Какво да купя за свързване на еднофазен електромотор?

Александър пита:
Добър ден Има електромотор AOL 21-4. Този мотор се пренавива от 3 фази до 1 фаза, тъй като има само 220 V. След пренавиване на двигателя във фирмата възникна въпросът как да го свържете правилно и какво трябва да купите за това (бутони, ампераж, кондензатор, стартер и др.). Разбрах, че е необходим бутонът за включване / изключване, НО КАКВО (те са различни по характеристики, ампераж и т.н.), магнитен стартер (също различен) и всичко останало, което трябва да го включите, така че двигателят да работи безпроблемно и да не се затопля. 4 проводника (2 червени и 2 зелени) вече стърчат от двигателя. Пренавиващите казаха, че са направили начална навиване на кондензатора (кой кондензатор е необходим, около 10 микрофарада).
Като цяло, ако е възможно, напишете ми списък какво да купя конкретно и как да свържа цялата работа!

Двигателят от училищното електрическо заточване ET-62, брой 1962г. Прикачената снимка не е моя, заби се в интернет, но на същото място.

 

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Това е електромотор с ниска мощност, в оригинала той е бил само 270 вата, той ще консумира малко по-ток, в началото със сигурност ще е повече. И за да се свържете, ви трябва бутон тип PNSV. Капацитетът на кондензатора може да бъде 10-20 микрофарада, трябва да погледнете как ще се върти до 10 микрофарада. Е, проводниците са необходими и щепселът, за да се свържете към контакта, и това е всичко.

За да свържете този бутон и такъв двигател, гледайте това видео:

Прочетете също тази статия.

Зареждането ...

Добавете коментар