Ще се компенсират ли щетите, ако електрическата печка изгори след изключване на светлината?

любовта пита:
Здравейте! Наскоро, на 1 февруари, имахме планово закъснение на къщата от електричество. След включване индукционната печка се включи и както винаги се изключи и ключалката заработи. Малко по-късно исках да го включа, контролния панел не отговори, докато не се изключи и не се включи отново.

Тогава работех както обикновено. На сутринта на 6 февруари разбрах, че печката и хладилникът не работят (всичко на една машина е захранвано). На входа, когато изключиха автоматичната машина в кухнята, отварящата се автоматична машина към апартамента започна да искри на местата, където са закрепени гайките.

След това в апартамента започнаха да мигат лампите.Те веднага се обадиха на спешната служба, махнаха отварящата машина и свързаха директно апартамента. Казаха, че не работи. След като включиха печката и стойността на F5 започна да мига на горелките. Семинарът каза, че дъската е изгоряла и е напълно заменяема.

Нуждаете се от експертно мнение: Мога ли да се свържа с управляващата компания за обезщетение за ремонт? Автоматичните машини принадлежат към общата собственост. Наказателният кодекс изисква средства за запазването им и следене на техническото състояние. Отказът на автоматика за отваряне влияе ли върху работата на автоматичните машини в апартамента?
Всяка машина изпълнява функцията на защита срещу претоварване и късо съединение. И когато искрата запали, токът премина импулсно, което може да причини неизправност в контролния блок на електрическата пещ.

Отговорът на въпроса:
Здравейте, въпроси за повреди, ако оборудването изгори в резултат на пренапрежение, описахме в статията - https://our.electricianexp.com/sgorela-bytovaya-texnika-iz-za-skachka-napryazheniya.html.

Разбрах, че всички машини, които сте инсталирали във входа? Защо изключихте машината в кухнята, за да сте сигурни, че тя не е избита? Къде започна машината за отваряне? На мястото на закрепване на всякакви гайки ?? Имаше ли предвид терминалите, където е свързан кабелът?

Неизправността на въвеждащата машина може да се каже, че те не влияят на работата на машините в апартамента, не влияят на работата на машините, но последната може да работи поради увеличен ток и може да изтече поради пренапрежения на мощността. Но той започна да искри с вас по вина на тези, които отговарят за него, във вашия случай това е Наказателният кодекс.

В резултат на това имаме двойна ситуация, от една страна, първите „симптоми“ на неизправност на електрическата печка започнаха след възстановяването на захранването. От друга страна, в резултат на искри, по принцип може да възникнат пренапрежения и плочата може да се провали. Основният проблем е, че трябва да докажете сега, да проведете преглед, по време на който ще се установи, че оборудването се е повредило по вина на потребителя, а поради лошо качество на захранването.

Зареждане...

Добави коментар