Какво представлява антимагнитното уплътнение на електромера и как работи?

За да предотвратят кражбите на електричество, вода и газ, комуналните компании инсталират антимагнитни уплътнения на електромери. В същото време, независимо да го извадите от брояча, без да увредите неговата цялост или да успеете да използвате магнити, така че индикаторът да не работи, няма да работи за вас. В тази статия ще ви разкажем повече за това какво представлява антимагнитно уплътнение на електромера и как работи.

Какво е

За да не плащат за комунални услуги, потребителите отиват на различни трикове, обикновено това е или така наречените "контури", или инсталирането на мощни магнити (например неодимов), за да се спре механизма за броене. Това важи за всички видове комунални услуги - водомери, газомери и електромери. За да се предотврати кражбата, доставчиците на компании инсталират стикер с антимагнитна маркировка на устройството или, както се нарича още, индикатор за магнитно поле.

Антимагнит на брояча на снимки

Как се подрежда антимагнитно уплътнение? Това е сложно устройство, което изпълнява редица защитни функции. Външно - това е обикновен стикер, върху който е поставена лента или капсула. Може да бъде инсталиран на електромер и други измервателни устройства, които могат да бъдат спрени с магнит. Последният служи като индикатор. Тя съдържа магнитна суспензия, с прости думи, куп малки частици, които ще оставят първоначалното си местоположение, когато устройството бъде докоснато от магнит или друг източник на поле. Принципът на работа и конструкцията на защитния стикер на електромера (или газ или водомер) осигуряват средна чувствителност от 100 mlT (Tesla мили).

Такива пълнежи са от различни видове, но принципът на работа е приблизително един и същ. Обобщено можете да ги разделите на две основни групи, като на снимката можете да видите как изглежда всяка опция:

  1. Лента. Когато се представи магнит, цветът му се променя от светъл в тъмен.Антимагнитна лента
  2. Capsule. Под въздействието на магнитно поле целостта на капсулата се нарушава или магнитната суспензия в противен случай губи първоначалната си форма.Антимагнитна капсула

Интересно! Всеки печат има свой уникален номер. Нанася се върху самия стикер и върху гръбначния стълб, който остава с уплътнителя.

Във видеото по-долу можете да видите как работят различни видове антимагнитни стикери и какво се случва с уплътнението при представяне на магнита:

Законно ли е инсталирането на антимагнитно уплътнение?

Разбрахме от какво се състои антимагнитният стикер и как изглежда, сега нека разгледаме защо доставчиците на енергия могат да ги инсталират. Като пример можем да посочим поне 2 регулаторни документа, които потвърждават основанията за инсталиране на защита на електромера:

Възможно ли е да я заблудите

Въпреки сериозността на антимагнитните пълнежи на електромерите, потребителите все още продължават да търсят начини за безплатно използване на природните ресурси. Нека да разгледаме как успяват да заблудят антимагнита и ефективността на всички съществуващи методи.

  1. Неизправност на уплътнението и инсталиране на магнити на електромера или водомера с цел последващо инсталиране на уплътнението обратно. Този метод не работи, тъй като всички съвременни антимагнитни стикери са оборудвани със защита срещу разкъсване. Когато го отлепите, върху него се появява надпис като „отворен избягвайте“ или друг и го залепете обратно, така че да не се забелязва, няма да успеете.Защита на стикери
  2. Загряването за точно отстраняване на стикера също няма да даде резултати, тъй като много уплътнения променят цвета си при нагряване, същото се отнася и за внезапно охлаждане.
  3. Инсталиране на дубликат, който не реагира на магнитно поле. Всичко е съвсем просто, особено хитрите граждани премахват истински печат и залепват дубликат. Визуално е трудно да се разграничи оригиналният стикер от манекена, но при проверка инспекторът може да открие това нарушение. В резултат на това нарушителят ще бъде глобен.

Разгледахме какво е антимагнитно уплътнение за метър и как работи, както и как се опитват да излъжат устройство. На практика обаче използването на всякакви средства за измама и кражба на ресурси, предоставени от доставчиците, се наказва с глоба, а в особено трудни случаи - дори наказателна отговорност. Не използвайте магнити за спиране на електромера и други измервателни уреди, както и манекени, които нямат антимагнитни свойства. Освен това не всички съвременни електромери могат да бъдат спрени с магнит.

Свързани материали:

(4 гласа)
Зареждане...

Един коментар

  • Вячеслав

    Поръчах антимагнитни пломби, имах нужда от 5 бр, продавачът се обади обратно, каза, че ми трябва 1000 предплащания и фото пломби, всичко изглежда наред, казаха, че проверете сами в пощенската станция, но отворете го само след плащане в пощенската станция, резултатът е пакет 8200 + 399 трансфер + 1000 предплащане = 9599, когато вече слагам пломбите с оригиналните близо, бях в шок, цветът е различен, боята върху печата е напълно различна, няма да забележа замяната само сляпа или от разстояние 15 метра, писах на продавача, но продавачът мълчи, накратко, хората не се заблуждават от това развод

    Отговарям

Добави коментар