Какво е защита от скъсване на проводници?

Добре дошли! Моля, отговорете:

 1. Какво е максималното напрежение в проводника, разбирам ли правилно, това е 380 V?
 2. Изхождайки от това напрежение, когато се счупи проводник, се образува опасно за човек стъпало напрежение, знам, че е важно да не стъпвате върху разкъсан проводник 220V, там няма стъпалово напрежение, но какво ще кажете за 380 V и по-нататък (+ колко метра трябва да се заобиколи)?
 3. Каква е защитата на проводник от счупване, дали е на всички проводници под напрежение, опасно за човешкия живот?

Благодаря ви предварително за отговорите.

Зареждането ...

Един коментар

 • Admin

  380 V е номиналното напрежение на линията. Всъщност винаги повече. Какво напрежение може да бъде в жицата? Надземните линии се доставят в различни класове напрежение от 0,4 kV, 6, 10, 35 до 750 kV.

  Стъпковото напрежение е опасно дори при 220 и 380 V. Тоест не е необходимо да стъпвате - достатъчно е да се приближите до неприемливо разстояние и човекът да бъде шокиран от тока. Извън помещенията е невъзможно да се доближите до разкъсаната жица по-близо от 8 метра, а в помещения по-близо от 4 m.

  Всеки ред има собствена защита срещу скала - тук не можете да кажете накратко. Например, на линии от 6, 10, 35 kV, които често се срещат в населени места, когато един проводник се прекъсне и той падне на земята, линията не се изключва - в този режим линията може да работи няколко часа, докато обслужващият персонал не идентифицира повредената зона и не я изключи. него от мрежата. Тоест, ако проводникът е счупен, той може да се захранва дълго време и докато жицата е на земята, е по-добре да я заобиколите, тъй като не се знае дали има напрежение върху нея или не.

  отговор

Добавете коментар