10 предимства на електронните баласти

Преди това беше използвана комбинация от елементи като флуоресцентни светлини. дроселстартер и кондензатор. Сега заменени от по-надеждни устройства - електронни баласти (допълнителни електронни баласти), които са електронна единица, разположена на дъската. Дизайнът на баласта е много по-сложен, той включва биполярни транзистори, трансформатор, кондензатори и други елементи. В тази статия ще разкажем на читателите на сайта my.electricianexp за предимствата на електронните баласти пред EMR за флуоресцентни лампи.

Елементи на включване на крушка

И така, ние предоставяме предимствата на електронните баласти:

  1. Лампата е включена за кратък период от време - не повече от 1 секунда.
  2. Честотата на електронния баласт е 40-50 хиляди херца, поради което няма трептящ ефект (в електронния баласт честотата е 50 Hz, което носи зрение).
  3. Срокът на експлоатация на флуоресцентни лампи при работа с електронни баласти се увеличава с 2 пъти (ако лампата е с високо качество, може и повече).
  4. Ако енергоспестяващата крушка, работеща през EMR, изгори, токът ще продължи да тече към електродите. В същото време баластът блокира доставката на електроенергия, което има положителен ефект върху икономията на енергия и безопасността.
  5. Безспорното предимство на електронните баласти пред остарял аналог е възможността за топъл старт на лампата, поради което предварителното нагряване на спиралите на лампата се извършва в делителна секунда преди стартирането. Това от своя страна увеличава живота на лампата.
  6. Липсата на шум по време на работа, докато EMPR бръмчат, което може да попречи на работа или почивка.
  7. Ясна схема на окабеляване, която е изобразена от производителя върху корпуса на баласта. Определено предимство, особено за неопитни електротехници.
  8. Електронните баласти се нагряват по-малко, което също спестява енергия.
  9. По-висока ефективност - мощността достига 0,95.
  10. Осветлението по време на работа на лампи с електронни баласти е много близко до естественото.

Видеото по-долу илюстрира предимствата на електронните баласти:

Какво е по-добре електронните баласти?

Това изследвахме предимствата на електронните баласти в сравнение с електромагнитните баласти. Що се отнася до недостатъците, има 2 от тях: висока цена и отказ по време на пренапрежения, ако продуктите са евтини. Иначе съвременните устройства са много по-добри от своите предшественици и ако искате направете домашно осветлениеКогато използвате енергоспестяващи крушки, не забравяйте да купите тези, в които е инсталиран електронен баласт. Сега знаете за основните предимства на електронните баласти пред EMR. Ако информацията ви е харесала, моля, споделете я в социалната мрежа, като кликнете върху съответната икона под статията!

Какво е по-добре електронните баласти?

(2 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар