагнитна, ще бъде повече от номиналната мощност на лампите - те ще се провалят по-бързо (значително).

И ако отидете на уебсайта на Philips и намерите каталога на лампите, тогава той има таблица на съответствие между лампи и електронни баласти, така че TUV TL mini лампи се препоръчва да се използват с електронни баласти „HF-M RED 109 SH TL / PL-S 230-240V“

Надявам се, че напълно удовлетворих вашето любопитство и отговорих на всички въпроси.

Зареждането ...

Добавете коментар