Онлайн изчисление на времето за зареждане на батерията

Батериите са толкова плътно вградени в живота ни, че ги използваме всеки ден в мобилни телефони, безжични устройства, фенерчета и други. Освен това хората често прехвърлят устройства, които работят на батерии за пръсти, на презареждащи се. Също така, в райони с нестабилно електрозахранване често се инсталират системи за непрекъсваемо захранване.

Системите за непрекъсваемо захранване в най-простата им форма се състоят от:

  • зарядно устройство
  • презареждащи се батерии;
  • инвертор;

Ако системата се захранва от алтернативни източници на енергия, например от слънчева батерия или вятърна турбина, се инсталира специализиран контролер за зареждане на батерията. И в този случай е важно да се изчисли времето на тяхното зареждане, за да се изберат оптималните източници на енергия в рамките на наличното време за наличието на алтернативна енергия.

Шофьорите също трябва да зареждат акумулаторите на автомобила, особено през студения сезон, ако са износени.

Във всички тези случаи е удобно да се използват „интелигентни“ заряди, които ще го изключат от захранването, когато се достигне желаното ниво на заряд, а също така да се избере токът в съответствие с вида на батерията. Но как да изчислим колко батерия трябва да заредите? За да направите това, просто използвайте нашия онлайн калкулатор, за да изчислите времето за зареждане на батерията:

MAh капацитет на батерията
MAh заряден ток
Време за зареждане
(Н)

За да извършите изчислението ръчно, трябва:

  1. Разберете капацитета на батерията.
  2. Разделете го на 10.
  3. Умножете резултата по коефициент, който отчита ефективността на паметта и характеристиките на батерията - обикновено тя е в диапазона 1.2-1.6.

В резултат на това получавате време за зареждане на батерията. Препоръчва се да изберете ток 10 пъти по-нисък от капацитета на батерията. Но често това не осигурява бързо зареждане, ако трябва да направите това, можете да разберете времето за зареждане с произволен ток.

Нашият онлайн калкулатор ще доведе до резултат в няколко кликвания. Но ако искате сами да изчислите времето за зареждане, обърнете внимание на формулата:

t = k * (C / I)

Хроничното недостатъчно или презареждане на батерии значително намалява техния експлоатационен живот в плътта преди експлозия, такъв резултат е вероятно с неправилно избран ток и време. Ето защо, предварително проверете данните за всяка конкретна ситуация и също така вземете предвид информацията от таблиците с данни за продуктите.

Зареждане...

Добави коментар