Защо мониторът мига след включване на LED лампите?

Майкъл пита:
Добър ден! Моля, кажете ми каква е причината за трептенето на компютърния монитор на системата за видеонаблюдение, след като включите 220 волтовите LED светлини, за да осветявате периметъра на сградата през нощта.
Отговорът на въпроса:
Здравейте! Тоест преди инсталирането на LED лампите нямаше проблем, но след инсталирането ли се появи? Първо, измерете нивото на напрежението в мрежата, може би то се пропилява. Също така препоръчвам, добре, за всеки случай, да проверите качеството на контактите в електрическия панел, откъдето е захранван.

По принцип това може да бъде причинено от смущения от лампите. Опитайте да свържете компютъра си чрез качествен предпазител от пренапрежение.

Зареждане...

един коментар

  • Петър

    С разрешението на Алексей ще се опитам да предложа отговора си на въпроса за Михаил. Може би цялата работа е в така наречения стробоскопичен ефект. Факт е, че някои нискотарифни LED лампи мигат с двойно по-голяма от мрежовата честота (100 Hz). Това се дължи на спестяването от производителя на качеството на захранването на лампата. Окото не забелязва трептене с такава честота. Но ако погледнете такава лампа през смартфон в режим на камера, тогава трептенето ще бъде видимо. Това трептене, очевидно, се наблюдава от Михаил на мониторите на системата за видеонаблюдение. Можете да посъветвате Майкъл да замени трептенето с по-добри лампи без трептене, които могат да бъдат избрани при покупка с помощта на смартфон, както е описано по-горе.

    Отговарям

Добави коментар