Приземяване в щита на частна къща

Добър ден. SCHU е разположен на стълб, където има брояч и автоматична машина, след това SIPom 16 * 4 до къщата. Къщата планира да инсталира ShchR. Което включва този SIP в 4-полюсен диференциален автоматик 25А 300 mA. По-нататък в USM 3-63 и разделянето на групи. Без заземяване, но планирано. Бихте ли отговорили на такива въпроси:

В такава ситуация е по-добре да направите как? Преди диференциал, отделете PEN проводника и всичко в автобусите, или е невъзможно да направите това с UZMka? Или не разделяйте PEN, а направете заземяването отделно и го хвърлете на отделна шина. Да, или изобщо не разделяйте или инсталирайте нищо, но как става така, че 4 проводника влизат в диференциала и водят към групите? Благодаря за отговора.

Зареждане...

един коментар

 • Admin

  Прочетете по-подробно какви са заземяващите системи и в какви случаи можете да използвате тази или онази система. Накратко, има две възможни опции:

  Заземителна система TN-C-S - в този случай PEN се разделя на дифавтомат. Но такава система трябва да се използва, ако електрическите мрежи са в нормално техническо състояние, тъй като върху заземения проводник на заземените заграждения на електрическите уреди ще се появи опасен потенциал.

  TT заземяваща система - в този случай монтирате индивидуална заземителна верига и я свързвате към отделна заземяваща шина, докато комбинираният PEN главен проводник се използва само като неутрален, тоест с такава схема четири проводника стигат до диференциала и след това ги водят към групите, нищо не споделяйте.

  TT системата се препоръчва в случаите, когато електропроводната мрежа не отговаря на изискванията за линиите на системата TN-C-S. Основните изисквания за линиите на тази система са наличието на необходимия брой многократно заземяване на PEN проводника по линията, здравето на заземяването, достатъчната механична якост на PEN проводника по цялата линия от силовата подстанция до потребителя.

  Отговарям

Добави коментар