Не мога да свържа превключвателя за управление на светлината в различни помещения

Алексей пита:
Здравейте. Имам трижилен заземен проводник от кухнята. И така е и входното антре. Мога ли да ги комбинирам в един ключ за ключове, така че да включа светлините в кухнята, а другият в коридора? Проблемът беше, че имаше 3 контакта на превключвателя и четири проводника. Благодаря ви много за отговора.
Отговорът на въпроса:
Здравейте! В електричеството не броят на проводниците е комбиниран и свързан, но всички връзки се основават на тяхното предназначение.

И така, фазата отива към лампата от превключвателя и нулата обикновено е свързана директно, ако лампата с две групи лампи, тогава лампата преминава една фаза към всяка група лампи, съответно от всеки бутон за превключване. Третото ядро ​​на вашия кабел, както разбирам, че не участва?

Ако останалите два проводника са нулеви и фазови за приспособленията, тогава трябва да приложите фазата към "средния" контакт (не знам какъв конкретен контакт е на вашия конкретен превключвател) (може би е в един от кабелите, ако не, вземете го от най-близкия разпределителни кутии или щит), намерете кои кабелни проводници отиват към СВЕТЛИНИ и се свържете директно към един от проводниците до нула, към другия контакт от ключа на превключвателя. Така че направете за кабела и лампата в коридора и в кухнята.

Диаграми за свързване, които разгледахме в статиятаhttps://our.electricianexp.com/kak-pravilno-podklyuchit-vyklyuchatel-sveta.html

Зареждане...

Добави коментар