Защо превключвателят с две клавиши работи неправилно?

Станислав пита:
Такъв проблем. Влязох в апартамента, светлината в банята изобщо не свети. Къщата е стара, окабеляването е изцяло в стените, така че е възможно да се работи само с разпределителна кутия. Реших да се справя сам, но постигнах максимума, че светлината сега свети в банята, но само когато коридорът е изключен. Когато включа коридора, банята веднага изгасва. Ако развиете крушката в коридора, тогава фазата не стига до превключвателя. Превключвателят купи нов, най-прост двуклавишен.
Моля, помогнете, иначе тази неизправност ще ме подлуди !!!

Като начало, ако развиете крушката и фазата не стигне до превключвателя и в същото време НЕ Е ЕДНА фаза на проводниците на превключвателя, тогава превключвателят прекъсва нулата. Разглобете всички връзки в разпределителната кутия, вземете дайлера за дълги проводници и позвънете на всички линии, очевидно неправилно сте свързали проводниците в него. И ако развиете крушката в банята, никъде нищо не изчезва?

Отговорът на въпроса:
Фазата към превключвателя трябва да идва постоянно и върху проводника от лампата трябва да има нула (особено лесно е да се провери дали има лампа с нажежаема жичка - просто измерете напрежението върху проводниците на превключвателите, тя ще бъде 220V). Фазата трябва да стигне до превключвателя и да оставят два проводника, върху които трябва да има фази, когато превключвателят е включен. Лампата трябва да бъде директно ZERO.

Струва ви се, че ситуацията е следната:
1. Свързахте нулата в банята към лампата директно.
2. За превключвателя е приложена нула.
3. И лампата в коридора подаде фаза директно.

Мисля, че сте свързали проводниците в кутията, така че нулата отива директно към банята, а вторият проводник от електрическата крушка в банята е свързан с проводника от електрическата крушка в коридора, който минава СЛЕД превключвателя.

Светлината в коридора светва, когато включите светлината в банята? Е, поне до пода, по някакъв начин? Когато крушката в коридора, която развиете в банята, светлината продължава да работи?

И прочетете тази статия https://our.electricianexp.com/elektricheskaya-sxema-podklyucheniya-dvuxklavishnogo-vyklyuchatelya.html, Описва как трябва да бъде.

Зареждане...

Добави коментар