Схема на свързване на прожектори и брави в коридора

Ксения пита:
Здравейте, въпрос. Жилището има луда система за включване в коридора. В коридора има 2 вида осветление, 4 прожектора и 6 стени. Цялото окабеляване в стената и тавана.

Има 2 ключа. Единият включва както точки, така и 4, а вторият - за почивка, но само когато първият ключ е включен. Не работи отделно. Въпросът е дали е възможно да се направи едно завъртане на тези две екрани, независимо от първото, или един ключ включва само точкови, вторият само. Така че стените да са непокътнати?

С една дума, треската на пиян луд електротехник. Въпреки че може би е идеологът на тази схема.

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Най-вероятно той е свързал фазата към втория ключ с джъмпер от първия. Необходимо е да пренаредите джъмпера, тоест да приложите „входящата“ фаза към втория ключ. Във всеки случай трябва да махнете превключвателя и да гледате. За да направите втората предложена за вас опция, вече ще трябва да свържете отново всички екрани в една група в полето за разпространение (ако има такова).

Правилната схема на свързване е описана тук. https://our.electricianexp.com/elektricheskaya-sxema-podklyucheniya-dvuxklavishnogo-vyklyuchatelya.html

Зареждането ...

Добавете коментар