10 начина да спестите от подмяна на окабеляване

Подмяната на окабеляването по време на ремонта е почти винаги необходима и често тя лети доста стотинка. Редакторите на уебсайта GdeUslugi са подготвили за вас десет начина, които ще ви позволят да спестите малко при подмяната на окабеляването, без да правите компромиси с качеството.

  1. Не гонете евтиността. Не забравяйте, че ако някой обещае да ви направи електротехник твърде евтин, той най-вероятно предоставя некачествени услуги. В резултат окабеляването ще ви издържи не повече от година или дори няколко месеца, а след това ще изгори, като вземете със себе си няколко скъпи уреди. Резултатът не е спестяване, а голяма загуба. Така че е по-добре да инвестирате малко сега, отколкото да преработвате всичко по-късно.
  2. Направете всичко надеждно. Това правило като цяло е почти подобно на първото. В никакъв случай не размахвайте окабеляването, просто "за бързо подмяна". Винаги обмисляйте внимателно всичко, купувайте качествени материали и не пестете на отделни линии. Тогава окабеляването ще ви издържи дълго време и няма да причини повреда на устройства или дори пожар.
  3. Обадете се първо на електротехник. Най-добре е да извършите електрическа инсталация преди всички други ремонти. Тогава не е нужно да ровите вече измазани стени или да премахвате окачения таван, за да положите кабели под него. По принцип първото нещо, което трябва да се притеснявате, е окабеляването и чак след това направете останалата част от ремонта.
  4. Извършете електрическата инсталация сами. Според статистиката електрическата работа е около 60% от общите разходи за електроенергия. Така ще спестите много, ако сами направите електрически проект, остъклите стените за нови линии, монтирайте превключватели и контакти, монтирайте осветление и след това сами измажете таваните и стените. Разбира се, това ще изисква определени умения, но не толкова сериозни и много от тях могат да го направят сами. В същото време, ако изобщо не притежавате такива умения, тогава е по-добре да се доверите на професионалист - по-долу ще ви кажем как да спестите от електромонтажните работи.
  5. Сменете частично електротехника. Ако окабеляването в къщата или апартамента все още е в задоволително състояние, тогава не можете да го смените в стаите, а да го замените само в кухнята. Можете също така отделно да насочите кабела към климатика, бойлера, пералнята и други мощни електрически уреди. В резултат на това натоварването на старото окабеляване значително ще намалее и ще спестите много. Ако окабеляването не е много добро, тогава за да спестите пари, можете да го промените на всички търговски обекти и да оставите стария под осветление - това е доста рационално и икономично. Още веднъж говорим само за старо окабеляване в задоволително състояние. Ако окабеляването е запазено от съветската епоха и очевидно оставя много да се желае, тогава той трябва да бъде заменен изцяло, за да се избегнат злополуки.
  6. Купете правилните кабели. Много по време на ремонта харчат пари за закупуване на проводници и кабели с грешно напречно сечение поради факта, че неправилно извършени електрически изчисления по опростена формула.Често хората вземат кабели по-дебели от необходимото, „с марж“. Обаче в крайна сметка това може да доведе до подредена сума, а в живота това не е полезно. Ако не можете сами да решите кои проводници се нуждаете, консултирайте се със специалист.
  7. Намалете решетката, като Това е доста скъпа и отнемаща време процедура. За да го намалите, можете да скриете по-малко проводници в стените. Почти винаги проводниците могат да бъдат изтеглени под дънната платка и само каналите от гнездата до тавана могат да бъдат извадени. Между другото, ако поставите окачени тавани, тогава проводниците могат да бъдат изтеглени точно на тавана. Така спестявате от решетка около половината от периметъра на стаята.
  8. Поставете надземни гнезда. За да спестите от пробиване, можете да поставите надземни гнезда. Разбира се, те не са подходящи навсякъде, но като цяло могат да бъдат направени за рутер, телефон или в кухнята - като цяло там, където няма да се виждат. На всеки изход можете да спестите около 200, което общо ще даде добри спестявания.
  9. Не сменяйте контакти и превключватели. Често по време на промените в окабеляването, превключвателите и контактите се заменят просто така, че да се впишат в дизайна. Но мнозина забравят, че те могат просто да бъдат залепени със самозалепващ се филм или изобщо да бъдат боядисани - в крайна сметка това също може да спести много. Особено ако контактите и ключовете са все още нови.
  10. Намерете изпълнител онлайн. Най-бързият и лесен начин е да намерите човек, който да замени окабеляването ви чрез интернет. Намирането на майстор в Интернет е трудна работа, следователно, за да ускорите процеса, препоръчваме ви да използвате портала GdeUslugi. Търсенето на изпълнителя в този сайт се извършва само с няколко кликвания - гъвкавото търсене ще ви позволи да намерите изпълнители, да прочетете повече за тях, да се запознаете с цените и да изберете най-подходящия от няколко опции. А сега още по-бързо можете да направите поръчка с телефона си - просто изтеглете приложението GdeUslugi и потърсете артисти навсякъде и по всяко време.

Между другото, с помощта на сайта или приложението сами можете да предложите услугите си за подмяна на окабеляване или други работи.

(5 гласа)
Зареждане...

Добави коментар