Контрол на контактора на твърдо състояние на реле

Здравейте Реших в къщичката да използвам сценария за изключване на захранването с един бутон, използвайки WiL контролера за захранване на BroadLink SC1, който трябва да захранва захранването на контролната намотка на малкия контактор KME 32A 220V 1NO EKF PROxima. Но когато SC1 беше директно свързан към намотката на контактора, SC1 не винаги работи, изглежда, че SC1 не харесва нещо. Сложих между тях твърдотелно реле FOTEK SSR-25A 80-250 V AC 24-380 V AC, контакторът започна да работи ясно, но след две седмици втората намотка на контактора изгоря. Мога ли да доставя междинно електромагнитно реле и как да защитим релетата и намотките на контактора? Благодаря ви

Зареждането ...

Един коментар

 • Admin

  Добре дошли! Не мисля, че животът на намотката на контактора ще се промени в зависимост от вида на релето. По този начин обаче елиминирате ефекта на релето в твърдо състояние. Остава въпросът, от какво предпазвате намотките? С какво напрежение захранвате намотката? Какво е мрежовото напрежение? В нормалния случай, когато бобината е снабдена с номинално напрежение, тя не трябва да гори.
  Остават две опции:
  1. Проблемът, свързан с качеството на бобините.
  2. Проблемът, свързан с възпрепятстваното движение на стартерната арматура - проверете хода на магнитната система.

  Между другото, WiFi релето BroadLink SC1 издържа токове до 10 ампера, което ви позволява да захранвате някой от електромагнитните стартери или контактори, които познавам. Опитайте системата си в двойка с друг стартер. И между другото, доколкото знам, изходът на такива wi-fi релета е реле, което е идеално за вашите задачи.
  Послепис
  От характеристиките на стартера - номиналното напрежение на управляващата верига е Us, AC 50Hz 184 ... 253 V, което подсказва, че намотката не трябва да изгаря дори при високо напрежение.

  отговор

Добавете коментар