Какъв кабел да изтеглите от входа на тръбата в къщата?

Руслан пита:
Здравейте скъпи електротехници! Сглобих трифазна кутия с YouTube-метри и тръбен брояч за тръбите, сега не знам какъв кабел да използвам в каютите и летните къщи.

В моето притежание имам 15 метра SIPa 4/16 останали, но от пощата до къщата 40 метра, а съблекалнята от поста е 7 метра в същата посока като къщата, мисля да купя 25 метра SIPA и как да свържа кабела един към друг?

И как да направим клон към каютите, за да не се дърпа първо към каютите, а после към къщата.

Друг въпрос е дали е възможно да се разшири глътка 4/16 в гофрирана желязна тръба до 4-полюсен RCD? И трябва да направите заземяването в лятната къща и каютите?

Отговорът на въпроса:
Здравейте! Ако дърпате SIP, тогава клонът може да бъде направен с помощта на клонове за клони, както и клона от VLEP към вашия сайт. Важно е самият носещ изолатор да се опъва нормално и т.н. И каква машинаС в щита си, ако ще дръпнете 1 кабел и на двете сгради?

Можете да поставите кабела под земята в тръбата (доста добре) или без тръбата (ако използвате VBBSHV). Можете дори да положите нормален VVGNG-LS върху кабел в PND или PPR гофриране (тези, които не се страхуват от ултравиолетово лъчение, са черни), но в тези два случая е трудно да се разклоните до каютите.

И ЗАЩО SIP в метален гофриране (метален маркуч) да лежи? Можете, но не разбирам какво написахте за RCD? Каква разлика прави? Надявам се да притежавате информация, че инсталирането на RCD в щита не премахва необходимостта от инсталиране на автоматични машини, а RCD не защитават окабеляването от претоварвания и късо съединение?

Според съвременните изисквания (включително PUE, заземяването трябва да се извърши както там, така и там, и според системата TN-C-S, в съзнателно обосновани случаи може да се използва TT.

к.с. НЕ КЛИМЕТЕ В ЕЛЕКТРИЧЕСТВО НА РОЛЕТИ ОТ МЛАДЕЖ! И не кутия, а електрически панел.

Зареждане...

Добави коментар