Как да свържете заваръчна машина към 220 волтова мрежа?

Майкъл пита:
Здравейте Далеч съм от електротехниците. Искам да купя инверторна машина за заваряване на 200 ампера за дома. Много, където е написано, че той се нуждае от специални. електрически контакт и щепсел за 20 или 32 ампера. Но не разбирам:

  1. Това 32-гнездо трябва ли да се монтира вече у дома в стената или можете да си купите 32-гнездо, да го свържете чрез жица към обикновен домашен гнездо на 10 или 16? Тогава каква е разликата ??
  2. Специалният щепсел се поставя къде: на заваръчната машина и се забива в специален цокъл или на тел от специален цокъл и се забива в домашно гнездо за 10 или 16 ампера?

Моля, обяснете за чайника какво трябва да купите и как ще бъде изградена цялата линия за подаване на електричество на заваръчната машина в къщата с гнезда 10 или 16 (не знам какви са кабелите и контактите).

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Този изход вече трябва да бъде свързан към кабел с проводници с подходящо напречно сечение, около 4 квадратни метра мм.

Представете си - такъв гнездо е необходимо, така че контактите му да позволят на голям ток да премине, а вие го включвате в обикновен гнездо (10-16A) с жица и какво получавате? От контакта в 10-16A ще отиде токът към изхода на 30-32A? Тогава обикновеният изход за домакинството ще стане много тъжен и контактите му ще се стопят.

Но като цяло погледнете в инструкциите на истинското и точно това устройство? които ще свържете. Гледайте захранването и преобразувайте в ток - тогава ще разберете дали е възможно да се свържете към конвенционален контакт или не.

к.с. заваръчният ток от 200А не е силно свързан с консумацията на енергия, специално го потърсих - има мощност на заваряване от 5, 6,5, 8 кВт (И дори 9), ако първата е до 25А, то за последните и 32А гнезда не е достатъчно.

Зареждането ...

Добавете коментар