Как да се предпазите от нулев пробив?

Ситуацията беше симулирана: нулева почивка в панелния щранг, 3 апартамента за всички в една и съща фаза, включените натоварвания са различни във всеки апартамент. Връзка (N общо за апартаменти) L-N-PEN в N щита е свързан с PE.

Въпрос: как да обезопасите баня с метална пералня. и така нататък? С нулево счупване на щранг в един от апартаментите, PE ще има напрежение до 400 волта (например, ако има лошо заземяване или контакт). Релето за напрежение ще изключи L и N, ако няма реле за напрежение, ще изключи ли RCD? И какви са контролните сензори (вероятно звук) за PE проводника в панела на апартамента (например като отвертка за фазов тест), ако фазата се появи на PE проводника? Благодаря ви

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    В статия на нашия уебсайт https://our.electricianexp.com/kak-razdelit-pen-provodnik-soglasno-pue.html описано как да организирате система за защита, отделна рубрика за жителите на жилищните сгради, защо не можете да комбинирате проводниците. Някои видове RCD са в състояние да се изключат, когато напрежението надхвърли зададените граници. Тези релета са оборудвани с електронно устройство. Диференциалните релета не знаят как. Инсталирайте релето за напрежение на входа.

    отговор

Добавете коментар