Избираме надеждна електрическа месомелачка според параметрите

Напредъкът не стои неподвижно и ако доскоро можехте да намерите ръчна механична месомелачка във всяка кухня, сега електрическите модели го замениха. Те са много по-удобни за използване, в допълнение, имат различни допълнителни функции в арсенала си. Въпреки това, сред цялото разнообразие домакински уреди, можете лесно да се объркате и да направите грешен избор. В тази статия ще говорим как да изберем електрическа месомелачка за дома и кой модел е по-добре да закупите през 2017 година.

мощност

Изборът на добра електрическа месомелачка по отношение на параметрите трябва да започне с мощност. Това е една от най-важните характеристики, която определя колко бързо и висококачествено ще се обработва дори и най-твърдото месо. За домашна употреба трябва да изберете модел с мощност 400-800 вата. Това ще бъде евтина електрическа месомелачка, способна да смила 1,5-2 килограма месо за една минута.Електрически уред

Можете да изберете по-скъпа електрическа месомелачка, с мощност от 1000 вата. В същото време е важно да се разбере, че колкото по-мощен е уредът, толкова повече ток ще консумира. Също така, нивото на шума зависи пряко от този параметър. Що се отнася до предимствата, скъпият електрически модел вероятно ще бъде надарен с допълнителни дюзи и скорости.

материал

За да изберете правилната електрическа месомелачка, която ще служи дълго и надеждно, е необходимо да се определи материалът на тялото и дюзите. Няма голяма разлика дали корпусът ще бъде направен от пластмасова храна, стомана или друга сплав. Основното е, че материалът е с високо качество и отговаря на всички хигиенни стандарти. Що се отнася до вътрешните части и дюзите, те трябва да са метални и няма алтернатива.

Когато избирате електрическа месомелачка, обърнете внимание на всички допълнителни подробности. Препоръчително е да изберете модел, който е достатъчно висок, за да можете лесно да замените дълбоките прибори за готовата плънка под уреда. Също така трябва да обърнете внимание на теглото на месомелачката и неговите размери. Всички тези фактори влияят на използваемостта на технологиите.

Красив модел

Пакет пакет

Разбира се, за да изберете висококачествена електрическа месомелачка, трябва да разберете нейната конфигурация. В съвременните модели трябва да присъстват следните елементи:

 • Ножове. Изработен от висококачествена неръждаема стомана, по-добре е да изберете модели с извити ножчета. Ако средствата позволяват, добър вариант би бил закупуването на електрическа месомелачка с набор от няколко ножа за самозаточване.
 • Шнек (вътрешна спирална част). Благодарение на този детайл месото отива на ножовете, то е направено само от метал. В някои електрически мелнички за месо, в допълнение има винт, изработен от пластмаса, той е подходящ за нарязване на зеленчуци и плодове (за тези, които се страхуват от специфичен смрад на метал).
 • Решетка. Трябва да изберете месомелачка с комплект от три или повече диска с различни размери.Всеки от тях може да се използва за приготвяне на различни продукти - пилешко или свинско мляно месо, бебешко пюре, паста и др. Също така трябва да обърнете внимание на дебелината на решетката, тъй като колкото по-дебела е, толкова по-добре.
 • Тава. Най-често от пластмаса, монтирана на шията. Удобно е да поставите месо в тавата, която трябва да бъде смляна.
 • Pusher. Предназначен за удобно и безопасно избутване на продукти през шията.

Завършване на снимки

Това са основните компоненти. Освен това въз основа на това колко скъпа електрическа месомелачка решите да изберете, могат да бъдат включени и допълнителни приставки. Най-популярни са накрайниците за приготвяне на колбаси и колбаси (наречени накрайник „кебап“). Също така в много модели можете да намерите сокоизстисквачка, зеленчукова резачка, форми за котлети, бисквитки и много други. Производителите се опитват да направят всичко възможно и в съвременния свят скъпа електрическа месомелачка наподобява по параметрите си истински хранителен преработвател.

Топ компании

Коя компания е по-добре да изберете електрическа месомелачка? Изборът на потребителите често е фокусиран върху популярни марки и това не е изненадващо. Висококачествените марки се доказаха добре, получиха добри отзиви и като правило дават добри гаранции за своите продукти. За 2017 г. следните фирми се считат за най-добрите производители на електрически месомелачки:

 1. Moulinex
 2. Braun
 3. Philips
 4. Bosch
 5. Redmond

Кухненски помощникРазбира се, тази класация на производителите на електрически месомелачки е много относителна, защото всеки от тях има своите най-добри и лоши модели. Също така, когато избирате, трябва да се съсредоточите върху цената, която можете да си позволите. Например, популярна бюджетна опция е местната компания Axion, която не е включена в списъка на най-добрите електрически месомелачки. Можете да изберете и закупите електрически уред от този производител за 1500 и повече.

Що се отнася до най-надеждните модели на 2017 г., препоръчваме ви да обърнете внимание на следните 5 евтини, но висококачествени месомелачки:

 1. Philips HR2713 / 30
 2. Moulinex ME 4581
 3. Bosch MFW 66020
 4. SUPRA MGS-1402T
 5. Sinbo SHB-3108

От по-скъпите, но мощни и функционални модели бих искал да подчертая още 7 най-добри електрически месомелачки:

 1. Philips HR2743 / 00
 2. Bosch MFW 68680
 3. БОРК М501
 4. Zelmer 987.88
 5. Moulinex ME 442
 6. REDMOND RMG-1203-08
 7. Caso FW 2000

Можете също да разберете интересна информация за избора на електрическа месомелачка от това видео:

Експертни съвети

Ето всички полезни съвети как да изберете електрическа месомелачка за вашия дом. Както можете да видите сами, да получите добър модел не е толкова трудно. Основното, на което трябва да обърнете внимание, е мощността, материала на устройството и производителя! Надяваме се, че предоставената информация ви е била полезна.

Прочетете също:

Експертни съвети

(10 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар